» ÄPPELPAJ MED KNÄCKIGT TÄCKE

Igår hade vi middag här hemma och det visade sig bli en mycket trevlig och lång kväll! :) Till dessert så hade jag gjort äppelpaj med hemmagjord vaniljglass. Tror den gick hem :) Nu ska vi snart sleva i oss resterna. Här nedan hittar ni receptet som är en kombination av ett som jag fick av David och ett gammalt som jag grävt fram :)
 
Pajdeg: 

3  dl vetemjöl

1 tsk kanel

100 g smör

2 msk iskallt vatten

 

Fyllning:

5 äpplen

2 msk smör

1½ tsk kanel

 

Täcke:

125 g smör

1½ msk vatten
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver

 

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ihop mjöl, kanel och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och jobba till en deg. Kavla ut den och täck en pajform med den. Täck kanterna med aluminiumfolie, picka med en gaffel i botten och förgrädda pajskalet i 12 minuter. Skala och skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör och kanel tills de mjuknat något. Sprid ut dem i pajskalet. Blanda ihop de torra ingrediensera till täcket. Smält smöret och rör ner det och vattnet. Fördela smeten över äpplena. Grädda i 30 minuter. Serveras med vaniljglass eller vaniljsås.



Hej!
Vilka goda recept du har! Har du hört om sajten Hittarecept.se?:)

Om du är intresserad av att få mera trafik till din blogg så rekommenderar jag att du registrerar dig på Hittarecept.se! Just nu indexerar vi över 300 000 recept och via oss kan bloggarna på vår matbloggstoppen få t.o.m. 10 000+ besökare per vecka!
Du registrerar dig enkelt här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggstoppen!

Vänlig hälsning,
Ann-Sofi
http://www.hittarecept.se/

2012-09-12 // 16:18:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback