» BILDER FRÅN 28-ÅRS DAGEN

I lördags fyllde jag 28 år. Det firades med lunch på Långedrags världshus, 30-års fest och schlager seger till Sverige! Långedrags världshus är otroligt fint på sommaren och maten är verkligen kanon. Vad som var lite klurigt att hitta en parkeringsplats. Efter att kört runt i typ 20 minuter så gav vi upp närområdet och parkerade en spårvagnshållplats in mot stan och gick sista biten. Har man bestämt vart man vill käka så har man *hehe*. 30-års festen var Joels barndomskompis och bestod av massa folk och väldigt god mat! Att avsluta kvällen hemma i tv-soffan med schlager seger var inte helt fel det heller!

Idag blev jag så väldans sömning efter jobbet så jag har inte gjort många handtag. Jag hade storslagna planer på att gå ut och gå, men med tanke på att jag inte ens orkar resa mig för att gå ut till köket och hämta något att dricka så får det nog va *hehe*



» HIPP HURRA FÖR MIG IDAG!

Klockan sex efter att Joel skjutsat sina föräldrar till flygplatsen så väckte han med mig frukost på sängen och skönsång. Han hade fixat blommor, mackor, muffins och en skvallerblaska *hihi* I present fick jag en bild på en glassmaskin *hehe* Hade hade tydligen googlat fram vilken som var bäst, men oturligt nog så fanns den inte i lager någonsstans för tillfället. Bara i Ullared på NetOnNet. Vilken otur om man skulle behöva åka dit lixom *hehe* Efter vi käkat frukost så somnade vi om och sov till halv elva. Nu sitter jag här svettig som attan efter att ha gått en powerwalk runt Gunnebo slott. Sjukt varmt ute även idag, men skönt! Om ett tag ska vi åka till Långedrag och käka och sen blir det 30-års kalas för en barndomskompis till Joel. Ikväll blir det schlager! :o)

Igår kväll så grillade vi! Underbart att sitta i värmen under de blommande äppelträden och bara njuta! Till efterrätt så hade jag gjort årets första rabarberpaj. Recept kommer senare.


» ÄGGKLOCKA


Den här fina retro rackaren köpte jag på Bagaren och Kocken för inte så länge sen. Tycker den är riktigt fin och dessutom så gör den sitt jobb. De har så mycket fint i den affären, man vill ha allt! Men man får begränsa sig när köksskåpen redan är fulla som de är.

Imorgon är det redan fredag. Det är inte klokt vad fort tiden går, men det är fullt ös på jobbet och ganska långa dagar så det bidrar väl. Men jag försöker vara ute och njuta av det fina vädret på kvällarna iaf :o) Som sagt så har jag verkligen huvudet fullt av mina nya arbetsuppgifter. Jag drömmer hela nätterna om det. Inte på ett dåligt sätt, men jag kan lixom inte koppla bort det. Men så brukar det alltid vara de första veckorna av ett nytt uppdrag så det var änna väntat ;o)

På lördag fyller jag år! Hoppas att det fina vädret håller i sig. Om det gör det så har jag bestämt lunch på Långedrags världshus. Underbar mat och det ligger verkligen hur vackert som helst precis vid havet :o)


» SOMMARGLAS FRÅN IKEA

I helgen var jag en sväng på Ikea och köpte en ny spegel till hallen. Jag kom fram till att den gamla inte längre passade speciellt bra så det fick bli en enkel smal spegel med svart ram istället. Jag sprang även på de här fin fina glasen. Jag har sett dem en gång tidigare på Ikea, men kunde då motstå dem, men den här gången gick det inte. De var helt enkelt för fina (och för billiga)! Ynka 69 kr/ 6 st tror jag de kostade så det fick bli två paket. Kommer bli perfekta att sörpla saft eller dricka kalla drinkar ur i sommar!

Lika härligt väder idag. Jag njuter i fulla drag! Har suttit ute i trädgården och läst och stund och lyssnat på bina som surrat i äppelträden ovan. Nu väntar jag på att min älskling ska komma hem så jag kan dra med honom ut på en kvällspromenad :o)


» SOMMAR!


Hur underbart är det inte ute!? Jag vet inte om det bara är jag, men jag upplever det verkligen som att syrenerna doftar mycket mer i år än vad de brukar göra. Jag tog in ett fång och satte i en vas. Hoppas att doften sprider sig genom hela huset. I lördags när vi satt och käkade middag så hade inte äppelträden slått ut, men idag så blommar de för fullt. Tänk vad fort det går bara värmen kommer. Nu och när pionerna slår ut tycker jag att trädgården är som vackrast.

Jag kom hem sent idag från jobbet, halv sju. Det är mycket att sätta sig in i så här i början av ett nytt uppdrag, men det känns kul! :o) För att inte slappa ihop totalt när jag kom hem så bytte jag om och snörde på mig promenadskorna och gick en sväng runt Gunnebo. Skönt att komma ut lite när man suttit inne hela dan.

Nu väntar snart Desperate Housewives ;o)

» MIDDAG MED VÄNNER

I lördags var lite vänner över på middag. Rackars rolig kväll med mycket skratt och humor! Till varmrätt serverade vi Enchiladas med sallad och natchos och till dessert Cheesecake med vit choklad och bär. Sabina och Martin hade med sig obskyrt mycket smågodis vilket jag aldrig hade kunnat drömma om att det skulle ta slut under kvällen, men vi har tydligen ganska glupska vänner *hihi* Kvällen avslutades med en omgång Buzz och Joel återintruducerade grabbarna för Nintendo 8-bitar, vilket resulterade i att töserna fick släpa sina respektive ut till bilarna *hehe*

I lördags var ett sånt tillfälle då jag var väldigt glad att vi bytt ut vårt bord för fyra mot ett som kan rymma åtta personer! Som bordsdekoration så hade jag satt gullvivor i små glasvaser formade som liggande blommor. Och om någon här skulle få för sig att flika in "de är faktiskt fridlysta" så kan jag bara meddela att det är de inte alls det i Västragötalands län och även om de hade vart det så hade det inte räknats för de är nämligen plockade i trädgården :o) Sedan så vill jag bara göra er uppmärksamma på en liten sak som jag nyligen upptäckte kan göra underverk, nämligen klorin. Blåbär och vinfläckar på duken gick bort i ett naffs och den blev vit och fin igen :o)



» NYCKELSKÅP AV BJÖRKVED

Äntligen så är nyckelskåpet uppsatt på väggen! Det blev precis så som jag hade tänkt mig! :o)

Skåpet är gjort av 12 mm MDF som jag skruvat och limmat ihop. Björkveden har jag kluvet på längden och fräst plan. Kanterna har jag putsat till med sandpapper.


Hela skåpet är grundmålat och lackat med två lager vit lackfärg. Gångjärnen har jag försänkt i skåpet och två runda magneter (även de är försänkta) håller fast dörren så den inte glider upp. De L-formade krokarna är köpta på Beslagsspecialisten på Hisingen, men finns förmodligen att köpa lite var stans.


Skåpet matchar tapeten (Cole and Son) fint på toaletten :)


» FOTON FRÅN TANZANIA


Av några av alla de kort jag tog i Tanzania har jag gjort förstoringar av och ramat in. På Rusta köpte jag en vit tavellist att ställa dem på. Tycker det gjorde sig fint på den tidigare ganska kala väggen :o)

Det bidde faktiskt en promenad i Delsjöområdet igår och det var inte alls mycket folk. Något det däremot var mycket av var kyla, regn och blåst! :( Inte undra på att det var folktomt. Det kändes verkligen inte som någon vårpromenad, men idag skiner solen igen! Kikade på väderprognosen nyss och det ska bli över 20 grader hela nästa vecka. Underbart!

Ikväll så lade jag sista handen vid mina nyckelskåp. Jag är väldigt nöjd med resultatet. De blev precis så som jag ville :) Nu väntar jag bara på att väggen i hallen som jag målat ska torka så jag får sätta upp ett av dem.


» NYA RAY BAN


För cirka två veckor sedan så beställde jag ett par polariserande Ray Ban i storlek large från Lenssavers. Igår kom de och jag är så himla nöjd! Nu får det gärna bli lite sol ute så jag får inviga dem på riktigt. Grymt skönt med polariserande för ögonen. Jag trodde aldrig att det skulle vara så stor skillnad förrän jag provade.

Idag har det inte varit mycket action. Jag och Joel har sett två avsnitt av "Game of Thrones" som är en riktigt bra serie! Nu funderar vi lite på att åka upp till Delsjöområdet och gå en riktigt långpromenad. Eftersom det inte är så fint väder idag så kanske det inte är så vansinigt mycket folk där som det kan vara ibland.

Ikväll så funderar jag på att laga kycklingsoppa och att köpa något gott bröd till :o) Annars blir det nog en väldigt lugn kväll. Jag jobbar ju trots allt imorgon. Sista dagen på mitt nuvarande uppdrag dessutom.


» UTKILNINGSTÅRTA

Idag hade jag med mig en utkilningstårta till jobbet. Under den vita dekorfondanten så gömmer sig ner i från och upp en kladdkakebotten, ett lager hallonmousse, chokladsockerkaka, jappfluff och ytterligare en chokladsockerkaka. Tårtan är spacklad med marängsmörkräm och täckt med dekorfondant. Gillar denna fondant från Strössel och Annat då den inte smakar så konstgjort, men samtidigt så är den väldigt enkel att jobba med. Blommorna är gjorda av samma fondant som jag blandat lite CMC. Penslade är de med pärlemoskimmer och i mitten har jag satt en vit sockerpärla. Mönstret är spritsat med kristyr som ni finner receptet på nedan :)



Kristyr:
ca 4 dl florsocker
1 äggvita
1 krm ättiksprit

Gör så här:
Vispa samman ingredienserna. För att få till en riktigt bra konsistens kan du behöva vispa ganska länge. Det ska bildas rejäla toppar när du drar upp visparna ur kristyren, då är den lagom tjock. Tänk på att du kan behöva justera måtten i recepten. Jag brukar alltid få anpassa mängden florsocker något då det hänger på hur stor äggvitan är osv. Gå på känsla helt enkelt och pröva dig fram.



Jappfluff -räcker till ett lager tårtfyllning på en normalstor tårta

2,5 dl grädde
2 st dubbeljapp

Gör så här:
Värm grädden och japp på spisen till jappen smält helt. OBS! Grädden får EJ koka! Tag av från spisen och sätt kallt, minst fem timmar men gärna över natten. När grädden är riktigt kall vispar du med elvisp som vanlig grädde tills det blir tjockt och fluffigt.

Hallonmousse:
1,5 gelatinblad
170 g hallon
½ dl socker
1 msk vatten
2,5 dl vispgrädde


Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Lägg hallon, socker och vatten i en kastrull och låt det småputtra i några minuter. Mosa hallonen mot kanten så att de släpper ifrån sig så mycket saft som möjligt. Passera hallonen genom en sil, försök få ut så mycket "saft" som möjligt ur hallonen. Till slut ska det bara vara fröna kvar. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama bort vattnet. Lägg dem i hallonen och rör om tills gelatinet löst sig. Ställ åt sidan och låt svalna lite. Under tiden vispar du grädden. Vänd sedan ner hallonen i grädden tills allt är blandat.
Nu är moussen färdig, men låt den vila i kylen någon timme så att den stelnar till lite.


Bra hjälpmedel när man gör tårtor är en silikonmatta att kavla ut fondanten/sugerpasten på. Denna är köpt på Ikea och funkar super. Som mjöl brukar jag använda maizena majsmjöl vilket är väldigt bra. För att släta till tårtan så har jag en smoother för att skära bort överflödet så använder jag mig av en helt vanlig pizzaskärare. Att ställa tårtan på en snurrande ostbricka gör dessutom jobbet ännu lättare då man spcklar, skär och dekorerar.


» BARCELONA SHOPPING

Det blev som sagt inte så många timmar shopping i Barcelona, men jag lyckades ändå komma hem med fyra klänningar, ett linne och en kjol. Nu väntar jag bara på att bli bjuden till något trevligt så jag får tillfälle att använda dem! ;o)

Det har varit en jätteskön dag idag. Jag vaknade kvart över åtta helt av mig själv. Innan Joel vaknade så hann jag pyssla ihop lite tårtdekorationer, baka två mjuka kakor och börja att snickra ihop två nyckelskåp. Tror de kan bli fina :) På eftermiddagen så har jag varit och köpt kryddor som jag tänkte plantera ut, sen har jag och Joel gått en promenad. Vi satte oss vid klipporna vid Horsika en stund och njöt av solen och naturen som är helt underbar just nu!

Nu spelar vi lite Nintendo 8-bitar, Piff & Puff medans vi väntar på att lasangen ska bli klar :)


» BARCELONA

I lördags åkate jag till Barcelona med fem härliga brudar! Det var första gången jag var där och jag verkligen älskade stan! Vi var inte speciellt kulturella av oss, vi såg inte ens Segrade Familia. Istället så strosade vi runt, njöt av det fina vädret, åt en massa god mat, glass och drack drinkar, men framför allt så njöt vi av varandras sällskap :) Det var inte heller någon hög prio på shopping, men jag lyckades iaf få med mig fyra klänningar hem som jag är väldigt nöjd med! Nu väntar jag bara på att börja använda dem :o) Det fanns verkligen hur mycket fint som helst att köpa! Dessutom så fanns det massor av billiga affärer med fina kläder, vilket jag går igång på lite *hehe*

Annars föll jag mest för de mysiga gränderna, den vackra hamnen och den långa stranden som låg precis i anslutning till city. Det är något visst med städer som ligger vid havet. Tur för mig att jag bor i Göteborg då med andra ord :o)

Vi hade hyrt en lägenhet via Hotels.com som visade sig vara helt nyrenoverad med en balkong i kvällssol. Annars tycker jag det är ofta som bilderna inte riktigt motsvarar förväntningarna, men så var alltså inte fallet denna gång! :o)

Jag kommer definitivt att åka tillbaka till Barcelona igen... snart!

Här kommer även lite bilder från resan :o)


Lunch första dagen


Cava på balkongen


SKÅL!


Vi hittade en mysig innergård


Parc Guell


Utsikt från Parc Guell


Fikastund




Roliga hus designade av Gaudil


Hamnen


Brygghäng


Stranden


Fina tejerna :o)


Emelie :o)


Lunch vid stranden


Sista kvällen var vi lite trötta så det blev pizza på balkongen istället för drinkar i city :o) Emily och Sabina tar skydd när Emelie ska öppna en flaska med Cava


Mys!


En annan park..