» DIY - SKALLRA

Jag har pysslat ihop ett gäng skallror av trikåtyg, små träringar, prassligt papper samt sånna där ihåliga plastskal som finns i leksaksautomater. I dessa har jag stoppat några pärlor i innan jag limmat ihop dem :)

Först sydde jag sånna här i stretchtyg med prassligt papper (påsen i ett cornflakespaket) i ändarna. Efter det vände jag dem ut och in.

När rätsidan var utåt så stoppade jag in plastbollarna och trädde på ringarna efter att jag förslutit dem med smältlim. Om du gjort öppningen där jag gjort den så behöver du inte försluta den utan den göms när du gör knuten :)


» "NYTTIG" CHOKLADFUDGE

Förra veckan så testade jag att göra Leilas nyttiga fudge. Såååå god! Den är slut för länge sen 😋

Ingredienser:
150 g skållad sötmandel
1/2 tsk flingsalt
1/2 dl kokosolja
1 nypa vaniljpulver
3/4 dl flyttade honung
3/4 dl kakao
mörk choklad, smält

Gör så här:
Mixa mandeln i en matberedare tills det blir ett pulver. Tillsätt flingsalt och kokosolja och mixa slätt. Addera vaniljpulver, honung och kakao och mixa hastigt tills det går ihop till en slät massa. Platta ut massan på en liten plåt eller bricka med bakplåtspapper. Kyl tills det stelnat. Bred smält choklad över. Låt stelna och skär sedan i rutor. Förvara i kylen.


» FLÄSKFILE I SOCKERKAKSFORM

När jag var och hälsade på Emily så bjöd hon på denna rätten. Så himla god och verkligen busenkel att göra! Fläskfilén blev riktigt mör! 😃 Tänk på att den krymper ganska mycket så använd inte för lite. Emily hade inga kantareller i, men det passade väldigt bra 😃

Ingredienser till 4 portioner:
800-1000 gram fläskytterfilé
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
3 dl vispgrädde
1 dl rårörda lingon
förvällda kantareller (mängd efter smak och tycke)
4 msk koncentrerad kalvfond
2 msk kinesisk soja

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°. Putsa köttet, salta och peppra. Lägg det i en brödform på 1,5-2 liter – det ska vara ganska trångt.

2. Blanda grädde, lingon, kantareller, fond och soja. Häll såsen i formen, se till så den kommer in under och vid sidorna. Baka mitt i ugnen till ca 70° innertemp, det tar ungefär 1,5 timme.

3. Ta upp köttet, skär i tunna skivor. Vispa ihop såsen i en kastrull och red med mjöl för en tjockare sås. Smaka av med salt och peppar.

4. Serveras med potatis och gelé och något grönt, tex brysselkål eller broccoli.


» DIY - LYFTBALLONGSMOBIL I TRÄ

Idag har jag vart på en träff med mammagruppen från BVC på Rosencafet i Trädgårdsföreningen. Väldigt roligt! Och så vackert det var där.. hade jag helt missat. Senaste och första gången jag var där spöregnade det så man fick lixom inte den rätta känslan. Men idag, 26 grader och sol. Vilket septemberväder vi fick. Helt underbart!

Jag kör vidare på tema luftballonger. Denna mobil knåpade jag ihop för några dar sen. Vet bara inte riktigt vart jag ska hänga alla mobiler jag gör. Jobbigt i-lands problem! 😋


» DIY - BABYGYM I TRÄ

Jag upplever att det saknas roliga gym och lekbågar anpassade för just en babysitter så jag har pysslat ihop egna 😃 Alla barn är olika, men Emmett är nöjd en mycket längre stund i babysittern än att liggandes plant på golvet. Detta gym kan man använda både framför en babysitter samt som ett traditionellt babygym med bäbis liggandes under.

Tanken med detta gym är att det ska vara spännande för bebis samtidigt som det är vackert och diskret i ditt hem. Bebisar gillar kontraster därför har jag försökt att skapa tydliga linjer och detaljer utan att för den skull göra avkall på snyggheten 😋

Framför en babysitter:

Man bör tänka på att gymmet inte står för nära bebis så att leksakerna kan nudda ansiktet när bäbis swingar till dem.

Med bebis på golvet:

För att variera mellan de olika lägena så flyttar man enkelt öglan på lädersnöret mellan de två tapparna av trä:

För att göra gymmet stadigt slår man in de medföljande träkilarna i ändarna på rundstavarna med en hammare: