» 30-ÅRS TÅRTA #1

 
Till fikat när jag fyllde 30 så hade jag gjort den är tårtan. Jag ville ha en tårta som var täckt med marsipan och vad passar väl då bättre än en fyllning av ljusa bottnar, ett lager med hallonkräm, ett lager med hallonmousse och ett lager med glasskräm (dvs vaniljkräm blandat med grädde). Hela tårtan är spacklad med grädde och täckt med marsipan. Blommorna är gjorda i sockerpasta.
 
Jag tycker marsipan är godare, men det är svårare att få till snygga och jämna kanter än med sockerpasta som är mer elastisk. Dessutom så passar ju inte marsipan så bra till en chokladtårta och då är sockerpasta ett givet val.
 
Spetsbandet är gjort med en silikonform och med en speciell glasyr. Jag förstår inte varför, men första gången man smetar ut krämen och har inne den i ugnen så går det hur bra som helst att dra bort spetsen sen, men andra spetsen krånglar alltid. Det är som att när silikonformen är varm så stelnar inte spetsen. Jag hade inne den nästa dubbelt så länge andra gången och ändå så var det svårt att dra bort spetsen från formen. Bigriper inte hur det kan vara så :o(
 

» ÄNTLIGEN NY HATT- OCH SKOHYLLA

Den här svarta sko- och hatthyllan köpte jag på Blocket för att bara ha lite tillfälligt när nya farstun vart klar. Ett tag så orkade jag inte leta efter en ny och när jag väl började kika så upptäckte jag att väldigt många sko- och hatthyllor hade silverfärgade metallstänger både för att hänga galgarna på och för att ställa skorna på.
 
 
Det känns som fel stil hemma  hos oss, för modernt och jag har därför letat efter hallmöbler helt i vitt trä. I veckan hittade jag det äntligen på Mio! De har säkert funnits i sortimentet ett tag, men på något sätt så måste jag ha missat det.
 

Att montera skostället gick bra, men när jag skulle sätta ihop hatthyllan så vände jag nog varenda del på fel håll *hihi* så det tog sin lilla tid, läs: 2 timmar innan den var ihopsatt och klar. Jag är iaf väldigt nöjd med resultatet!!!
 
När jag ändå var igång så passade jag på att spray den svarta spegeln i hallen vit. "Ny" spegel på 3 minuter. Så himla smidigt!
 

Föresten, ser ni de där vita skorna på skostället. De är från Vagabond och i skinn. Så otroligt mjuka och sköna. Jag älskar dem. Söta är de också. Vita tygskor överlever ju knappt en regnig dag, men detta har hållit sig fina med hjälp av lite vit skokräm då och då :)