» PÅSKPYSSEL

Fredag idag. Attan så skönt! :o) Vi ska snart gå in till Joels föräldrar och äta smörgåstårta som jag svängt ihop. För smörgåstårta lagar man ju inte precis utan man svänger mer ihop den. Om man inte bakar själva brödet förståss, men vem orkar det lixom? :o)
 
Igår så gjorde lite påskpynt till björkriset. Förra året så köpte jag ihåliga ägg i plast som jag nu dekorerade. Först så knöt jag en tråd runt en en halv tändsticka som jag petade in i hålet. På så sätt så hålls tråden på plats. Himla smidigt :o) På samma sätt kan man ju även göra med riktiga ägg som man blåst innehållet ur. Sedan så penslade jag dem med lim och tryckte dit bitar av servett. När de torkat så penslade jag hela ägget med ytterligare ett lager helt vanligt trälim och trycket dit en bit spetsband. Jag har använt decoupagelim tidigare, men resultatet blir det samma med helt vanligt lim vilket är väldigt mycket billigare. Dock så kan jag tänka mig att decoupagelim/lack är bättre om man ska pensla en yta som slits då jag förmodar att denna typ av lim/lack blir hårdare när den torkar... kanske :)
 
"Vasen" som jag satt riser i köpte jag för en tjuga på Pingskyrkans loppis i Falköping. Tycket den var lite fin :) På Panduro hittade jag fina påskfjädrar som jag snurrade fast i riset.
 
Om man jämför med mängden julpynt jag har så är mängden påskpynt försvinnande liten. När jag var på Frölunda Torg i veckan så utökade jag iaf min samling med dessa söta kycklinga från Nille och ett påskägg i glas från Hemtex.
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback