» BLAND FLYTTLÅDOR, SPACKEL OCH FÄRG

Hej på er!

Här är det fullt ös förstår ni :o) som ni vet så är ju hatverkarna klara med renoveringen, men i offerten så ingick inte renoveringen av ett rum, det gamla sovrummet. Så förra veckan hyrde jag en golvslipmaskin (det är ett plankgolv). Helskotta vad tung den var! Jag brukar vara rätt enveten med att bära och släpa saker, men den här var omöjlig att få upp för trappan utan hjälp! Slipningen gick iaf lätt som en plätt och det hela (ett rum på ca 9 kvm) var klart på runt två timmar. Nu är det lutat och såpat. Det blev så fint och väldigt stor skillnad mot innan! Ni ska få se bilder sen :o)


Sen har jag målat väggarna i en bruten vit nyans. Joels pappa har satt taklister och jag har målat dessa och golvlisterna. Så nu är rummet klart! Tämligen snabbt om ni frågar mig *hihi* Vila? Vem behöver det? Nåja, efter att ha flängt runt som en galning i snart tre veckor och i princip inte ägnat mig åt något annat än renovering så ska det faktiskt bli väldigt skönt att bara ta det luuuuugnt.. när allt är klart :o)


På måndag så måste jag vara ute ur min gamla lägenhet (bilden till vänster) för då tar de nya ägarna över så det kommer bli lite pyssel med den i helgen.


Påsken ja.. den var fin fin! Den spenderades 2½ dag i Dalsland i Joels släkts hus. Fantastiskt fint väder och jag njöt i fulla drag att inte göra någonting alls! På söndag efter frukost åkte vi hem igen för at ta tag i röjandet. :o)


Jag och Joel ska ha en liten inflyttningsfest här fram igenom tänkte vi och därför så tänkte jag vänta lite med att lägga upp bilder på renoveringen, blir mer spännande så, men några sneeks peeks kan jag nog inte hålla mig ifrån att göra :o)

Ikväll är det dag för torsdagstradition, syjunta med några tjejer! Jag ska vrika små kakor tänkte jag som jag köpte garn och mönster till när vi var i Dalsland :o)


Ha det fint!


» PÅSKSHOPPING

När ni läser det här så sitter jag i bilen på väg till Joels familjs lantställe i Dalsland där vi ska firta Påsk. Det ska bli underbart att komma bort från stan och ut på landet. Hade jag varit hemma (som nu mera är hos Joel) så hade jag inte kunnat slappna av när jag vet att det finns massor att fixa med. Men när det inte finns något man kan göra då är det lättare att slappna av :o)

Innan jag åkte så fyndade jag lite på Ellos.se



Gardinerna blev jag kär i när jag såg dem första gången. Tyvärr så kostade de då 460 kr paret (jag behöver tre), men nu var de nedsänkta till 125 kr. Lycka! Sen hittade jag en 50-procentare så jag beställde även en kökslampa som jag velat ha ett tag. Ordinarie pris 900 kr, nu fick jag den för 450 kr. Sicka kap va? *hehe* Gardinerna ska jag ha i köket och lampan över matbordet. Nu ska jag bara övertyga Joel om att båda sakerna är jättefina. Men han är fin min pojkvän, oftast så brukar det vara ok med honom om han vet att jag gillar något mycket. Men ibland sätter även han ner foten, tror dock inte det här är ett sånt fall (då brukar det oftast ha något att göra med hans tv-spel eller leksaker som jag vill gömma undan lite.. då brukar det bli vilda protester *hehe*)


Hoppas ni får en underbar Påsk och ett fantastiskt väder till det!


» JAG LEVER! :o)

Jag har bara haft lite mycket att göra den senaste veckan för att hinna blogga (eller för att prioritera det ;) Nu har jag packat ner så gott som hela mitt liv i lådor. Renoveringen blev klar i onsdags så nu ligger jag i vårt nya helt otroligt fina sovrum och väntar på att Joel ska vakna. Har i i inte sovit så bra inatt. Det brukar bli så när jag har mycket som snurrar där uppe. Just du går tankarna runt färg, saker vi måste kompletera med (typ dörrstopp) och hur i hela världen jag ska få plats med alla mina grejer. Igår kväll så satte jag ihop ett vitrinskåp från Ikea. Innan jag började så tänkte jag att "den här gången så ska jag minsann läsa monteringsanvisningarna ordentligt så att det inte blir fel" Tror ni inte att jag satte en hylla på fel håll iaf! Linda var inte glad. Det var bara att försöka pilla ur de där små metallgrejerna som man ska vrida ett halvt varv på. Ett litet helvet om ni frågar mig! De borde verkligen skicka med nåt verktyg för att få loss dem. Jag vägrar tro att det bara är jag som monterar lite fel ibland :o) Men skam den som ger sig! Efter två och en halv timme så var det klart! Nu ska jag väcka sömntutan här bredvid mig så att vi kan påbörja dagens arbete :o) Ps. Iphone är grym! Förutom att bloggen inte verkar förstå när man vill byta rad. Får fixa det sen :o) Ds.

» HELGEN SOM GICK

I helgen var jag och Joel i Falköping. I lördags så red jag islandshästar i Kyrkekvarn. Det var roligt, men vissa hästar var kanske lite väl vårpigga, inklusive min. Galoppen var mer som en blandning mellan hoppning och galopp *haha* Himla tur med vädret hade vi oxå!


Åsa och Emily hade fått låna Dennis ryggskydd *hehe*


Emelie S. Hästarna var så himla mysiga!


Jag gillade min, trots att den var lite busig.


Fikapaus





Emmas häst bestämde sig för att strunta i sin ryttare och traska rakt in i trädet. Väldigt rolig syn! *haha*


På kvällen var alla tjejer ute och käkade på Aroy. Väldigt god mat.


Sen blev det dessert och dricka hemma hos Emily


Gizmo är så söt!

På söndagen så var det 70-års kalas för pappa och tätt mellan släktingarna. Det var länge sen jag såg vissa så det var väldigt roligt! På vägen hem till mig så åkte vi förbi Joels hus. De är nästan klara nu och det blir så himla bra! Jag är störtnöjd!



» BLOMUTSTICKARE


I Amsterdam så köpte jag de här blomutstickarna. Anväde de till pappas tårta i helgen. Gillar formen på blommorna!


» MER AMSTERDAM SHOPPING


Förutom kläder så köpte jag även lite annat när jag var i Amsterdam. Två ljusstakar, en muffinsplåt, en porslinsburk till kaffe och en kylskåpsmagnet i form av ett par trätofflor. Jag har som grej att köpa en kylskåpsmagnet i alla länder som jag besöker. Nåt ska man ju samla på ;-p


» HÖGA TÅRTBOTTNAR

Här kommer ett recept på tårtbottnar som blir höga och fina. Dessa gjorde jag till Vicky som ville ha tårtor till sin karls 30-års kalas. Om man sätter smörpapper runt kanten så riskerar man inte heller att smeten väller över när de reser sig i ugnen.

Ingredienser:
5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
2,5 - 3 tsk bakpulver

Gör så här: Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Vispa ner de torra ingredienserna och häll upp i formen. In i ugnen (175 grader) på nedersta falsen i ca 40 minuter. Gå mer på stickprov än tiden.


Tips #1: Om man vill göra en chokladbotten så byter man bara ut en halv deciliter mjöl mot kakao.
Tips #2: Lägg ett bakplåtspapper över formen när du gräddar den så riskerar du inte att kakan blir bränd på ovansidan.
Kuriosa #1: Det är helt sjukt vad mycket snabbare det går att vispa ägg och socker fluffigt och vitt med Kitchen Aiden än med en vanlig elvisp!



» BRA SHOPPING I AMSTERDAM!

Jag måste säga att shoppingen i Amsterdam var riktigt bra! det fanns en hel del affärer här som inte finns i Sverige. Mest nöjd är jag över att jag hittade två skjortor med långa ärmar (det händer typ aldrig, jag får ALLTID kavla upp dem för att de är för korta). Den ena är som synes vit och den andra blå och vit randig, syns inte lika bra. Sedan så hittade jag en ljusbegie kavaj på VeroModa com satt som en smäck, även denna med långa ärmar. Nu kanske ni tycker det är ett himla tjat från mig om långa ärmar, MEN ni förstår inte vad svårt det är att hitta i Sverie. undra om det kanske kan vara så att de faktiskt inte bara är tur att jag hittat plagg med med långa ärmar i Amsterdam utan att det faktiskt är så att det är vanligare där. De har ju ändå den längsta befolkningen i Europa (om jag inte hört fel). Hur som haver, sen blev det ett par chinos med låg midja och utan häng mellan benen, inte heller helt lätt att hitta. Sist men inte minst, en blommig topp från H&M och en svart/bloomig tunkia från en affär som hette Coolcat. Mycket nöjd med mina inköp!


» AMSTERDAM

I helgen så var jag och hälsade på Helene i Amsterdam. Hur msysigt som helst! Vi ses inte så ofta, men varje gång vi gör det så känns det alltid lika lätt och kul!


På fredagen när jag kom så strosade vi runt lite och försökte hitta nån bra restaurang att käka på. Det var inte det lättaste att välja för det fanns huuur många som helst att välja på! Tillslut så hamnade vi på ett Steak house. Helt ok mat. Vi hade massor att prata om så vi var nog inte tillbaka i Nenis lägenhet förrän runt två-tiden.


På lördagen så gjorde vi stan. Jag måste säga att Amsterdam var väldigt charmigt med sina många kanaler, broar och sneda hus! Shoppingen var det inget fel på den heller! :o) På kvällen så möte vi upp en kollega till Helene och hans vän för mat och drinkar.


I söndags så gjorde vi oxå stan och shoppade det vi inte han på lördagen. Sen åkte vi till flygplatsen, checkade in mig och min väska där och tog sedan bussen där ifrån till Keugenhof, en jättefin park med en massa tulpaner, orkideer fontäner och en och annan väderkvarn. Alla blommor var inte utslagna, men det var väldigt fint ändå!


Vid 21:00 så lyfte planet till Göteborg och kl 11 var jag hemma i min lägenhet igen. Snabbt och lätt! :o)




Goda smoothies på en marknad


Marknad


Vackert med alla broar och gamla hus. Det var faktiskt rätt facinerade för i city så fanns i princip inte ett enda nytt hus.


15 grader och vår!


Charmiga byggnader!


... ännu mer knäppa hus :o)


..och mer..


Hade tulpanerna kostat 50 kr för 50 st (!) i Sverige så hade jag köpte det oftare. Fantastiskt vackert!


Jag och Helene. Lördag kväll.


Helenes kollega Massimo och han polare.


Inuti alla hus i Amsterdam så är det extremt smala och branta trappor där det är i princip omöjligt att få upp några möbler. Så man kopplar helt sonika en lina upp till toppen av huset (där det finns speciella anordningar för det) och sedan hissar man möblerna in och ut genom fönstren i stället. Och jag som tycker det är jobbigt att flytta i sverige.. :o)


Keugenhof, massor av fina tulpaner!




Charmigt!


Fina blommor.


Väderkavan- symbol för Holland


Roliga träskor


Jag som brud? *hehe*




Fina Helene!








Tulpaner som ser ut som rosor vill jag ha i min blivande trädgård.


Fräcka!



Under hela vistelsen i Amsterdam så gick vi säkert 4 mil. tr att man hade plockat med sig fotvänliga skor! Trots det så hade jag lite ömmande fötter och träningvärk i benen på måndagen. *hehe*