» Brownie med rostade hasselnötter

Den här brownies hade jag med mig till Sabina och Martin igår. Den vart verkligen saftig och de rostade hasselnötterna var verkligen pricken över i:t. Glöm för allt i världen inte att rista dem, det gör hela skillnaden! Till kakan nedan gjorde jag bara en halv sats. 

Ingredienser:
100 gram mörk choklad
150 gram smör
3 msk kakao
2 msk farinsocker
2 msk ljus sirap
1 krm salt

3 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
130 gram hasselnötter 

100 gram finhackad mörk choklad 
1 dl grädde 
1 msk smör

Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut nötterna på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta dem i cirka 12 minuter till skalen spricker. Lägg dem i en kökshandduk och gnugga bort skalen. Hacka. 

Sänk ugnstemperstureb till 160 grader. 

Smält smöret och rör i hackad choklad, farinsocker, kakao, sirap och salt. I en annan skål vispar du ägg och socker pösigt. Vänd ner de torra ingredienserna och tillsätt sist chokladblandningen och de hackade hasselnötterna. Spara lite nötter att strö över. Häll smeten i en liten långpanna som du klätt med bakplåtspapper. Grädda i 30-40 minuter mitt i ugnen. Kakan ska fortfarande var lite kladdig när du tar ut den. Låt svala. 

Hetta upp grädden och rör ner den hackade chokladen så att den smälter. Rör sist i smöret. Häll över brownies och strö över resten av nötterna. 


» HELLO KITTY TÅRTA

Idag har jag levererat en Hello Kitty tårta 😃 Tårtan består av ljusa bottnar och är fylld med chokladkräm, passionsfruktsmousse och chokladmousse. Den är spacklad med marängsmörkräm med marabouchoklad smak och är täckt med sockerpasta. 


Tyvärr så fick jag ju inte smaka på tårtan, men jag provsmakade fyllningarna och de var goda! Recept kommer! 😃 


» KOLASNITTAR MED KOKOS OCH MÖRK CHOKLAD

När jag var i Varberg och hälsade på Emelie så bjöd hon på supergoda kokossnittar som jag fick receptet på! Mina blev inte riktigt lika spröda utan mer sega, men båda varianterna var goda! Smakar väldigt mycket kokoskola med choklad och saltet på toppen gör det där lilla extra. Mums! 

Nu när jag läser receptet så inser jag att jag visst överdoserade sirapen en aning så det är säkert därför de blev segare 😊

Ingredienser:
200 gram smör
100 gram hackad mörk (70%) choklad
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
4,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
4 msk ljus sirap
1,5 dl riven kokos
Flingsalt

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman allt utom chokladen. Tag upp degen på bakbord och knåda in chokladen. Forma långa rundlar, cirka 2 cm i diameter och lägg över dessa på bakplåtspappersklädda plåtar. Platta till med en gaffel. Pensla lätt med vatten och strö över flingsalt. Grädda i 12-15 minuter. Låt vila i 3 minuter innan du skär snittar på snedden. 


» PIEDESTAL / VÄGGLAMPA

Lillen börjar ju bli allt mer mobil och han är på ALLT så piedestalen i hörnet i köket har förpassats ner i källaren. Dock så blev det väldans tomt i hörnet utan den så jag snickrade en vägghängd lampa/piedestal 😃 Mycket nöjd med resultatet och man kan aldrig ha för många vägglampor! 

Glaskupan köpte jag på loppis för flera år sedan och den har legat i ett skåp och väntar på rätt pysselprojekt 😝

Även lampan med textilsladd fanns i gömmorna. 

Stommen är tillverkad av en gammal bänkskiva, hyllplan ett kvastskaft (rundstav). Hela piedestalen är målad med supermatt vit vintage färg från Panduro.