» PÅSKFJÄDRAR


I helgen så pimpade jag vårt ris med ljusslingor med vita, rosa och turkosa fjädrar. Tyckte det blev en fin färgklick där i hörnet :o)

Hur härligt väder var det inte igår? 18 grader och sol! Jag och Joel gick en promenad efter jobbet och köpte glass, underbart skönt! Det kändes nästan konstigt att spatsera runt i bara tröja när det inte fanns några löv på träden eller några andra gröna tecken. Idag är det bara 7 grader. Det är inte klokt vad temperaturen kan variera så här års.

Jag har precis lagat Enchiladas att ha som lunchlådor. Tror bestämt att det blir 12 portioner så nu behöver jag inte oroa mig för vad jag ska äta till lunch de kommande två veckorna *hehe* Bara det är gott så kan jag äta samma sak väldigt länge. Det är ju minsann ingen som tycker det är konstigt om man äter gröt till frukost varje dag i 40 års tid. Varför ska det då vara konstigare att äta samma typ av lunch "några" dagar i rad?

På lördag åker jag och hjärtat till Rom. Igår satt jag och läste igenom guideboken jag köpte till Joel i julklapp och det låter verkligen som en fantastisk stad med hur mycket som helst att se och gångavstånd till det mesta. Ska bli så himla roligt!

Nu ska jag justera bygglovsritningarna lite sedan åker förmodligen ansökan nummer två in innan helgen. Joel var där och pratade med vår Björn i måndags och han lät mycket mer positiv än tanten som vi träffade sist vi var där tillsammans så nu tror vi att vi har en sportslig chans att få igenom det så som vi vill ha det :o)


» 30-ÅRS FEST & SANDSJÖBACKAR

Igår så firade vi att vår vän Anna fyllt 30. Temat för kvällen var grönt och vissa tog det lite längre än andra ;o) Det var en kul kväll och Anna hade fixat det så himla bra med mat, dricka och lekar!



Om någon undrar så ska Joel föreställa Herr Gårman :o)

Idag åkte vi till Sandsjöbacka och gick en rikigt långpromenad. Sandsjöbacka är Hallands största Naturreservat och består av ljunghedar, skogar och en mängd mindre sjöar. Det var verkligen helt underbart! Klarblå himmel och 14 grader varmt och fågelkvitter. Äntligen är våren här på riktigt!


Efter promenaden så bjöd Joels föräldrar på våffelfika i solen!

Sammanfattningsvis så måste jag säga att det varit en mycket bra helg och den är inte slut riktigt än heller!


» FRUSEN POLKAGRISPAJ


Igår hade jag några kollegor hemma efter jobbet. Väldans trevligt! Det bakades pizza, dracks vin och till dessert serverade jag den här polkagrispajen.

Pajdeg
1 pkt kladdkakeballerina
2 msk kakao
25 g smält smör


Glass
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff (finns aningen vid bakgrejern i affären eller vid den "amerikanska hyllan")
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar

Chokladsås att servera till

Gör så här: Mixa kakor, kakao och smör i en matberedare och tryck ut blandningen i en springform med löstagbar kant. Ställ in i frysen.

Vispa grädden fluffig. Mixa polkagrisar fint och rör ner dessa, pepparmyntsolja och marshmallowfluff i grädden. När man blandat klart så ska det vara kvar lite klumpar av marshmallowsen.

Lägg över en tredjedel av fluffet i en annan bunke och rör i några droppar röd karamellfärg. Tag ut formen ur frysen och klicka i det ljusa fluffet. Smeta ut och klicka sedan över det rosa fluffet och bred ut även detta. Rör med en kniv i fluffet så att det blir marmorerat. rossa ytterligare polkagrisar och strö över. Ställ in i frysen några timmar. Ät och njut! :o)


» LACE AND LEATHER


Idag har jag varit och spanat efter en trenchcoat och ett par vårskor. Jag hittade en jättefin trench på Esprit i skönt lite tjockare material. Tyvärr så fanns den inte i min storlek, men en snäll expedit lovade att ringa när den kommer in så jag håller tummarna för att hon kommer ihåg :o) Jag hittade inte de vårskor jag var ute efter, men jag hittade där emot ett par pumps i skinn och storlek 42 på rea! Ibland är det bra att ha lite udda storlek :o) Jag köpte även en fin klänning i spets på H&M och ett par väldigt sköna virkade shorts. Jag tror bestämt att klänningen får bli en midsommarklänning ;o)

Mer då? Jo vi har varit på Stadsbyggnadskontoret. Det kändes så där. Han som vi ville träffa och som vi träffade sist var inte där den här gången heller, så vi fick prata med en annan kvinna som inte var så tillmötesgående och positiv som vi hade önskat. Tur i oturen så träffade vi receptionisten på parkeringen som vi tjitt tjattade lite med. Hon sa att vi gärna fick ringa henne på måndag så skulle hon prata med den första gubben så han ringer oss :o)

Sen har jag fixat dessert tills imorgon då några kollegor kommer förbi på kvällen för lite vin och mat.


» RÖDA SOCKERBLOMMOR

Ikväll har jag gjort ett gäng sockerblommor som ska hamna på några bröllops cupcakes :o) De är gjoda i röd dekorfondant som jag blandat lite cmc i för att få dem att bli hårdare. De är borstade med guldmetallic färg och i mitten har jag satt en liten pärla. Utstickaren jag använt mig av hittar ni här och silikonformen här.

Sen har jag faktiskt varit på gymmet idag oxå. Jag vet, kors i taket! Det är knepigt det här för jag drar mig verkligen för att gå dit, men när jag väl är där så är det faktiskt rätt roligt. Eller ja, roligt kanske var en liten överdrift, men det är helt ok.. ska vi bestämma oss för trivsamt? ;o) Mitt abonemang går ut i april och jag såg nu att de hade 10-kort för 450 spänn så jag köper nog två sånna istället för att förlänga mitt abonemang. Jag vet själv hur sällan jag brukar ta mig till gymmet på sommarhalvåret, men det kan ändå vara skönt att kunna gå dit om andan skulle falla på.

En ann sak jag vill ventilera är vad trött jag är på frukt! Och då syftar jag inte på själva ätandet utan vilken dålig kvailté det är på den när man köper den. Det har inte precis hänt en gång att jag fått slänga avokado för att de varit ruttna inuti, kiwi för att den är stenhård när man köper den och sen blir träig och tråkig när den mognar, potatisar är halvruttna och idag kämpade jag med att skala en apelsin för att upptäcka att den var rutten inuti. Vad är problemet?! Vill bara tillägga att jag köper min frukt i helt vanliga affärer, oftast Ica Maxi. Är sjukt trött på att köpa ovanstående för att bara bli bitter och besviken hälften av gångerna :o(


» TIDNINGSTÄLL MED GRIFFELTAVLA



Då var den klar, tidningstället/ griffeltavlan. Tanken är att posten ska placeras i hyllan och inte bli liggandes på bänken i köket. På griffeltavlan kan man skriva upp sånt man behöver handla eller annat som kan vara bra att komma ihåg :o) I facket längst ner finns plats för kritor och sudd.

Hyllan var inte speciellt svårt att göra. Först sågade jag till bitarna i MFD för att sen puttsa till dem, limma och skruva ihop alltsammans.

Det klurigaste var att måla hyllan och att komma åt inne i hyllorna. Självklart så hade man kunnat måla den innan man satte ihop den, men jag ansåg att det ändå inte skulle synas om man inte kom åt längst ner i hyllorna. Hyllan är målad med ett lager grundfärg och två lager lackfärg.

För att få tavelfärgen (som jag köpt på Biltema) att fästa så slipade jag ytan där jag ville måla och maskerade med tejp. Ovan hittar ni ritningarna. Innan jag började snickra så ritade jag upp hyllan i CAD. Väldgt praktiskt då man slipper tänka så mycket när man väl har börjat snickra. Ritningen till sidorna skrev jag ut i skala 1:1 för att lätt kunna rita av formen. Det som inte är med på ritningen är listen längst ner på hyllan, men den är nästan lättast att mäta upp när man väl skruvat ihop hyllan.

För att sätta upp hyllan på väggen så var jag på Specialbeslag på Hisingen och köpte utanpåliggande hängbläck som jag skruvade fast på baksidan av hyllan.


» RAMPFEBER


Igår var vi på Rampfeber på Lorensbergsteatern. Vi började kvällen med middag uppe i restaurangen. Jag åt en hummersoppa som var väldigt god! Och inte trodde jag att man kunde bli så mätt av en soppa. Jag orkade nästan inte sleva i mig de sista skedarna.

Innan maten så fick vi olika sorters bröd, smör och färskost. Stort plus då det är gott att knapra på något när man är lite sugen och väntar på maten :o) Kanske kan detta vara orsaken till att soppan kändes? *hehe*

Farsen var helt ok. Första akten var inte riktigt så rolig som jag hade hoppats, men det tog sig i andra akten så showen får helt klart godkänt även om det inte blev några skratt som fick det att värka i magpartiet.

På mig hade jag en gammal klänning från Filippa K, kofta från Vero Moda och stövlar från Clou som jag köpte på JERNS när jag var i Sthlm senast.

Idag vaknade vi faktiskt förhållandevis tidigt så vi har käkat frukost och jag har gjort några blommor av dekorfondanten som jag beställde från Strösel och Annat för ett tag sen. Jag gillar den verkligen jättemycket! Den är lätt att jobba med, den är god och inte så vansinnigt söt som sockerpasta kan vara och den är förhållandevis billig. Blandar man i lite CMC så blir den även lite fastare och det blir ännu lättare att göra blommor med den. 

Med den nya silikonformen jag köpte när jag var på Tårtdecor sist så går inte att misslyckas med blommorna :o)

Nu ska jag ge mig ut och se om jag kan släpa hem en björkstock som jag spanat in ;o)

Hoppas ni får en fin söndag!




» HOCKEYFIKA

Just nu sitter vi inne hos Joel föräldrar och kollar på hockey. Tidigare idag så slängde jag ihop en chokladkaka med jälp av en kakmix från Kungsörnen som jag hittade i skåpet. Den blev inte alls så pjåkig! Till kakan serveras lätt vispad grädde och råröda hallon :o)

Hoppas ni har en fin lördag!


» LJUSSTAKAR I GLAS

Den här veckan har jag känt mig väldigt inspirationslös :( Gillar ju att fixa och dona hemma, men den här veckan har jag helt enkelt inte haft någon lust alls.

Har ju iof ett projekt på gång, tidningsstället, men det kräver ju bara en strykning med färg varje dag vilket inte tar så lång tid.

Jag får nog börja virka eller nåt.. eller kanske såga ut några påsktuppar i mdf *hmm*

Nåja, nu ska jag iaf gå ut i garaget för att stryka andra lagret med skoltavelfärgen. Hatar att man måste vänta 24 timmar mellan strykningarna. Det gör ju att det tar evigheter innan saker och ting blir klara!

Ljusstakarna här till vänster köpte jag även dessa på Hem & Hobby i Hjo. Visst är ni förvånade? *hehe* De ser lite matta och tråkiga ut på bilden men de glänser riktigt fint i verkligheten, nästan som kristall, men bara nästan ;o)


Hej på er!















» I MINA FÖNSTER



Här hemma är det inte mycket action precis. Har varit rätt trött när jag kommit hem från jobbet den här veckan så förutom att måla några varv med färg på tidningsstället så har jag inte gjort många handtag. Det är inte klokt att det redan är torsdag imorn, fattar inte vart veckan tagit vägen! På fredag blir det AW med jobbet, sen på lördag så ska vi gå och se farsen Rampfeber med bland annat Thomas Pettersson och Claes Månsson i rollerna. Ska bli riktigt kul!

Hittade bilderna ovan i arkivet. Krukan i plåt är från Ikea vilken jag blev lite smått kär i när jag såg den på Ikea. Orkiden är i plast, inte en av de bättre plastblommor jag sett kanske, men den får duga. Den dör inte iaf *hehe* I högra fönstret står en trana i metall som jag fick av mamma i julklapp. Fin tycker jag :o)


» SNICKRA


Bortsett från att ha varit på Manana med trevlig vänner, sett på Mello med andra trevliga vänner, fikat god blåbärskaka och kikat på hockey med Joels föräldrar så har jag även snickrat ihop ett tidningsställ/anslagstavla. Tidningsstället ska bli vitt och längst upp så ska måla med tavelfärg som jag köpt på Biltema idag. Tror det kan blir fint! Tanken är att posten ska placeras där istället för på köksbänken där den ofta blir liggandes och att man ska kunna skriva inköplistan och andra meddelanden på "svarta tavlan".

Innan jag började snickra så ritade jag upp hur den skulle se ut i CAD. Efter det så gjorde jag en ritning, vilket gjorde det himla mycket enklare och gjorde att man slapp tänkte så mycket när man väl stod med sågen i handen. Utifall att någon skulle vara intresserad så kan jag lägga upp ritningen här sen.

Nu ska jag och Joel kolla på House. Väldigt rolig serie! :o)


» NYA PLASTBLOMMOR ;) & KÖKSPORSLIN

Porslinsgubbarna på trappstegshyllan har fått nytt hår i form av två rosmarinsväxter i plast. Vi har även nu mera sex stycken "lika dana" muggar att servera kaffe i när vi får gäster och grädden/mjölken till kaffet kommer hädan efter (västgötska?) att serveras i den här söta kossan av porslin. Allt är köpt till mycket förmånliga priser på Hem & Hobby i Hjo :o)


» TILLBYGGNAD- FÖRSLAG #3



För cirka 1½ månad sedan så sökte jag och Joel bygglov på det här förslaget. Tyvärr så blev vi uppringda av Stadsbyggnadskontoret och blev rekomenderade att dra tillbaka ansökan då den enligt han som ringde inte skulle gå igenom. Vi hade då ändå fått betala 15 000 kr så vi drog tillbaka den illa kvickt. En vecka där efter gick vi för att prata med dem och bolla lite ideér och vi träffade en jättetrevlig karl. Vi förklarade för honom vad syftet med tillbyggnaden var och varför vi ansåg att just denna sida var lämpligast att bygga på trots att det blir ganska nära tomtgränsen. Vi visade även på att husen i kvarteret ligger väldigt nära varandra. Vi frågade om regeln på 4½ meter var skriven i sten och det var den inte :o)

Kort och gott så har vi nu ritat om det. Den här gången gjorde vi utbyggnaden 3 meter bred istället för 4. Den nya delen är alltså hela vinkeln till vänster. I och med att vi minskade bredden så rök fönstren intill ytterdörren, men det gör inte så mycket. Vi funderar även på att ha ett tak över dörren och en trappa likt den jag ritat ovan.

Vi har frågat en av grannarna och med henne var det helt ok. I helgen ska vi fråga den andra grannen. På torsdag går vi tillbaka till Stadsbyggnadskontoret och försöker lirka lite med dem och känns det bra så skickar vi in ansökan igen.

Idag är det riktigt fint väder och jag tänkte börja dagen med att snickra lite på ett tidningsställ, sen blir det en promenad med älsklingen och där efter Slagerkväll hos Markus och Elisabeth.


» FLOWER CUPCAKES


Idag hade jag med de här cupckasen till jobbet. Den här gången testade jag en ny frosting som hade grädde och philadelphiaost som bas. Den blev god och inte så söt, vilket är bra, men den blev inte riktigt lika fin att spritsa som marängsmörkrämen. Dessutom så visste jag ju redan sen innan att grädde och sockerpasta inte gillar varandra, men att blommorna skulle bli så mjuka som de faktiskt blev hade jag aldrig trott. Visserligen så var de godare att äta då, men de tappade ju formen lite. Jag kommer nog att hålla mig till smörbaserade fostingar i fortsättningen, i alla fall om cupckasen inte ska ätas bums. Här kommer receptet på frostingen:

Whipped cream cheese frosting:
3 dl grädde
1 paket philadelphia ost, rumstemperatur
6 msk smör, osaltat, rumstemperatur
2 tsk citronsaft
½ tsk bakpulver (hindrar grädden från att bli smör när man vispar)
3 dl florsocker

Gör så här:
Vispa färskost, smör, citronsaft och florsocker mjukt, smidigt och klumpfritt. Tillsätt grädden och bakpulver och fortsätt att vispa till önskad konsistens. Sprisa över cupcaksen.


» BYTT STOLSTYG



Nu när vi börjar närma oss vår så sakterliga så tyckte jag det var på sin plats att byta ut det tjockare fårskinnsliknande tyget på stolarna till något mindre vintrigt. I samma veva som jag köpte fårskinnstyget så köpte jag även det här blåa. Det är så himla lätt att byta tyg så det nästan är löjligt. Det tog väl kanske 20 minuter att ta bort häftstifften för att lossa det gamla tyget och ytterligare 20 minuter att klippa till och häfta fast det nya :o)

Nu är det ju inget fel på det grå tyget heller så det kanske åker tillbaka när det börjar närma sig vinter igen (hemska tanke!). Där emellan så vet man aldrig om det blir ytterligare ett byte ;o)


» MIXADE TULPANER I PLAST



Det har blivit mycket plastblommor i bloggen nu och mer ska det bli :o) På köksbordet står nämligen en bukett med tulpaner. Jag tycker den är ett fint substitut när man inte har levande tulpaner hemma. För att få buketten så levande som möjligt så har jag mixat lite olika tulpaner. De är köpta på Bolagret, Blomsterlandet och Cervera.


» PLASTBLOMMOR


Förutom att snyta mig en gång i kvarten och inhalera nässpray så har jag även planterat plastblommor idag. I helgen fick jag nog av blommor som bara dör så när jag och Emily var på Hem & Hobby i Hjo så köpte jag ett gäng plastblommor. Lite trisst jag vet, men de ser faktiskt riktigt verkliga ut. För att de ska se så verkliga ut som möjligt så har jag planerat dem och öst på jord :o)

Jag har nog aldrig varit så förkyld som jag har varit det sista året. Direkt efter semestern så var jag förkyld till och från i två månader. Precis innan Tanzania resan så var jag sjuk igen och nu en månad senare så ligger jag här igen. Jag är trött på att vara förkyld! Jag vill vara pigg och frisk! Just nu så känns det som att jag går runt i en snorbubbla :o(


» PIZZA MED LUFTTORKAD SKINKA, MOZZARELLA OCH RUCCOLA



Igår var jag hos Emily och Dennis. Vi drack vin, gosade med Gizmo, tjötade och bakade pizza. Lätt som en plätt! Måtten på ingredienserna till degen har jag googlat mig till för vi körde lite på känn. Viktigt är iaf att inte snåla på olivoljan för då blir degen tråkig. På pizzan hade vi lufttorkad skinka, mozzarella och ruccola vilket var fantastikt gott! Receptet nedan är till två långpannepizzor.



Ingredienser:
50 g jäst
1 tsk salt
0.5 dl olivolja
3,5 dl ljummet vatten
cirka 8 dl vetemjöl

1 burk krossade tomater med pizzasmak
4 tomater
riven ost efter smak
mozzarella efter smak
pizzakrydda
cirka 300 gram lufttorkad skinka
ruccula
olivolja

Gör så här:
Blanda jäst, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en bunke. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast men lite kladdig deg.  Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter. Täck två plåtar med bakplåtspapper, ös upp hälften av degen på den ena plåten och resten på den andra. Strö över lite mjöl och tryck ut degen så att de täcker hela plåtarna.

Bred över krossade tomater med pizzasmak, strö över riven ost, skiva tomater och mozzarella och fördela över pizzorna. Krydda med pizzakrydda. Grädda i cirka 225 grader i cirka 12 minuter eller tills pizzorna fått fin färg. Tag ut dem ut ugnen. Lägg på lufttorkad skinka, ruccula och ringla över lite olivolja.

Till sällskap hade vi världens finaste hund, Gizmo:





» BOLAGRET FYND

Som någon kanske har noterat så har det varit lite tyst här de senaste dagarna. Det beror på att jag gått och blivit magsjuk :o( Det började natten till onsdagen, sedan blev Joel oxå dålig på onsdag morgon. Vi tror att resterna av Nasi Gorengen och räkorna där i är boven i dramat. Jag åt nämligen det till lunch i tisdags och Joel åt det till middag samma dag så det stämmer ganska bra tidsmäsigt. Oavsett vad det berodde på så var det inge roligt. Igår sov jag hela dan, men idag har jag jobbat hemmifrån. En snäll (smitträdd ;o) kollega kom förbi med min dator. Jag är fortfarade lite knas i magen. Men imorgon så bör jag nog kunna gå till jobbet igen. Så himla kul är det faktiskt inte att vara hemma, även om Joel oxå har varit det. Man är inte sitt mest sociala jag när man inte mår bra.

Nog om mitt hälsotillstånd :o) Ovanstående fyndade jag till 50% rabatt på Bolagret förra helgen. Mycket nöjd med mina fynd :o)

Imorgon åker jag hem till Falköping för att träffa mamma och pappa och Emily. Ska bli mysigt!!!