» FÖRELÄSARE CHRISTIAN OLSSON


Igår på Xdin-dagen så fick vi förmånen att lyssna på en helt fantastisk inspirationstalare, Christian Olsson. Han sa massor av tänkvärda saker och var dessutom riktigt rolig! De två timmarna flög förbi snabbare än kvickt. Jag hade kunnat lyssna mycket längre än så! Han sa bla annat att:

"Vi läcker som såll" Dvs, vi sänder ut en himla många miljoner signaler och vi kan bara kontrollera 40 av dem. Så även om vi vill missleda någon så känner förmodligen personen på sig dett ändå.

"Vilja trumfar kunskap" Kunskap är bra, men vilja är bättre. En person som vill skaffar sig kunskap.

"Det finns inga människor som är fel, det finns bara rätt människor på fel plats"

"Det är känslan som är viktigt! " Exempel: Om din man säger att han älskar dig, men sen inte handlar, inte lämnar barnen på dagis som han borde. Då är det inte själva handlingarna du blir ledssen över utan att han trampar på det som han vet att du tycker är viktigt, han sårar på så sätt dina känslor.

"Vi gillar dom som gillar oss"

"Vi behöver känna oss behövda"
Här märkts det att han var blå. *hehe* Folk frågar sig varför vi mår så dåligt när vi har det så bra. Samhället tar ju hand om oss när vi tex inte har jobb. Vi mår dåligt för vi då inte känner oss behövda. Få dina barn att känna sig behövda. Att de kan hjälpa till och att det behövs, då kommer de må bättre.

Allt han sa var egentligen ingen rocket sience, men han sa det på ett sådan sätt så man verkligen tog det till sig. Christian Olsson har även gett ut en bok som heter "Vart är du på väg och vill du dit". En bok jag definitivt kommer att köpa!

Klippet ovan är från en av han föreläsningar.

Efter föreläsningen så gick vi till spelhuset på Liseberg och spelade röven av oss. Alla spel var gratis! :o) Sen gick vi till Ullevi Lounge där det var middag och dans. Vid klockan ett rullade jag hemåt.

Idag är det uuuuuuunderbart väder! Så jag tror betämt att det blir en långpromenad!




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback