» DEN PERFEKTA VANILJFUDGEN
300 g socker
1 burk kondenserad mjölk
80 gram smör
70 gram glykos
100 gram vit choklad
2 tsk Vaniljessens
Gör så här:
Sätt vit choklad över ett vattenbad så den är smält och klar när det är dags att röra i den i fudgesmeten. Blanda allt utom vailjessensen och chokladen i en kastrull (helst teflon). Låt den koka på svag värme, 3,5 av 9 ungefär under ständig omrörning tills den får en ljusbrun färg och precis når upp till 115 grader eller när du tycker den har en lagom konsistens när du gör kulprovet. Tag av från platten och rör i den smälta chokladen och vaniljessens. Häll sedan upp i en lagom stor form (ca 30x30 cm)
Måste prova! Men lite frågor...ska det vara sötad eller osötad kondenserad mjölk? Glykos=glykossirap? Hur mkt vaniljstång motsvarar vaniljessensen? Har nämligen vaniljpulver så måste omvandla ;-) Tack tack!
Det gick åt skogen :-( provade två gånger, men redan vid 110 grader så hade det bränt båda gångerna. Letade upp ett annat recept som inte brände men de blev inte lika fina som dina och grymt söta!