» NUTELLABROWNIES

När man besöker en nutellaälskare så är det säkrast att ha med sig en batch med nutellakakor 😋 Så när vi hälsade på Åsa och Per i deras stuga förra veckan så hade jag med dessa. Väldigt goda och saftiga utan att bli kladdkakekladdiga ni vet 😃 

Ingredienser:

200 g Smör
2 dl Strösocker
1 dl Farinsocker
0.5 msk Vaniljsocker
4 Ägg
2.25 dl Vetemjöl
1 dl Kakao
1 tsk Bakpulver
1.5 dl nutella

1,5 dl hasselnötskärnor

100 gram finhackad mörk choklad 
1 dl grädde 
1 msk smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C och klä en form 20×20 cm med bakplåtspapper.Smält smöret och tag bort från värmen.Rör ner strösocker, farinsocker och vaniljsocker. Tillsätt nutellan och rör slätt. Tillsätt äggen – ett i taget. Rör ihop smeten ordentligt mellan varje ägg. 
Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta sedan ner det i smeten. Rör ihop en klumpfri smet med en spatel och häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 30-35 minuter. 

Höj ugnstempersturen till 225 grader. Rosta hasselnötterna i 9 minuter. Lägg över dem i en kökshandduk och gnugga bort skalet. Hacka den grovt. 

Hacka chokladen. Hetta upp grädden. Tag från värmen, tillsätt chokladen och rör slätt. Tillsätt smöret och rör till en len ganach. 

Häll ganachen över brownies och strö över nötterna. Låt svalna. Sätt in kakan i frysen 20 innan du skär fina bitar. 




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback