» Mammas frasvåfflor!

Här kommer ett riktigt toppen recept på min mammas härligt krispiga våfflor! Våfflor är en av mina absoluta favoritdesserter, fast i min familj äter vi dem faktiskt som middag *hihi* Och inte behöver de bli så himla onyttiga heller, inte med min Kesellaglass som är garanterat lika god på våfflorna som sylt och grädde! Vill man vara övernyttig så finns ju även Kungsörnens fullkornvåfflor, men jag tyckte att de var lite mossiga ismaken..


92608-919
OBS! Bilden är ett montage.. =) Attan, såg att jag visst stavat "våfflor" med "o" i receptet, men jag kan garantera er att vofflorna smakar precis lika bra för det ;-)

» Lindas mumsiga Äppelscones

Fick för mig imorse att jag skulle göra Scones. Googlade lite på nätet efter recept, mixade lite olika, och Tattaaa! Lindas äppelscones var födda! =) Goda att äta precis som de är eller med lite ost och marmelad på! Bäst av allt är att det tar max 20 minuter att göra dem! Ett extra plus i kanten är att de är rätt nyttiga oxå, ni vet fibrer å sånt kraffs =)

92608-904

» Snabba kycklinglådan!

Idag gjorde jag och Daniel en sån här kycklinglåda till lunch, oki om sanningen ska fram så var det väl mest jag som lagade och Daniel som stod för inköpen. *hihi* Men gott blev det iaf! Verkligen superenkelt, bara att choppa upp allt i bitar, slänga på en plåt, ringla över lite vin, olja och krydda lite, sen in i ugnen en timma och Voalla, en supergod kycklingrätt! Ett hett tips är att inte ståla på oliverna och vitlöksklyftorna!

92608-889
Receptet kommer fårn Ica Kuriren.

» Supergod och nyttig ostkaka!

För ett tag sen gjorde jag en sån här god, nyttig och dessutom proteinrik ostkaka. Godast är det med jordgubbssylt och grädde till, men känner man inte för att vara fullt så onyttig så funkar det aldeles utmärkt  med färska- eller upptinade jordgubbar!

Ingredienser:

2 ägg
1 äggvita
2 msk socker
1/2 dl skållad mald mandel
2 msk vetemjöl
350 gram keso mini
1 1/2 dl mjölk

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Rör ned mandel, vetemjöl och keso. Blanda till sist i mjölken. Häll smeten i oljepenslad ungssäker form. Grädda långt ner i ugnen tills kakan stannat och fått färg, ca 50 minuter.

92608-859

» Supergod råkostsallad!

Den är salladen påminner lite om pizzasallad, men är definitivt både nyttigare och godare! Jag är egentligen ingen sallads-person, men den här är vekligen kanon god!

Ingredienser:
½ vitkålshuvud
5 skalade morötter
½ purjolök
1 röd paprika

1 dl olivolja
1 dl äppelcidervinäger
½ dl fruktsocker
Italiensk salladskrydda

Så här gör du:
Hacka purjolöken fint och lägg i en stor skål. Strimla övriga grönsaker med ett ganska govt rivgärn  i en matberedare och lägg dem i skålen. Det blir inte lika bra om man gör det för hand eftersom man måste strimla väldigt fint för att det ska bli gott (blev iaf inte bra när jag försökte..). Blanda väl! Koka upp olja, vinäger och socker och slå sedan detta över grönsaksblandningen (för att det ska bli mjukt). Krydda med rejält av salladskrydda! Salladen blir godast om den får stå i kylen över natten. Den står sig ca 1½ vecka i kylskåp så det är lika bra att göra en stor sats med en gång! =)
92608-842
Ps. Jag tror att receptet från början kommer från Viktväktarna.. fråga mig inte hur det hamnade i mina händer =)

» Snabb lasange

92608-820Ett jättelätt och gott sätt att göra lasange på är att använda Knorrs lasangemix. Mixen innehåller lasangeplattor och såsmix. Allt du behöver göra är att  tillsätta 500 gram köttfärs, 3 dl mjölk, 6 dl vatten och lite ost att ha på toppen.

Så här brukar jag göra: Hacka och fräs en stor gul lök i lite olja tills den blir mjuk, tillsätt köttfärsen och fräs tills den är genomstekt. Riv en stor morot fint och tillsätt. Rör ner sås mixen och häll därefter i 3 dl mjölk, 5 dl vatten och en bruk krossade tomater. Låt puttra ett par minuter. Extra kryddor brukar inte behövas eftersom såsmixen redan är gott kryddad, men vill man ha lite extra spicy smak så är cayennepeppar ett hett tips! Börja med sås i botten och varva med lasangeplattorna, avsluta med ett lager sås och strö lite ost på toppen. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.

Hur Knorr har tänkt sig att lasangeplattorna i mixen ska räcka till det övergår mitt förstånd, så ett hett tips är att köpa extra lasangeplattor tex fullkornsplattor från Zeta, de är goda!