» HUMMINGBIRD CAKE

Den här kakan åt jag i NY på Magnolia Bakery och jag  blev helt såld! Såååå god! Jag vet inte om detta är exakt det recept de använt, men smakerna blev iaf väldigt lika :o) Banan, ananas valnötter och kanel var verkligen en supergod kombination!




Ingredienser:
7 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 ¾  dl strösocker
1 ¾ dl vegetabilisk olja
1 ¼ dl fint hackade pecanötter eller valnötter
2 stora bananer, mosade
225 gram krossad ananas inkl spadet
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
4 stora ägg, vispade

Frosting:
450 gram florsocker
225 gram rumstempurerad färskost
100 gram rumstempurerat smör
1 tsk vaniljsocker
1 msk mjölk
Rivet skal av två citroner
Gul hushållsfärg /geléfärg

Fyllning:
1 burk krossad ananas inkl spadet

Dekoration:
Påskägg med chokladfyllning

Gör så här:
Sätt ugnen på 165 grader. Smörj en 22 cm springform (eller fyra låga formar med samma yttermått) och “bröa” med mjöl.

Blanda alla ingredienser till kakan och häll den sedan i formen, eller fördela den i fyra låga formar. För en fom, grädda kakan i cirka 1 h i ugnen. För de låga formarna räcker det med att grädda dem runt 25 minuter. Känn med en provsticka så att de inte är kladdiga i mitten innan du tar ut dem.

Låt kakan svala helt. Skär sedan toppen av kakan eller kakorna så du får jämna fina bottnar. Om du valt att göra en hög kaka så delar du den nu i fyra lager med en vass kniv.

Vispa smöret så det blir vitt och fluffigt. Tillsätt sedan övrigt och fortsätt vispa tills allt är väl blandat.

Öpnna en ny burk med krossad ananas. Bred ut en tredjedel av ananasen på första bottnen och spritsa sedan ett lager med frosting ovanpå. Gör lika dant med de följande två lagren fyllning. Avsluta med en tårtbotten på toppen. Spackla hela tårtan med frostingen och dekorera med ägg.



Hej! Jättefin blogg verkligen!!! Kika gärna in på min blogg för lite inspiration om mode och inredning. Lämna gärna en kommentar❤️
Kram och glad påsk🐤

2016-03-26 // 11:42:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback