» NYA ENTRÉN ÄR KLAR :)

Japp, då var den äntligen klar då, vår nya fina entré! :) Jag måste säga att det känns jättekul men en stor härlig entré där det finns gott om plats att ta på sig skorna och att svänga runt :o) Bänken som jag byggde för nån vecka sedan är målad och så även fönstren. Det var ett jäkla pill att måla fönstren måste jag säga. Det gick inte att använda maskeringstejp för det fäste inte på gummitätningen mot spröjsen, men jag använde mig av en spackelspade som jag lixom höll mot gummikanten och då var det lite lättare att få snygga raka linjer än att måla på frihand. Locket till bänken är gjort i 15 mm mdf (sväller eller krymper inte vid väderväxlingar) och sitter fast med gångjärn så innuti så finns det massor av förvaraing för skor ;o)
 
Tapeten heter Herbarium och kommer från Borås Tapeter. Det var bra kvalitet på tapeten, men det var ändå ett litet helsike att få upp den. Efter en hel del svärande så konstaterade jag att tapetsera inte är min grej. Resultatet blev väl helt ok om man inte inte synar den i skarvarna (bokstvaligt talat), men jösses vilken tid det tog och vad trixigt det var runt dörrfodret. Jag har sålt lite möbler här i veckan och alla som kom och hämtade dem blev väldigt förtjusta i tapeten. Bra betyg. Personligen så är jag helnöjd! :o) Lampan i taket är köpt på Indiska och är en favorit :o)
 
Klinkersen har vi köpt på Svenska kakel i Mölndal och under ligger ett värmegolv. Taket är av pärlspont och är först kvistlackat med shellack och sedan målat tre gånger med pensel. Även detta tog sin lilla tid och resulterade i ömmande axlar. Spegeln som vi hade i gamla hallen får behålla sin mörka färg ett tag till. Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska gå loss med sprayburken och färga den vit.
 
På Blocket så hittade jag hatthyllan och skostället. Passar rätt bra med golvet tycker jag. Egentligen så hade jag väl tänkt mig något vitt från början, men nu får det vara så här... tills jag ändrar mig *hihi*
 
I en stor mattaffär på Backaplan bredvid Ö&B så hittade jag den här runda trasmattan virkad av jeanstyger i olika nyanser. Dynorna på bänken kommer från Nille. Först så köpte jag dem i en mer turkosgrön färg då det inte fanns tillräckligt många i den här färgen, men de passade inge bra så jag fick byta dem till dessa. På köpet fick jag se Angered centrum *hehe* Vart åker man inte för att får det man vill ha :o)
 
Även vaserna har jag köpt på Nille. Fejkblomman kommer från Haga Hem på Frölunda torg. Paris-bok-gömman minns jag inte vart jag köpt och den lilla skinnboken är Joels väldigt gamla dagbok. Tycker sånna här gamla skinnböcker är så fina!
 
Här ser ni ljusstakarna som jag köpte på Bruka när vi var uppe i Sthlm. Gillar dem massor. Den lilla Iittala vasen fick jag av Joel när jag fyllde år. Glas burkarna är köpta på Backa Quality Outlet och klockan på Cinco i Mölndals centrum.
 
Det enda jag klurar på nu är hurvida jag ska ha några gardiner eller ej. Jag tycker spröjsen är så fina så jag vill inte dölja dem och jag gillar att det kommer in mycket ljus, men det känns kanske lite kalt, eller vad tycker ni?
 
En fönsterlampa kommer väl upp så smångingom. Tänkte jag skulle försöka hitta någon gammal och spray den med kopparfärg :o) Måste bara hitta en lämplig lampa först och det verkar inte vara det enklaste för jag har spanat ett tag nu.
 
Nu ska jag fräsch till mig sen möte upp finaste Sabina för middag och drinkar. Ha en skön fredag!
 

» UNDERBARA DOFTER

 
Jag älskar verkligen att vara utomhus så här års när det doftar så underbart! För att det ska lukta lika gott inne så tog jag in ett fång med syrener. Dessutom så fick jag användning av min fina vas från Iittala som jag fick av Joel i födelsedagspresent :o) Uglan hittade på på Backa Quality outlet, tycket den va lite söt. Kostade dessutom bara en fjärdedel av den kostade på Iems på Frölunda Torg. Fynd med andra ord :o) Duken är köpt på Balders Hage. De har så himla mycket fint där!
 
Idag gick jag från jobbet relativt tidigt. Satte mig på altenen med Hem ljuva Hem tidningen som så lägligt hade landat i brevlådan idag. Jag satt nog en timme och fick faktiskt lite färg. Det har varit strålande sol här idag och runt 24 grader. Jag saknar faktiskt ord för att beskriva hur underbart jag tycker det är. Efter en välförtjänt paus så har jag traskat runt i trädgården, vattnat lite och krattat lite grus.
 
Nu har jag landat i soffan men jag har öppnat både ytterdörren och altandörren på vid gavel. Tycker det är så härligt när man hör viden som susar i träden, fåglar som kvittrar och humlor som surrar lugnt. Det suddar verkligen ut gränsen mellan inne och ute. Nu ska jag lyfta på rumpan för att stryka lite och spray två hållare till en gardinstång vita :o)
 

» STHLM WEEKEND

I fredag tog jag och älsklingen tåget upp till Sthlm för att se Bon jovi på Stockholm Stadion. Det var faktiskt min första konsert om man inte räknar Rhapsody in Rock som jag var på för en herrans massa år sen. Konserten var bra! Speciellt när det blev mörkt och det körde en massa coola ljusspel. När det var ljust såg inte scenen mycket ut för världen :) Det enda jag är besviken på är att ljudet var lite skrapigt det var svårt att höra vad han sjöng vilket är en nackdel då han har grym röst!

På lördagen så strosade vi runt på stan. Innan vi begav oss ut så hade jag googlat fram adressen till de affärer jag inte ville missa. Jag gjorde sedan dessa adresser till favoriter i appen Google maps och sedan var det bara att med hjälp av GPS funktionen kryssa mellan affärerna. Tänk när man sprang runt med en gammal karta! Tekniken har verkligen gjort livet lättare! Svårt att tappa bort sig oxå när man hela tiden har en blå plupp där man är :o)

Vi besökta bland annat Svenkt Tenn, Illums bolihus, Bruka Design och Syster lycklig. Jag fick med mig två sljusstakar från Bruka samt en liten gräddkanna från Pip Studio. Sen köpte jag även ett par alldeles förträffliga ballerina i skinn i en liten butik på Nybrogatan som sålde Italienska skor. Nu ska de bara gås in, men skinn brukar ju forma sig bra efter foten. Jag har faktiskt slutat att köpa syntetskor då de är både obekväma och går sönder fortare.

 

På kvällen så käkade vi på Mamadou på Norr mälarstrand och sen mötte vi upp Joels kompis Christofer på Orangeriet (tror jag detta hette..)

Summa summarum, det va en himla bra helg! Sen att jag fick fin fina födelsedagspresenter och en fint kort från Joel när vi kom hem gjorde ju inte saken sämre :)

När vi kom hem fikade vi rabarberpaj med Joels föräldrar och sen på kvällen så fick jag välja mat då jag fyllde år så det fick bli räkor med tillbehör. Mums!

...tonsiller ;o) Hatar när Joel fotar så här nära.. så vad gör man lixom *hehe*

» EN LITEN INSTALLATION

 
Nu när våren kom så kändes mitt ljusträd jag hade i hörnet helt plötsligt helt fel. Dessutom så hade det torkat inne i värmen och blivit helt krokigt så det fick åka ut genom fönstret. Istället så inhandlades en liten stege på Åhlens och några turkosta ljuslyktor på Nille som jag sedan surrade metalltråd runt för att kunna hänga upp. Längts upp sitter en liten fågel, mattan virkade jag i vintras, lyktan har jag fått av mina fina vänner, skylten kommer från Mio och de små träfåglarna ovan på skylten är kiwifåglar som jag köpt på Nya Zeeland. :o)
 
Idag håller jag på och målar ett skrivbord och ska snart sy om några gardiner som ska hänga i nya rummet, nu mera kallat "gästrummet" på ovanvåningen. Som vanligt så har jag köpt ett par med hanklängder. Den ena delar jag på längden så att den blir två långa gardiner och den andra på bredden och den syr jag en rullgardin av. Resten av tyget blir kuddar. Tänk vad mycket lull lull man kan skapa sig av bara ett gardinpar ;o) Jag gillar inte när det är för mycket tyg i långa hanklängder, de snor så mycket av ljuset då. Bättre att göra dem lite nättare :o)
 

» BLOMMPALLAR TILL ALTANEN

Jag har snickrat ihop två blommpallar av en väldigt liten del spillvirket som blev över när "vi" byggde altanen :) Pallarna målade jag sedan vita och som "sits" så la jag på stenskivor som blev över när vi klädde in den nya grunden i sten. Tycker inte de blev så pjåliga :) I den ena korgen (som jag köpt på Backa Quality outlet) så planterade jag kryddor och i den andra blomster. Nu får vi se hur de länge de klarar sig ompysslade av mina inte så gröna fingrar.
 
Jag var i stan och fikade efter jobbet med några vänner. Plikttroget så betalade jag P-biljetten, men när jag kom tillbaka så satt det en gul lapp i framrutan. Böter! Jag blir så arg! Då hade lappen tydligen blås "omkull" när jag stängde dörren så att textsidan hamnade nedåt. Inte så jättekonstigt med tanke på att den såg ut som en böjd banan när jag fick ut den ut atomaten. Den här gången har jag faktiskt gjort allting rätt så det finns inte en chans att jag kommer att betala 400 spänn i böter! Sist så hade jag ju faktiskt råkat parkera utanför en P-plats så då får man väl bara svälja och se glad ut, men inte den här gången inte!
 
Imorn tar jag och hjärtat tåget upp till Sthlm för att se Bon Jovi. Ska bli kul! Vi kommer tillbaka på min födelsedag, det vill säga på söndag :) Ha det fint tills dess!

» PRINSESSTÅRTA

Jag har ju alldeles glömt bort att lägga upp bilderna på prinsesstårtan som jag gjorde till mamma och pappa förr förra helgen. Jag tycker den blev rätt så fin så den förtjänar en plats i tårtalbumet här på bloggen. Fylld är den på klassiskt vis med ljusa bottnar, hallonsylt, vaniljkräm och fluffig grädde. Locket är så klart av marsipan och så även rosen och bladen. Jag måste säga att jag tycker det är svårare att få veckfria kanter med marsipan än med sugerpaste. Sugerpaste är lixom lite mer elastisk. Svårare alltså, inte omöjligt ;)
 
 

» FIKA, ALTANBORD & LULL LULL

Igår var min bror med familj här och jag såg naturligtvis min chans att få äta något gott så jag slängde ihop en äppalsmulpaj :o)
 
Det var lite mulet, men ändå ganska så varmt och skönt :o)
 
Min brorsdotter Beatrice
 
Min snälla pappa har snickrat ihop underredet till bordet så igår fixade jag och Joels pappa ihop bordsskivan som består av 2 meter lärk, 45 x 145 mm. Underredet är i tryckimpregnerat virke som jag tänkt måla vitt nästa sommar. Själva bordsskivan kommer vi att behålla obehandlad. Tycker det blev himla fint :o)
 
Stolarna köpte vi på Ikea förra helgen. Vi ville ha så underhållsfria stolar som möjligt och det hoppas jag dessa är. Dessutom så var de sköna att sitta i med lite gung i :o)
 
De som gjorde altanen gjorde verkligen ett jättefint jobb! Den känns gedigen och de har varit noga med detaljerna. Som att de till exempel har lagt en planka ut från gavlen av huset till hörnet på altanen och sedan snekapat alla brädorna mot denna.
 
Det gamla bordet och stolarna fick oxå plats på altandäcket :o) Ett olivträd fick följa med hem från Ikea. Ljuslyktan på golvet hittade jag i källaren och är köpt på Indiska för en herrans massa år sedan. Jag hade den till och med när jag bodde i Växjö. Såååå gammal är den alltså :o)
 
Jag funderar på om vi faktiskt ska skippa att måla räcket vitt nästa sommar. Det kommer ta sjukt många timmar och det kommer att bli ett litet helvete att skrapa och måla om om 10 år. Jag tycker faktiskt inte att det ser så pjåkigt ut obehandlat.
 
Ljuslyktor i träden är fint både på dagen och kvällen när de lyser upp fint :o) Dessa är köpta på Rusta för en tjuga styck.
 
Ljusslinga från Ikea som drivs av ett solcellsbatteri. Det ska bli spännande och se hur länge och hur starkt de lyser.
 
Nya kolgrill som vi köpt på Coop och som Joel fick ett nervöst sammanbrott på när han skulle montera ihop den *hehe* Dynboxen hittade jag på Rusta för en ringa summa :o)
 
Parabolen kan vi snart ta ner då vi sagt upp abonemanget. När vi bytte fasaden så hade vi ju ingen tv under cirka fem månader och nu när vi väl har det så tittar vi nästan aldrig. Bättre att streama sånt man verkligen vill se och slippa all reklam! Jag tror bara det är en tidsfråga innan tv-sändningarna som vi känner dem idag försvinner. Däremot så ska vi skaffa 4G så vi kan stream snabbt utan problem.
 
 
Körsbärsträdet är så vackert!
 

» PREMIÄRGRILL PÅ NYA ALTANEN!

Helgen har varit helt fantastisk! Underbart väder och trevliga besök! I fredags kom Sabina och Martin över och hjälpte oss att att inviga vår nya altan med årets första grillning :o) Jag hade nästa glömt hur gott det är med grillat. Det var så himla mysigt att sitta ute till midnatt och skratta och prata! Klockan ett när vi gick och la oss så var det fortfarande 19 grader ut. Det upplever man inte så ofta i Sverige så man får verkligen passa på att utnyttja sånna kvällar.
 
I väntan på maten så smaskade vi på på bruchetta som jag gjort på tomater, basilika, vitlök, vitvinsvinäger, olivolja, salt och peppar. Tapenaden lika så kexen är köpta. Jag hittade de här större bröden/kexen från Zeta som passade perfekt till. Tidigare har jag köpt liknande fast mindre, men jag tycker nästan de varit för små för att få plats med bruchettan på så de här var perfekta :o)
 
Jag och Sabina :o)
 
Ugnsrostade grönsaker och potatis samt tomater med mozzarella, basilika och olivolja.
 
Jag var sugen på att ha något fint på bordet så jag inhandlade en blomma på Blomsterlandet, en kruka på ÖB, lite ljuslyktor på Backa Quality Outlet (jättebillig inredningsaffär på Backaplan), en liten keramikfågel från Nille och en bricka för 40 kr på Jysk. Tillräckligt billiga grejer för att man ska våga lämna det ute med andra ord ;o)
 
Sabina och Martin :o)
 
Resterna av brownin med hallonglass jag hade med mig till fredagsfikat. Gott!
 
Det blev mörkt och vi tände ljus.
 
Försökte att fota månen som var pytteliten.
 
Igår målade jag fönster här hemma och var på Ikea och lite andra affärer en sväng. På kvällen såg vi naturligtvis på Eurovision song contest. Jag tycker att Petra Mede gjorde ett fenomenalt bra jobb och Danmarks låt som vann var helt ok, Inte lika bra som Loreens låt förra året, men bra :o)
 
Idag har jag fortsatt att måla, jag och Joels pappa har satt ihop bordsskivan till altanbordet och jag har snickrat ihop några "pallar" som jag ska ställa blomkrukor på :o) Sen har min bror med familj varit här en sväng och fikat äppelpaj och inspekterat bygget.
 
Nu regnar det ute vilket känns som en ganska skön avlutning på helgen så man med gott samvete kan ligga i soffan och kolla på serier :o)
 

» DET BÖRJAR ORDNA UPP SIG :)

Början på den här veckan var skit. Det var mycket både på jobbet och jag var supertrött, MEN idag kändes det som allt vände! Sommaren har kommit till Sverige, det har varit 24 grader varmt och altanen är klar. Det firade vi med att glas rosé sittandes i de nya altanstolarna i en och en halv timma. Underbart!
 
Även insidan på huset börjar även bli klar och nu är det nästan (alltså bara nästan...) bara det roliga kvar, det vill säga själva piffet eller lull lullet som jag brukar kalla det. Lull lull är alltså textilier, tavlor, blommor, och annat krimskrams som gör ett hem till ett hem :)
 
Idag har jag hängt tavlor och annat fint på väggen i köket samt i entren. Jag är vansinnigt nöjd med resultatet *hehe* Det blev väldans fint om jag får säga det själv. Så fint att jag lixom får ta omvägen förbi köket när jag ska upp på andra våning bara för att begrunda mitt mästerverk *hehe* Installationen består av grejer jag haft innan, loppisfynd, en tavla jag gjort på keramiken och lite lull lull som jag hittade på Frölunda Torg idag. Det är så himla roligt att hänga "tavlor" att jag skulle kunna göra det jämt. Synd bara att de tomma väggarna till slut tar slut *hehe* Men jag har faktiskt ett helt rum kvar att piffa till :o)
 
I lördags så sydde jag nya gardiner till köket. Fyra timmar tog det allt som allt, men bra blev det. Känslan jag vill att man ska få när man kommer in hemma hos oss är Sverige, havet med ett stänk av världen. Gardinerna känns verkligen mitt i prick, men det gjorde även de blommiga när jag hängde upp dem. Jag minns att jag då tänkte "de här kommer jag aldrig tröttna på" Men det gjorde jag ju.. fortare än kvickt *hehe* Jag känner precis samma sak den här gången och vi vet nog alla hur det kommer att sluta ;o)
 
Imorgon blir det grillpremiär hemma hoss oss. Sabina och Martin kommer och sällskapar med oss. Det ska bli himla trevligt. Längtar!
 
I helgen blir det till att måla altandörren (på bilden) och farstufönstren. Man får ju passa på meddans det ska bli fitn väder. Sen blir det nog även förhoppningsvis sista vändan till tippen på ett tag :o) Där emellan så ska jag njuuuuta av det fina vädret!
 

» TALLINN

Inte nu i helgen, men helgen innan det så flög jag, Joel och hans föräldrar till Tallinn. Joels mormor och morfar är från Estland så det var riktigt kul att se vart han har sina rötter. Jag måste erkänna att jag inte visste så mycket om Tallinn innan vi åkte, men jag blev positivt överraskad av en stad som både hade det gamla bevarat, men även en hel del nya hotell och köpcenter :) Vi passade även på att träffa några släktingar. Det jag gillade mest var gamla stan som verkligen andades hansastad och var riktigt mysig att prommenera omkring i. Det fanns en massa mysiga cafeer och hantverksbodar att kika in i.
 
Planet landade ganska sent så första kvällen gick vi inte så långt från hotellet, men vi hamnade på en charmig mexikans restaurang i gamla stan.
 
Joel, Urve och Silja
 
Mina fina karl!
 
Torget i gamla stan. Vackert, men tyvärr lite mulet så det var inget "sitta ute och dricka en öl väder".
 
Men sitta inne och fika kunde man. Här jättegod chokladbolleliknandesak och en "muffins" med keso i.
 
Lunch i rådhuskällaren. När man kom in så var det så mörkt så man knappt såg någonting, men efter ett tag så vande sig ögonen. Det serverades öl, piroger och älgsoppa. Det kändes verkligen som man befann sig på medeltiden!
 
De gick all in med inredning och kläder. Kul!
 
Högst upp i ett köpcenter träffade vi ytterligare släktingar över en middag. Jag och Joels pappa på bilden :)
 
Fin utsikt över Tallinn! Det slog mig att en stad blir mycket finare uppifrån med lite färg på taken. I många stora moderna städer så är det ju bara grått grått och grått. Tråkigt!
 
Imponerade sovjetisk kyrka.
 
Och en staty som hette "Linda" :o)
 
Det var verkligen en jättebra weekend! Det enda som var synd var att det var lite gråmulet och kallt, runt tre grader. På söndagen runt luncg sprack det upp och man fick verkligen en helt annan känsla. Tänk vad lite sol kan göra!
 
Idag vräker regnet ner här i Göteborg. Det är så mörkt ute så man skulle kunna tro att det var sent på kvällen. Jag har precis skruvat fast gånjärnen på min platsbyggda bänk.. med pannlampa på mig *hehe* Elektrikern har inte varit här ännu så det var lite väl dov belysning för att lyckas pricka rätt med borren :o)
 
 

» VITSIPPOR

 
Äntligen så kröp termometern upp över 15 grader idag. Underbart! Det firade jag med att att inviga vår halvfärdiga altan lätt tillbaka lutad i en däckstol :) Jag tror inte jag kan påminna mig om våren någonsin varit så här sen. Vid valborg så brukar man iaf se en och annan björk som är så där härligt ljusgrön. Nu skådar man inte en enda grön buske, MEN det knoppas för full så det är väl bara en tidsfråga innan det är härtligt ärtigt grönt över allt :o) Vitsipporna blommor för fullt och jag kunde inte låta bli att plocka ett gäng. Vasarna hittade jag på Bolia innan AW:en i fredags (som visade sig bli en helkväll *hehe*)
 
Annars då... Jo snickarna är klara och vi har gått igenom alla kvitton och slutfakturan med Edenorg. Det kändes bra och inte alls som att de försökte ta ut överpriser för extra jobb etc. Skönt! Idag drog jag dessutom sista penseldraget så nu är både lister, foder, väggar och tak målade. På köpet så har jag fått ont i nacken, men jag gissar på att det förmodligen bara beror på att jag är lite överansträngd. Det ska nog ordna upp sig så fort jag slutar flänga runt med penslar och rollers. Nu är det bara tapet som ska upp på en vägg och se ska jag vitsåpa golvet på andra våning som jag lutat idag. Sen så kan vi börja plocka in grejer, montera upp skåp och hyllor i tvättstugan etc. Det är då det roliga börjar! :)
 
Hela Sverige bakar. Jag kom inte med för den som undrar :( Skittråkigt, men sånt är livet! :o) Det finns en massa annat roligt att se fram emot så jag väljer att vara glad (efter att ha deppat lite en kväll) Men det är lixom svårt att inte vara glad när det är vår, man har en helt fantstisk pojkvän, ett fint hus snart med tillhörande jättealtan :) Sen får man inte glömma alla härliga vänner heller! Det har varit så himla mycket med huset nu de sista sex månaderna så jag känner att jag inte lagt så mycket energi på dem som jag hade velat, vilket jag har lite dåligt samvete för. Men ibland räcker helt enkelt inte energin till allt man önskar. Men nu ska det bli ändring på prioriteringarna! :)
 
Kommande vecka är kortvecka. Bara tre dagar att jobba. Hur skönt är inte det?! Jag håller tummarna för att det bli härligt väder över Kristiflygare så vi får möjlighet att inviga vår nya altan med en grillkväll :)
 
Imorn så ska jag klippa mig. Det behövs verkligen! Det är sjukt slitet och alldeles för långt. Tyvärr så har jag haft några dåliga månader då jag tappat mer hår än vanligt och det märktes extra tydligt nyss när jag blåste det rakt. Då såg man en massa hår som stod rakt ut från huvudet. Inte bra :( Får nog se över mitt vitaminintag lite granna och hoppas att det gör det hela bättre.