» SÖNDAG

Åsså var det redan söndag kväll. Fort går det när man har roligt. Idag har vi varit duktiga och gjort klart inredningen till garderoben. Riktigt bra blev det! Att Joels föräldrar bor i huset bredvid och att hans pappa har alla verktyg man kan önska sig gör det ju inte det hela svårare precis :o) Nu ska jag svänga ihop lite klyftpotatis med ailolidipp och hemmgjorda hamburgare. Det är vi värda! *hihi* Imorn blir det att gå upp med tuppen, men förhoppningsvis så känner man av att vi vridit tillbaka klockan en timma och är inte riiiktigt lika trött som förra måndagen. Ciao!

» FREDAGSMYS


Då var även denna arbetsvecka till ända. I måndags var jag så trött så jag såg suddigt ända tills klockan var elva, jo det är sant! Hur som helst så kändes det då som att veckan skulle bli oändlig, men jösses vad fort den har gått! Beror helt säkert på att det är väldigt mycket att göra och mycket ny information, men det är bra!

Nu sitter jag i soffan med ett stort glas chaite med socker och mjölk i. Väldans gott! Godaste chaiteet köper man i lösvikt tycker jag! Det smakar så mycket mer än påsarna man kan köpa. Hoppas ni får en mysig kväll!


» LYCKA!


Nu har jag äntligen fått boken skriven av föreläsaren som jag hörde för några veckor sen. Jag har bara hunnit läsa en si så där 20 sidor, men den innehåller helt klart mycket intressanta tips och råd om hur man kommer dit man vill, förverkligar sig själv och blir lyckligare.

För lycklig är väl det vi alla strävar efter att bli. Finns det något viktigare? Jag tror inte det. Jag tror inte ofantliga mängder pengar gör dig lyckligare. Dock så finns studier som visar att pengar gör dig lyckligare, till en viss gräns, närmare bestämt en inkomst på 46 000 i månaden. Det kan tyckas mycket. Allt är relativt. Personligen så tror jag att viktigheten av den övre gränsen av inkomst för när lyckan minskar igen är väldigt personlig.

Det finns personer som inte har alla kroppsdelar i behåll som är bra mycket lyckligare än de som har det. Jag tror att allt handlar om inställning, I-N-S-T-Ä-L-L-N-I-N-G! Och den mina vänner är något man KAN förändra om man är villig att lägga ner lite möda. Personligen så känner jag mig tillräckligt lycklig för att inte lägga ner jättemycket möda *hehe* Men återigen... allt är relativt.. Vem vet, jag kanske skulle kunna vara massor mycket mer lycklig..?


» DIARY & CLOTHING


Tunika från Lindex, svarta jeansleggings från Cubus, boots från ZARA, halsband från Eva Attling.

Jag köpte den här tunikan igår, jag gillar verkligen mossgrönt. Jag börjar samla på mig endel plagg i den färgen nu om man säger så *hehe* Ska nog ta en storstädning av min gardrob snart och vem vet, kanske gör man några fynd *hihi*

Annars så rullar det på bra på nya uppdraget tycker jag. Har äntligen fått ett ID, accsesser, egen dator så nu kan jag snart köra mitt eget race. Ska bli skönt! Även om han som jag efterträder och nu "går med" är hur skön som helst så tänker man ju inte alltid lika ioch formulerar sig inte på samma sätt i mail osv.

Löning idag vilket innebär att det är dax att betala fakturor... igen! Tänk vad skönt om man bara kunde göra ETT klick så var det klart och slippa sitta och mata in OCR-nummer tills man kräks! En god affärsidé kanske.. :o)

Natti natti!


» VRIKADE DAMMSUGARE


Så där ja, då har jag lyckats knåpa ihop tre stycken dammsugare. Tyvärr så fick jag tag i lite för grovt garn så det blev lite stora, men för att inte ha virkat sedan syslöjden i sjuan så är jag ändå rätt nöjd! :o) Nu ska jag försöka mig på att virka julstrutar att hänga i granen med godis i. Ciao!


» STICKAD MÖSSA/HALSDUK



Den här fina mössan fick jag av Joels mamma i helgen! Visst är hon grym på att sticka?!


» HÖSTMYS


När man inte är lite höstdepp så är den här tiden på året riktigt mysig! När det är mörkt och regnigt ute känns det mer ok att krypa upp i soffan med en kopp te och läsa en god bok eller tidning. Idag damp "Allt i Hemmet Julspecial" ner och jag fick ett sånt plötsligt chaitesug att jag var tvungen att kila ner till Göteborg Kaffehandel och inhandla lite. För mig luktar chai jul. Fast det kanske inte är så konsigt med tanke på att många av de kryddor som teet innehåller förknippas med julen, tex kardemumma, kanel, ingefära, stjärnanis, och kryddnejlika. Nu ska jag mysa mig ner i soffan med tidningen.


» GOD EFTERMIDDAG!

Igår kväll så var vi på middag och Emelie och Pontus och som vanligt så var det hur mysigt som helst! Vi blev bjudna på en jättegod kall laxtårta, biff bourguignon (tack google för stavningen på det ordet ;o) med hasselbackspotatis och till efterrätt fick vi ost, kex och kaffepannacotta. Till detta så dracks det lite för mycket gott vin *hehe*

Idag så har vi vari en sväng till Byggmax och köpt lite kompleterande grejer till inredningen i garderoben som är under uppbyggnad. Joels förkylning verkar tyvärr blivit värre igen så nu ligger han och sover. Jag kan inte komma ihåg om jag någonsin varit sjuk så länge som han varit nu, 2 veckor. Usch! Enda fördelen med att vara sjuk ibland är väl att man mer uppskattar att få vara frisk.

Igår fick jag en jättefin kombinerad mössa och halsduk som Joels mamma stickat åt mig. Jag vill oxå vara så duktigt på att sticka. Himla fin och skön var den. Slänger upp en bild på den sen.. :o)

Nu ska jag laga världens enklaste mat åt oss. Makaroner med bacon i småbitar blandas med gräddfil. Låter helskumt, jag vet, men det är verkligen jättegott!

Köss å hej!


» FLER UGGLEKUDDAR


Jag sydde lite fler ugglekuddar för nån vecka sen. Tycker nog att de här blev bäst hittills! :o) Jag tänkte lägga upp en beskrivning för hur jag gör nästa gång jag syr (endel har efterfrågat detta), men min symaskin har tyvärr börjat krångla så det får bli när jag fixat den nästa gång jag åker hem till Falköping. Det finns få saker som gör mig så irriterad som när symaskinen strular. Det kan verkligen göra mig galen!


» ÄPPELKAKA MED MANDELMASSA & CREAM CHEESE TOPPING



Så där ja, då har jag bakat inkilningsfika tills imorgon. Tyvärr så får jag hålla mig tills imorgon med att smaka :o(

Ingredienser:
300 g mandelmassa
6 ägg
3 dl socker
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljpulver
2 tsk kanel
2 tsk bakpulver
100 g smör
2 dl mjölk
6 äpplen

Cream cheese glaze:

200 g Philadelphiaost
3 msk ljus sirap
1.5 dl florsocker

flagad mandel

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en liten långpanna. Riv mandelmassa och blanda med äggen. Rör ner socker. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljpulver och kanel. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt mjölk och smält smör. Häll smeten i långpannan. Skala och klyfta äpplena och tryck ner dem i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

Blanda Philadelphiaost, sirap och florsocker i en skål. Vispa glazen med elvisp tills den är luftig. Bred ut toppingen över kakan och strö över flagad mandel medans den är nygräddad men har svalnat något.


» FÖRSTA DAGEN PÅ NYA UPPDRAGET

Jisses vad trött jag är i huvudet! Känns som att jag har tänkt mer och försöka trycka in mer information i huvudet än vad jag gjort totalt de senaste nio veckorna utan skarpt uppdrag. MEN det känns bra. Det känns som jag greppar läget rätt bra, även om det som vanligt är en smula struligt utan helt fungerande processer. Men det verkar kul och gruppen verkar skön. Nu ska jag baka "inkilningsfika" tills imorgon! Later!

» HAR BÖRJAT VIRKA KAKOR



Jajemen, du läste rätt. K A K O R. Riktigt roligt att virka är det! Tyvärr så verkar det inte vara det lättaste att hitta garn av rätt färg och rätt "storlek" :o( Det jag köpte på Panduro förra veckan känns lite för stort för att kunna bli några perfekta dammsugare. Skit med, men jag lär mig iaf att virka tills jag hittar bättre material. :o)









» NYTT UPPDRAG.. IGEN! :o)

Jag har fått ett uppdrag!!! Alltså ett annat uppdrag än det som jag skrev om för någon dag sig. De på det första uppdraget velade och visste inte hur de ville ha det och hur mycket hjälp de behövde så jag "gled in" på ett annat uppdrag istället som kännns bättre och mycket mer konkret! Dessutom så är det väldans mycket mer betalt och jag börjar redan imorn! :o)



» AMERICAN APPLE PIE

Igår gjorde jag en äppelpaj och för en gångs skull så blev det ingen smulpaj utan en amerikansk äppelpaj. Man måste ju variera sig lite ;o) Jag gjorde egen vaniljkräm att ha i, men det går säkert lika bra med att blanda till sån där marzankräm på påse. Här kommer receptet:

Deg:
75 gram smör
75 gram kesella
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1½ ägg

Vaniljkräm:
2 dl mjöl eller grädde
1 äggula
1½ msk maizena redning
1 msk socker
1 msk vaniljsocker

Fyllning:
4 äpplen

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda margarinet med sockret och tillsätt därefter kesellan och rör till en jämn smet. Rör sedan ner äggen och där efter resten. Arbeta till en deg. Dela degen på hälften och tryck ut ena halvan i en pajform. Låt den andra halvan vila i kylen.
2. Vaniljkräm: Blanda alla ingredienser utam vaniljsockret i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar, den får inte koka. Låt svalna och tillsätt sedan vaniljsockret.
3. Bred ut vaniljkrämen i botten av pajen. Skala kärna ur äpplena och skär dem i klyftor som du sedan lägger på vaniljkrämen. Kavla ut resterande deg och sporra ut längder som du sedan lägger som ett galler över äpplena.
4. Grädda i 40 minuter på nedersta falsen. Låt svalrna något och pudra över florsocker. 


» VIRKADE KAKOR



I veckan köpte jag lite garn som jag ska virka kakor av. Har sett det i diverse bloggar och inredningsmgasin och tycker det ser lite småfräckt ut med några sånna på ett kakfat. För hur kul är ett tomt kakfat i en hylla lixom? Inte specillt va. *hihi* Nu ska jag bara få Joels mamma att lära mig att virka oxå. Men hur svårt kan det va lixom? Skam den som ger sig (eller som köper färdigvirkade kakor från Tradera) :o)


» FÖRELÄSARE CHRISTIAN OLSSON


Igår på Xdin-dagen så fick vi förmånen att lyssna på en helt fantastisk inspirationstalare, Christian Olsson. Han sa massor av tänkvärda saker och var dessutom riktigt rolig! De två timmarna flög förbi snabbare än kvickt. Jag hade kunnat lyssna mycket längre än så! Han sa bla annat att:

"Vi läcker som såll" Dvs, vi sänder ut en himla många miljoner signaler och vi kan bara kontrollera 40 av dem. Så även om vi vill missleda någon så känner förmodligen personen på sig dett ändå.

"Vilja trumfar kunskap" Kunskap är bra, men vilja är bättre. En person som vill skaffar sig kunskap.

"Det finns inga människor som är fel, det finns bara rätt människor på fel plats"

"Det är känslan som är viktigt! " Exempel: Om din man säger att han älskar dig, men sen inte handlar, inte lämnar barnen på dagis som han borde. Då är det inte själva handlingarna du blir ledssen över utan att han trampar på det som han vet att du tycker är viktigt, han sårar på så sätt dina känslor.

"Vi gillar dom som gillar oss"

"Vi behöver känna oss behövda"
Här märkts det att han var blå. *hehe* Folk frågar sig varför vi mår så dåligt när vi har det så bra. Samhället tar ju hand om oss när vi tex inte har jobb. Vi mår dåligt för vi då inte känner oss behövda. Få dina barn att känna sig behövda. Att de kan hjälpa till och att det behövs, då kommer de må bättre.

Allt han sa var egentligen ingen rocket sience, men han sa det på ett sådan sätt så man verkligen tog det till sig. Christian Olsson har även gett ut en bok som heter "Vart är du på väg och vill du dit". En bok jag definitivt kommer att köpa!

Klippet ovan är från en av han föreläsningar.

Efter föreläsningen så gick vi till spelhuset på Liseberg och spelade röven av oss. Alla spel var gratis! :o) Sen gick vi till Ullevi Lounge där det var middag och dans. Vid klockan ett rullade jag hemåt.

Idag är det uuuuuuunderbart väder! Så jag tror betämt att det blir en långpromenad!


» DIARY & CLOTHING


Hemma en sväng på lunchen idag. Ska strax springa ner till spårvagnen för att ta mig till Liseberg. Idag är det nämligen Xdin-dagen, vilket innebär inspirationsföreläsningar i eftermiddag, middag och party på kvällen. Kan nog bli livat!

Fick ett uppdrag igår oxå! Det är ett kortare projektledaruppdrag som jag ska driva från satelitkontoret på Xdin. Jobbet är mot motorer och Eskilstuna så det är helt klart en utmaning, men jag kommer med största säkerhet att lära mig massor. Sen blir det förmodligen en och annan resa upp till Eskilstuna, som ligger en timme ifrån Sthlm.. ;o)



På mig..
* Kavaj med puffärm (köpt på Vero Moda, Sthlm)
* Grå kjol, uppsydd i Kina
* Svart kortärmad skjorta, Gina Tricot
* Moccastövlar, Tamaris
* Halsband, Eva Attling
* Silverarmband, Jarl Sandin



Hoppas ni får en skön helg, nu måste jag rusa!


























» OMMÅLADE BRICKAN IN ACTION :o)



Så här blev brickan med pyntet på. Marimekko skål, lotusblomma, blockljus, ljusstakar och en liten vas. I bakgrunden, mina ugglekuddar :o)


» EN HÖSTDAG I BILDER


Lunch med Jossan på Långedrags världshus. Grymt skön atmosfär och väldigt god mat!


Joels fins äpplen


Tog med mig kameran ut på en liten promenad efter jobbet.. ja, jag och kameran alltså gick på promenad *hehe* (kul med "syftningsfel som man så ofta läser..) Naturen är så otroligt vacker just nu! Bäst att passa på att vara ute medans det är så för snart väntar 5 månader av i värsta fall grå tristess.







Fint va?!?!


» OMMÅLAD BRICKA FRÅN IKEA


Jag har letat jättelänge efter en stor, svart rund bricka, men inte hittat någon. Så när vi var på Ikea i helgen så köpte jag den här träfärgade som jag slipade till och målade svart. Blev kanon! :o) Jag ska ha ljus och lite annat pynt på den.


» HÖST- FRUKOST/KVÄLLSMAT



Jag har ju till den kategorin av befolkningen som inte äter lagad mat till kvällsmat (förutom på helgern då..). Vanligtvis så äter jag ungefär samma till kvällsmat som jag gör till frukost. Idag blev det en god blanding av hackat äpple, banan, hasselnötter, solrosfrön, krossade linfrön, crunchy, russin och vaniljyoghurt. Smaskens!


» LÄTTLAGAD FISKSOPPA MED CURRY


Igår gjorde jag fisksoppa till min sjukling. Jag köpte även ett samskigt färskt valnötsbröd på Ica.. som jag glömde i affären! Å jag som va så sugen på just sånt bröd till soppan. Gissa om jag blev trött?! Nåja, soppan blev bra iaf. Här kommer det väldigt enkla receptet:

Ingredienser:
1 tämligen stor palsternacka (eller två mindre)
3 morötter
3 vitlöksklyftor
1 paket med torsk eller annan vit fisk
2 fiskbuljongtärningar
2 msk vetemjöl
2 msk curry
2 msk olja
1 dl grädde
1, 25 liter vatten
salt & peppar

Gör så här: Riv palsternackan och morötterna på den grova sidan av rivjärnet. Hetta upp oljan i en stor kastrull. Tillsätt curryn och låt den fräsa lite (då kommer smakerna ut bättre) Tillsätt grönsakerna och fräs runt dem lite. Strö över vetemjöl, rör om. Tillsätt vatten, grädde, buljongtärningar, pressade vitlöksklyftor. Låt koka i ca 7 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med något gott bröd :o(


Tyvärr så hade jag inte kameran med mig så det blev ingen bild. Men jag "lånade" an bild på en liknande soppa på nätet.


» INREDNINGSPRYLAR FRÅN FREEPORT


Freeport i Kungsbacka finns en butik som heter "HEMMA". Där finns massor av snygga och tämligen billiga inredningsprylar. Jag kom hem med det ovan. En "mjölkkanna", söt muffinsskål i porslin, bunke i plast som lätt kan passera för porslin (innan man lyfter den det vill säga.. *hehe*) och ytterligare en glasburk till min samling.


» DIARY

Då var det måndag igen då. Helgen passerade som vanligt förbi i ett rasande tempo. Lister har målats, ett skåp har monterats, garderober har placerats på sin rätta plats, Freeport och Ikea har besökts. Jag kom hem med ett par kostymbyxor från Mango och lite annat pynt. Iittala shoppen på Freeport är verkligen grym, de har så himla mycket fint!
 
En bra sak är att förkylningen är som bortblåst, en dålig sak är att den verkar ha transfererat till Joel. En annan mindre kul sak är att jag inte fick uppdraget som jag var på intervju för förra veckan. En annan tjej med erfarenhet från det efterfrågade området knep den. Känns som moment 22. Man vill ju utvecklas och inte stå och stampa på samma plats, men ska man byta till något nytt för att skaffa sig nya erfarenheter så saknar man erfarenhet och blir då lätt borträknad. Tredje gången gilt förhoppningsvis! 
 
Sist men inte minst en bra sak.. trots allt så känner jag mig väldigt väldigt lycklig och tacksam! :o)


» OMMÅLAT HÖRNSKÅP


Före / Efter

Minns ni hörnskåpet jag köpte på en loppis i Falköping för en hundring? Inte? Nänä.. :o) Så här blev det iaf när jag målet om det. Himlans fint tycker jag! Tänk vad lite färg kan göra. Och tack pappa för supporten!


» SY EN CHABBY CHICK BLOMKUDDE

Ja såg en kudde liknande den på bilden ovan i ett inredningsmagasin, blev lite kär och tänkte att "en sån kan inte vara så svår att göra själv" Och det var det inte! :o) Nedan hittar ni en liten beskriving. Jag ar använt mig av vitt fleecetyg.

1. Vik tyget dubbelt. Rita en cirkel ed hjälp av en penna, nål och tråd. Klipp ut två rundlar. Lägg åt sidan.
2. Klipp ca 10 cm breda band. Runda av ändrana och tråckla dem så att de blir vågiga.
3. Nåla fast en rad runt kudden ca fyra centimeter in från kanten. Sy med raksöm på symaskin.
4. Näla fast nästa rad och sy fast. Fortsätt så tills du kommer till mitten. Se den sista "raden" för hand.
5. Vik in "blombladen" och lägg den andra rundeln ovanpå. Nåla fast och sy runtom med raksöm. Lämna ett litet hål öppet som du kan knöla in stoppning genom.
6. Tråckla igen "stoppningshålet" för hand.
7. KLART!

» KONFERENSRESA TILL KROATIEN

Nu är jag tillbaka från konferensresan med jobbet! Resan har varit jättebra utan en lugn stund. Dagarna har ägnats åt konferens. Kvällarna åt häng på beachen, middag och party. Trots att det var 24 grader så kändes det verkligen att det var off-seanson, men det gjorde inte så mycket. Med 140 pers så fyller man rätt lätt ett ställe utan annat folk. På ett sätt så var det bara bra för alla gick till samma ställe och splitrades inte så som man kanske skulle gjort om mer var öppet.

Näst sista dagen åkte vi buss två timmar för att forsränna. Forsen var en 2-3:a på skalan 1-5. Vilket var alldeles tillräckligt för mig! Det var helt ok, men jag fick lite flashbacks från Åre när vi nästan höll på att välta en gång så jag kan bara konstatera att att forsränning inte är min grej längre. Men det var väldigt kul att skvätta vatten på de andra båtarna! =)

En härlig och lite smått galen Xdinare kom på idén att vi skulle bygga ett mänskligt torn och skriva "Xdin" med människor. Det var grmt kul att titta på när han styrde och ställde *asg*

Nu är jag som sagt tillbaka i Götet. Jag var på en jobbintervju igår. Det kändes verkligen som att han gillade mig! Han skulle lämna besked idag, men har uppenbarligen inte hört av sig ännu så nu sitter jag här och väntar.

En annan liten rolig grej. Jag har letet jättelänge efter två recept som jag vet att jag har haft tidigare. Dock så har tanken inte slagit mig att gå igenom min receptpärm för idag. Och där hittade jag dem! Kan nog bli att prova de båda i helgen! =)

Tokförkyld har jag blivit oxå, men jag tror inte det har så mycket med forsränningen att göra. Jag kände mig lite halvknas redan innan vi åkte. Nu hoppas jag bara att det går över snabbt!

Imorn är det fredag! Skönt med bara tre arbetsdagar den här veckan! I helgen ska jag ta det lugn och göra så lite som möjligt. Ska bli skönt!!!