» DIY LAMPA

 
För ett tag sedan så gjorde jag tre lampor efter att jag sett och blivit inspirerad av en lampa från Sia. Två stycken står i sovrummet och den andra lampan fick Josefine.
 
Materialåtgången var inte dirket jättestor för att göra de här lamporna. På Byggmax så köpte jag en hyllplan i furu, en gängad stång, skruvar och muttrar. Själva lampskärmen hade jag planer på att fynda på loppis, men när inget bra exemplar dök upp så fick de bli de här från Ellos istället. Det var faktiskt inte så pjåkiga då skrämen var lätt vilket är bra då själva lampstommen inte är så tung. Hade de varit tyngre så kanske lampan lätt hade kunnat vippa över. Sen köpte jag även vanliga kontakter och en strömbrytar som jag kopplade på sladden. Lampan levererades nämligen med vansinnigt kort sladd och en sån där liten fåing kontakt som ingen har hemma längre. Nåja, iaf inte vi :o)
 
Innan jag började snickra så ritade jag upp lampan i CAD och skrev ut ritningen samt de olika delarna i skala 1:1, sedan var det det enkelt att mäta och såga till delarna. Skivan jag köpte var 18 mm tjock och det är även den tjockleken som foten har. Till de övriga delarna så hyvlade jag ner skivan till lämplig tjocklek efter att jag delat den. Alla delarna sandpapprades och hörnen rundade jag till på en slipmaskin efter att jag ritat ut själva rundningen. När alla delarna var klara så limmade jag och skruvade ihop dem. Jag hade inte kapat en gängad stång innan, men det var en lätt match med en liten metallsåg :o)
 
Joels pappa hjälpte mig att borra snea hål för sladden. Här kände jag att jag litade mer på hans erfarenhet än min entustiasm *hehe* Sen var det bara att klippa bort kontakten och trä igenom sladden. Efter det satte jag på en strömbrytare, adderade en bit vit sladd och monterade dit en kontakt.
 
Så här blev det med lamporna i sovrummet! Slängde även med ett kort på några ljuslyktor som jag gjort i keramiken :o) Om ni vill göra egna lampor så hittar ni ritningarna här nedanför.
 
   


» Pappa

Hej!
Aja baja, bilderna är ju passe`Ny bänkskiva och nytt fönster.
Men det är nog bara jag som noterat det.
Kram

2013-02-06 // 10:27:41
» Linda

Haha! Ja det har du rätt i! Det tänkte inte ens jag på :)

2013-02-06 // 18:25:15

Jag är en väldigt stolt ägare! Du är sådan fix och trixar så det är inte klokt!

Tack igen!

Svar: Kul att du gillar den :o)
Linda Einemark

2013-02-07 // 23:07:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback