» DELICATOBOLLAR I LÅNGPANNA

En tjej i mammagruppen tipsade om detta recept som jag verkligen kände att jag ville testa och de smakar verkligen på pricken delicatoboll! Mums! 😃

Delicatobollar i långpanna, ca. 60 st:
500 g Smör
3 dl Florsocker
1 dl Kokt kaffe
0.5 dl Vaniljsocker
2.5 msk Kakao
100 g Smält mjölkchoklad
20-23 dl Mixad Havregryn (som du mixar i en blender tex.)
+ 250 g Mjölkchoklad
+ Kokos

Gör så här:
Börja med att vispa rumsvarmt smör med florsocker till det blir fluffigt. Tillsätt kaffe, vaniljsocker och kakao och vispa ihop.
Tillsätt den smälta chokladen och mixad havregryn. Rör ihop en jämn smet. Tryck ut smeten i en bakpappersklädd långpanna 40×30 cm. Ställ in i kylskåpet i 30 minuter. Tag ut och bred på 250 g smält choklad. Strö över kokos och ställ in formen i frysen i 5 minuter. Skär sedan i rutor. Förvara i en lufttät burk med lock i kylskåp. Går utmärkt att frysa.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback