» BULLAR & HELGENS PLANER


I söndags bakade jag och Joel bullar till våra ukrainska snickare. Vi måste ju hålla dem på gott humör :o) Joel har blivit en riktigt hejare på att snurra ihop bullarna. Han är nästan lika duktig som jag ;o)

Renoveringen ja. Den fortskrider fint och vi är väldigt nöjda hittills! Längtar så tills det är klart!

Imorn åker jag och hälsar på Helene i Amsterdam! Jag är taggad till tusen! Sen är jag mycket nöjd över att jag hittade ett bra direktflyg både dit och hem. Jag åker lyfter från Landvetter 14:15 imorgon och 21:00 från Amsterdam på söndag. Sen tar själva flygresan 1½ timma. Perfekt! :o)

Jag håller tummarna för att det blir fint väder så man kan strosa på stan och verkligen uppleva Amsterdam. Sen om det finns lite trevliga affärer med vårkläder så är det ju inte heller fel. Gött att kronan är rätt låg nu oxå jämfört med euron :o)

Ta hand om er så hörs vi efter helgen!


» NYTT SMYCKESSKRIN



En ny inredningsaffär som heter Iems har öppnat på Frölunda Torg. Där fyndade jag det här skrinet. De har bland annat märken som Mateus, Marimekko och Yankee Candle.


» PAR I BLÅTT



H&M hade "ta två betala för en" på alla skjortor i helgen och naturligtvis så kunde jag inte stå över ett sånt fint erbjudande! *hehe*


» TÅRTDEKORATIONASGREJER

I förra veckan så fick jag hem en paket med tårtdekorationsgrejer från Kakburken.se. Några av grejerna har jag hunnit testa, balnd annat pastafärgerna (som karamellfärg fast mycket mer koncentrerade). De var grymma och man behövde använda minimalt med färg för att få ett bra resultat! :o) Cup cake formarna använde jag när jag bakade i helgen. Det ska bli spännande att se om det blir fint med pärlemopulvret som man ska borta på blommor. Nästa projekt blir två tårtor till Vicky och sen förmodligen en påsktårta :o)


» THE PERFECT PUMPS



Det är helt sjukt vad svårt det kan vara att hitta ett par helt vanliga pumos i skinn med låg klack! Hela förra sommaren var jag på jakt efter ett par, men hittade aldrig några. Istället slet jag på mina gamla tills de bokstavligt talat ramlade sönder. Då köpte jag ett par i syntet på DinSko som gav mig grym skoskav och som jag aldrig lyckades "gå in". MEN :o) i helgen hittade jag de pefekta pumpsen på Bianco. De är precis vad jag har letat efter! Svarta, enkla utan en massa lull lull :o)

Sen köpte jag även ett par andra skor på Vagabond som jag senare lämnade tillbaka för jag kom på att jag hellre ville ha dem i puderrosa, tyvärr var de slut så nu har jag lagt in en beställning på Brandos.se. Ibland är det bra med nät-butiker när skorna man suktat efter i butik är slut i "rätt" storlek :o)


» LEMON CURD CUPCAKES

Igår bakade jag mini cupcakes. Himla söta blev de! Bokstavligt talat ;o) Dekorationerna är gjorda i hemmagjord sockerpasta. Frostingen är en klassisk creme cheese frosting med en touch av lemon curd, men jag tyckte allt att den var i sötaste laget, och då är jag inte ens så känslig för sött. Nästa gång ska jag ta testa att ta hälfen ost och hälften grädde så får vi se om den blir lite mindre söt.


Ingredienser till 25 st mini cupcakes:
115 gram rumstempurerat smör
1 1/4 dl socker
2 ägg
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk

Lemon curd frosting:
100 gram Philadelphiaost
3 msk lemon curd
50 gram rumstempurerat smör
3 dl florsocker

Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader. Rör socker och smör poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör smeten slät emellan. Tillsätt mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ihop. Tillsätt sist mjölken och rör till en tjock jämn smet. Fyll små formar till lite mer än hälften med smet. Grädda i ca 15 minuter eller tills muffinsen fått en fin färg. Låt muffinsen svalna.

Lemon curd frosting: Rör ost och smör smidigt, tillsätt lemon curd och blanda väl. Rör till sist i florsockret. Spritsa ut frostingen på cupcakesen. Dekorer med varfritt pynt. Jag gjorde eget med hjälp av sockerpasta och pastafärg. På Paduro så hittade jag en bricka för att blanda färg i. Den fungerade aldeles utmärkt som "torkstation" för att få lite form på blommorna.





» VILKEN ÄR ÄKTA?

För ett tag sedan så köpe jag en skål på HEMMA butiken på Free Port för 69 kr. Jag köpte den inte för att den var ruskigt lik skålarna från Marimekko utan för att jag tyckte den var fin. Men den är värkligen en kopia av designer skålen. Kan ni se vilken som är fejk och vilken som är äkta?


Ps. Den till höger är äkta Ds.


» FRASVÅFFLOR

Så här blev PET-flasks-våfflorna :) Receptet är mammas och knepet är att använda rikstigt smör och vatten istället för mjöl för att få dem riktigt frasiga. Rårörda hallon och vaniljglass är en riktigt hit till! :o)

 Ingredienser:

2 ägg

150 g smält margarin

4 dl vatten

4 dl mjöl

2 tsk socker

3 tsk bakpulver


Gör så här:

Blanda ägg och vatten, tillsätt sen de torra ingredienserna och sist margarinet. Grädda i het lagg.


» SPRAYADE SKÅLAR

För ett tag sedan så köpte jag de här skålarna på loppis för en ringa summa. Tyvärr så glömde jag ta kort på dem innan jag sprayade dem men den översta skålen var målad med en massa osmakliga krumelurer och den nedersta skålen var gul.


Jag sprayade skålarna vita med sprayfärg som jag köpt i Ullared för länge sen. Tror egentligen att färgen är till bilar, men den funkade hur bra som helst och sitter som berget.


Det krävdes några lager med färg tills man inte längre såg ingenom den ursprungliga färgen. Man blir lätt lite ivrig och sprayar för mycket så att färgen rinner. Många tunnare lager är knepet för att få det bra. Synd bara att det är så himla tråkigt att vänta på att färgen ska torka! ;o)


Tycker iaf att resultatet blev riktigt bra! :o)























» EN FLASKA MED SMET


Med våffelsmet alltså :o) Ska åka bort till Jossan om en stund där det vankas syjunta. Japp, man ska bejaka sin inre tant vet ni väl! ;o)

Eftersom det är våffeldagen imorn så tänkte jag att vad kan väl passa bättre än att svulla i okynnes mycket våfflor ikväll. För att slippa krångla med alla ingredienser (nåja, så många är det ju inte iof, men ändå :o) Så blandade jag till smeten här hemma och hälde upp i en pet-flaska. Till dessa PET-flasks-våfflor så kommer det serveras rårörda hallon glass och grädde. Personligen gillar jag glass bäst till våfflor, men smaken är ju som baken så jag vågade inte chansa utan tar med båda delarna.

Idag har det varit riktigt vårväder i Göteborg. 10 grader och sol bjöd vädergudarna på, dessvärre så blåste det så mycket så man fick gå med 10 graders lutning för att parera vinden. Hoppas temeraturen och solen består och att vindarna lugnar ner sig till helgen, då kan det nog bli riktigt skönt!

Imorn är det fredag! Då ser jag fram emot att dricka vin och äta något riktigt gott och hemmalagat. Jag och Joel har varit lite risiga om vart annat här de senaste två veckorna så det känns som det var evigheter sedan man smuttade på att glas vin och lagade mat ihop.. men imorn så jäklar! *hihi*

Nu måste jag packa ihop mig här och rusa! Hoppas ni får en fin kväll!



» CITRONKAKA MED GLASYR


Här kommer ett recept på en kaka som jag bakade till ett spontanfika på jobbet förra veckan.


Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 dl smält smör
2 tsk vanillinsocker
2 tsk bakpulver
skalet av i citron och saften av en halv


100g smör
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1st äggula
Kokosflingor


Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda i bakpulver, vanillinsocker, rivet citronskal, citronsaft och mjöl. Smält smöret, låt det svalna något och slå sedan över det i bunken.


Grädda i 175-200 graders ugnsvärme ca 30 min.


Smält smör, socker och vaniljsocker till glasyren i en i en kastrull. När den svalnat lite rör ner äggulan och bre över glasyren på kakan, strö över kokos.


» KVÄLLS SNACK


Jag tänkte bara tipsa om ett jättegott kvälls snack.

Ringla lite honug i ett glas, i med turkisk yoghurt, bär och lite rostad müsli. Mums!

De här fina glasen har jag ärvt av min morfar. Jag tycker det är kul att använda lite finare glas/porslin även när man äter enkla saker. Vipps så känns det hela lite roligare och lite lyxigare :o)
























» TÅRTDEKORATIONSGREJER


Nu har jag beställt tårtdekorationsgrejer för 800 kr. Det tyckte jag att jag var värd! :-p Är lite sugen på att pyssla och att bara hålla på och virka mormorsrutor som projekt känns lite tråkigt. Först ut så blir det nog lite cupcakes och sen kanske en påsktårta :o)



Det har varit lite dåligt med bloggandet den senaste veckan. Det beror på att jag åkt på nån "magbakterie" så jag har inte mått så bra. Men idag känner jag mig som vanligt igen, skönt!









» MORMORSRUTOR



Jag håller på att virka mormorsrutor som ska bli till en filt. Har virkat cirka 20 stycken nu och jag har väl räknat ut att det kommer att krävas minst 150 stycken till en hyffsad filt. En sak är iaf säker, det kommer ta tid! Fast från första rutan jag virkade så har jag kanske kortat tiden iaf med hälften så det går framåt :o)


» LÄGENHETEN ÄR SÅLD! :o)


Jag fick ett bud som som var nöjd med så jag skippade hela budgivningen. Visst, jag kunde kanske fått mer, men jag kunde även fått mindre. Efter att ha bollat fram och tillbaka med mäklaren, tittat på tidigare sålda lägenheter i samma område/hus så kom jag fram till att jag förmodligen skulle få mindre vid en budgivning än vad jag fick nu, men som sagt, man vet ju aldrig, möjligheten fanns ju så klart att jag kunde fått mer. Hur som helst så känner jag mig nöjd med summan och mitt beslut! :o) 2 maj flyttar de in, så innan dess väntar en el del packande och flyttande av grejer. Ska bli underbart när allt är klart och på plats!

Föresten, snickarna har kört bort hela högen med bråte så ingen behöver oroa sig för att få frågan om de vill hjälpa till och köra bort skiten. Fritt fram att ringa igen med andra ord! *asg*



» SALVADOR DALI KLOCKA

¨'
Hur cool är inte den här klockan?! Hittade den i Mölndals centrum för nån vecka sen! Inspirationen till designen  måste ha varit Savador Dali.


» RENOVERINGEN- 1 VECKA SEDAN START

Så här ser det ut just nu. Ukrainarna började i måndags och har nu rivit ut det mesta, isolerat snetaket, satt upp nya fönster, lagt golv etc. Joel var så nöjd med dem i fredags när han kom hem att han skulle "ansöka om Ukarainskt medborgarskap", vilken nytta nu det skulle ha det vet jag inte, men jag tror han var glad iaf :o) Det ska bli spännande att se hur långt de kommer den här veckan!

I helgen köpte vi det sista materialet (tror vi iaf :o). Bla a radiatorer, taklister och lås-kit till ytterdörren.

Kolla in högen med bråte på uppfarten. Den blir inte kul att köra bort! Jag håller tummarna lite för att Joel har snälla vänner som kanske kan ge oss ett handtag ;o) *hehe* Jag har hört ryktas om att det finns en massa öl i källaren, whiskey i barskåpet och en kakor i frysen ;o)


» LE CREUSET GJUTJÄRNSGRYTA

Igår spontan shoppade jag en gryta för tusen spänn. Tyckte jag var värd det och då det ordinarie priset ligger på 1600 så kunde jag inte riktigt låta bli :o) Jag led svåra kval när jag skulle välja färg, men tillslut tog jag en röd. Känns som att jag gjorde rätt val! *hehe* Får se om jag hinner inviga den i helgen. En mustig gryta hade varit gott!

 


» FISKGRATÄNG



Igår gjorde jag fiskgratäng för fösta gången. Den blev riktigt god! Det var inte så svårt att göra, men aningen kladdigt att spritsa ut moset *haha* Här hittar ni receptet.

Nu sitter jag och väntar på att Joel ska vakna så vi kan åka ut och kika på radiatorer och taklister. Det gick ju sådär bra att hitta taklister förra helgen. Hoppas vi har mer tur denna!

Ikväll så blir det Slagerfest hos Elisabeth och Markus, ska bli roligt!




» NU LIGGER LÄGENHETEN UPPE PÅ HEMNET!





http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-2rum-kaveros-konsertgatan-1-1546438



» NYTT GAMMELROSA NAGELLACK


Har lackat naglarna i ett gammelrosa nagellack som jag hittat på ÖB. Vet inte om det bara är jag, men jag tycker billiga nagellack sitter precis lika bra som dyra. Jag brukar alltid slipa ytan på på naglarna och sedan polera dem. Tror detta hjälper mycket för lacket brukar aldrig flaga på mig utan det slits lixom bara i topparna, men dett känns ju rätt omöjligt att undvika om man ska använda händerna, och det vill man ju :o)

Kom precis hem från Jossan och David. Fick snuffsa lite på deras cirka två veckor gamla tös, Vilma. Hur söt som helst! Vicky var oxå där med sin Elsa som fortfarande är väldigt liten, men kändes sjukt stor i jämförelse med Vilma! Allt går så fort! Vi bestämde att vi ska börja ha syjunta ihop. Mitt första mission ska bli att virka mormorsrutor till en filt. Jossan visade lite hur man gjorde och det verkade ju inte alltför klurigt! :o)

Snickarna är och grejer för fullt i Joels hus och än så länge så verkar det som att de gör ett toppenjobb! Det ska vara helt klart den 4 april. Längtar!













» NYMÅLAD STOL


Så där ja, då var det bara dammsugningen kvar, sen är lägenheten färdigstylad inför imorgon! Jag har köpt lite nya haddukar till toaletten, yankee candle, badskum som matchar handdukarna, en kudde, gröna växter, påsklija till balkongen, tulpaner till köket, ljuslyktor, filt etc. Hoppas verkligen att bilderna som mäklaren tar blir bra, känns som att mycket händer på det!

Så här såg stolen ut innan jag målade den:

Den var svart och väldigt sliten med målarfärgs stänk på. Inte så snygg med andra ord, men med lite färg så blev den fullt användbar! :o)

Nu ska jag äta lite. Sen kommer förhoppningsvis Joel och hjälper mig att bära ner allt bråte som står i hallen.


Hoppas ni får en skön kväll!









» STÄDNING OCH SEMELFIKA



Och där passerade den helgen... Helt sjutk vad fort det går!

Jag och Joel har varit galet effektiva i 48 timmar nu. Vi har städat ur de rum som ska renoveras så nu är det bara för snickarna att börja riva. Vi har städat ur källaren då de ska sätta element där. Vi hittade ett mycket äckligt gråsuggebo där nere samt en del spindlar. Ni får ursäkta kraftuttrycket, men FY FAN VA ÄCKLIGT! Jag kunde inte vara där nere utan att bli lite smått illamående. Joel har lovat och städa där nere när jag målar om trappan så det känns som en bra deal! :o)


Igår från klockan tre till klockan halv elva så flängde jag runt som en blådåre i min lägenhet och fixade. Jag planterade nya blommor, dammade, målade sista lagret med färg på min stol, putsade fönster etc. Att putsa fönster kan vara det tråkigaste man kan göra. Inte nog med att det är dötrisst, det blir alltid, hur man än gör flammigt, så det känns så himla otacksamt! Men jag var duktigt (klappar mig själv lite på axlen *hehe*) och pustade till och med mellan fönstren, det ni! :o)


Enda gången på hela helgen som vi satt ner och tog det lugnt var när vi var på bio och när vi åt semalor ute i solen, det var riktigt härligt! Recept på semlorna kommer sen :o)


Idag sätter byggfirman igång med renoveringen! Det ska bli så kul att se hur det blir när det är klart! 


» LUCKMÅLARTIPS :o)


Hej på er! Idag när man slog upp ögonen så var det sol utanför fönstret, underbart! Det har blåst ganska friska vindar, men de var inte alls så kyrliga som de varit de senaste månaderna. Nu är våren på väg!

Idag så har jag Joel och hans pappa varit iväg för att köpa tak- och golvlister, fönster- och dörrfoder, fäg och tapeter. Vi drog vid halv tio och jag hade väl gissat på att vi skulle vara tillbaka vid tolv-tiden nån gång, men vi var inte hemma förän vid halv tre! Och inte har vi köpt några lister eller foder heller. Vi har varit runt på 6 okika brägårdar i Gäteborg, men ingen hade fina lister. Utbudet är verkligen kasst, alla har i princip samma modell på lister. Nu har vi iaf bestämt att vi ska såga till fönsterfoder och golvlister själv. Taklister köper vi Kungsbacka imorn och dörrfoder har vi special beställt hos en firma. Nu skulla man kunna tro att det var jag som var kräsen vad det gäller lister, men det var faktiskt Joel som satte ner foten och vågade vägra lister med en massa krusiduller (det finns antingen sånna eller helt släta).

Vi har iaf köpt all färg, lagt in en beställning på tapeter samt köpt handfat, skåp och spegel till gästtoaletten. Sen har vi varit hos mig och hämtat skrivbordet. Jag har tagit det svåra beslutet att inta ha det i lägenheten under fotograferingen eller försäljningen. De ska föresten komma och fota på tisdag. Så på måndag blir det till att städa och att pimpa :o)

Höll på att helt glömma tipset! Pappa har lärt mig att om man ska måla luckor och inte orkar vänta med att måla andra sidan för än den första har torkat (och det gör man ju inte!) så kan man slå i små spikar uppe och nere och sen lägga luckan mellan två rör så att enbart spikarna vidrör rören. Då kan man enket vända på luckan när man målat klart ena sidan. Nu hade jag inga rör så jag fick trixa lite när jag skulle måla luckan för att få färg runt om men sen så lutade jag dem iaf mot en vägg för att torka. Funka fin fint det med! :o) När färgen är torr så trar man helt sonika ut spikarna. Om man inte anväder för grova spik så blir det bara så hål som man inte ser när luckan är stäng. De är iaf tillräckligt små för att jag ska kunna leva med dem *hihi*

Ikväll ska vi gå och se "Ritualen" med bl a Anthony Hopkins. Hör hört att den ska vara spännade, så jag håller tummarna för det!

Nu känner jag mig helt slut och smått däckad efter Carbonaran på Stensjön så det får nog bli en liten powernap :o) Hej på er!


» SKRIVBORDET ÄR FÄRDIGMÅLAT :o)

Så där ja, då var det klart! Mycket nöjd med resultatet! De nya handtagen gjorde susen :o) Igår var jag på second hand och köpte en ful svart stol till skrivbordet så den håller jag på att måla om nu. Måste ju ha något och sitta på oxå :o)

Idag var en mäklare här och kikade på lägenheten. Jag fick ett tips om just honom och han verkade sympatisk så jag kör nog på honom. Förmodligen så ska de ta kort på lägenheten i mitten av nästa vecka så nu måste jag pimpa den lite. Jag måste åtminstonne köpa nya blommor för de jag har nu har sett sina bästa dar *hehe*

Sen är jag lite konfunderad hur jag ska ha möblemanget i sovrummet. Å ena sidan så tänker jag att det kunde vara bra att klämma in ett skrivbord där för att visa att det finns rum, men och andra sidan så tycker jag det ser lite inknött ut så att säga.. :o) Funderar på att ta bort sängborden så blir det lite mer space. Det tål att tänkas på..


» RENGÖRA SILVER

Hej på er! Jag har precis strukit sista lagret färg på skrivbordet. Imorn ska jag sätta på de nya knopparna och handtagen, ska bli kul att se hur det blir :o) Jag tänkte tipsa om ett superenkelt sätt att pustsa silver på. Lägg aluminiumfolie slätt i en botten skål som tål värme, ös på med några skedar salt och häll över vamt vatten (jag tog hett vatten direkt från kranen) och rör runt lite så att saltet löser sig. Lägg i det det som du vill rengöra, smycken, bestick etc. När objektet kommer i kontakt med folien så försvinner fläckarna mirakulöst :o) Det var svårt att ta kort, men bilden till vänster är iaf innan och den till höger efter.

Nu ska jag slänga mig i soffan och titta på två nya avsnitt av The Vampire Diaries. Mycket bra serie!