» Mammas äppelpaj!

Igår gjorde jag den här underbara och lite annorlunda äppelpajen till mig och D. Den är verkligen en favorit sedan barnsben och är det något av mina recpet ni ska prova så är det detta!

Ingredienser:
1½ liter äpple
2 dl socker
½ dl vatten
75 g margarin
1 ägg
2 dl mjöl
1 dl mjölk
1½ tsk bakpulver

Gör så här:
Skala äpplena och skär dem i halvcentimeter tunna skivor. Lägg dem, 1 dl av sockret och vattnet i en kastrull och låt koka (ca 5 min) tills äpplena blivit lite mjuka (inte för mjuka för då blir pajen mosig). Rör ihop margarinet med restena (1 dl) av sockret, tillsätt därefter ägget och sedan mjölet blandat med bakpulvret omväxlandes med mjölken. Häll sedan av vattnet från äpplena och rör i den i smeten. Häll blandningen i en form och grädda i 200 grader i ca 45 minuter.Serveras med kall vaniljsås!



» Mjuk

Tack för tipset! Här ska definitivt bakas! Återkommer med rapport efter myshelgen på landet!

2006-09-07 // 00:10:00

Mjuk: Det hoppas jag! Lycka till! =)

2006-09-07 // 00:19:56
» Kelly

Oj, det lät gott! :-) Älskar äppelkaka

2006-09-07 // 10:20:09

Vad sugen jag blev på äppelpaj! Du har en trevlig blogg!

2006-09-07 // 15:52:01

Junitjej: Tack, det värmer att höra!

2006-09-07 // 16:50:50
» Mjuk

Pajen är hur god som helst!!! Jag, som inte kan låta bli att experimentera gjorde två pajer med kardemumma och en med kanel!!! Sen behöll jag skalen på.. Måste säga att det var nog de godaste pajerna jag smakat! Tack för tipset!

2006-09-11 // 18:36:21

Va kul att du gillade den! Brukar oxå ha kardemumma i ibland, men då blir den lite mer som en mjuk kaka tycker jag, men det är jue gott det med!

2006-09-11 // 19:16:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback