» Montevideo

Igår eftermiddag kom vi fram till Uruguays huvudstad Montevideo med cirka 1,5 miljoner invånare. På hotellet mötte en lokal guide upp oss och vi gick på en stadsrundtur. Guiden visade oss de fina delarna av stan inklusive "gamla stan". Det fanns en del vackra byggnader, men i övrigt så kändes staden ganska sliten. Efter den guidade turen så strosade vi runt på egen hand och köpte glass som vi åtnjöt i en liten park vid en fontän. Jag råkade även köpa en snygg svart vit klänning på vägen tillbaka till hotellet :)


Montevideos mest kända byggnad som under en lång period var Sydamerikas högsta. Huset byggdes som hotell, men nu finns här lägenheter och kontorslokaler. 


Porten in till gamla stan


Hela gamla stan ligger på en landtunga och förr så gick en mur tvärts över denna för att hindra sjöfarare från att ta sig in i staden. Denna del är den enda som är kvar. 


Teatern


Fin liten park i gamla stan


Kyrka i gamla stan. I Uruguay råder relionsfrihet även om mer parten av invånarna är katoliker. Uruguay är ett av få (om inte det enda) landet i Sydamerika där man har fri abort.



Sen var turen slut och vi gick ner till vattnet och sväng. Det tog typ fem minuter innan vi lyckades korsa gatan *hehe*


Pöss! :)


På kvällen var vi och käkade på en restaurang där Joel fick en jätteöl som han var väldigt nöjd med :)

Maten.. Som sagt så vet jag fortfarande om det beror på att vår reseledare beställer "fel" mat, men i princip varje måltid har bestått av kött/fisk/kyckling och pommes. Utan vare sig sås eller grönsaker. Inte jättespännande precis. Längtar efter att äta något "riktigt"!

Nu sitter vi på bussen tillbaka till Colonia där vi ska vara några timmar innan vi tar båten tillbaka till Buenos Aires. 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback