» HÖGA TÅRTBOTTNAR
Här kommer ett recept på tårtbottnar som blir höga och fina. Dessa gjorde jag till Vicky som ville ha tårtor till sin karls 30-års kalas. Om man sätter smörpapper runt kanten så riskerar man inte heller att smeten väller över när de reser sig i ugnen.
Ingredienser:
5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
2,5 - 3 tsk bakpulver
Gör så här: Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Vispa ner de torra ingredienserna och häll upp i formen. In i ugnen (175 grader) på nedersta falsen i ca 40 minuter. Gå mer på stickprov än tiden.
Tips #1: Om man vill göra en chokladbotten så byter man bara ut en halv deciliter mjöl mot kakao.
Tips #2: Lägg ett bakplåtspapper över formen när du gräddar den så riskerar du inte att kakan blir bränd på ovansidan.
Kuriosa #1: Det är helt sjukt vad mycket snabbare det går att vispa ägg och socker fluffigt och vitt med Kitchen Aiden än med en vanlig elvisp!
Trackback