» LASANGE MED KÖTTFÄRS OCH SPENAT

Förra helgen (tror jag det var) så gjorde jag och Joel lasange. Himla gott och praktiskt då det räcker till många potioner! :o)

Idag är det fint, men blåsigt. Tror det eller ej, men min kära sambo är vaken så nu tänkte vi kombinera frukost med en promenad. Ska bli skönt att komma ut och få lite sol i ansiktet! Känns inte som att det blivit så mycket av den varan i veckan.

Hoppas ni får en skön dag!

Köttfärsås:
500 gram köttfärs
150 gram hackad fryst spenat
1 hackad gul lök
1 pkt krossade tomater
1½ dl vatten
2 köttbuljongtärningar
3 tsk sambal olek
3 stora pressade vitlöksklyftor
2 msk basilika
salt och peppar

Ostsås:
30 gram margarin
5 msk mjöl
1 l mjölk
½ dl parmesanost
2 dl riven ost

1 pkt fullkornslasagneplattor från ZETA

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Bryn löken, tillsätt köttfärsen och låt det bli genomstekt. Tillsätt övrigt till köttfärssåsen och låt puttra. Smält margarinet i en kastrull, tillsätt vetemjöl och rör om väl. Tillsätt mjölken pö om pö och låt koka upp till en tjockare sås, rör ner osten och tag av plattan. Häll lite av ostsåsen i en mindre långpanna, klicka ut lite köttfärssås och täck med lasangeplattor. Går så här två, tre lager. Avlsuta med ett lager köttfärssås och ostsås. Toppa med ost. Grädda i 25 minuter eller tills plattorna är mjuka. Smaklig måltid!




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback