» POLKABRÄCK

Det här receptet har jag hittat på själv då jag kom på att det hade varit gott med kola i kombination med polkagrisar. Och det var det! :o) Var noga med att koka kolan till 125 grader, inte mer inte mindre för då får den precis rätt konsistens.

 

Ingredienser:

Kola:

3 dl vispgrädde

50 g smör

3 dl strösocker

1,5 dl ljus sirap

0,5 dl kakao

1,5 msk vaniljsocker

 

100 g vit choklad

några droppar pepparmintsolja

50 g krossade polkagrisar

 

Gör så här:

Blanda lla ingredienser till kolan i en kastrull med ganska vid botten. Kola till exakt 125 grader och rör då och då. Klä en fom cirka 30 x 30 cm med bakplåtspapper och häll i och bred ut kolasmeten. När kolan stelnat så smälter du den vita chokladen och brer denna över kolan. Strö sist över hackade polkagrisar. Låt stelna helt i kylen och bryt bryt sedan till bitar med hjälp av en kniv vars spets du sätter ner i kolan. Har du kokat den tillräckligt hård så fungerar detta fint. Har du fått kolan för mjuk så får du helt sonika skära den i bitar och sendan rulla in bitarna i cellofan. Men tanken är att denna kola ska vara tämligen hård, inte stenhård men väldigt väldigt seg :)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback