» BOK MED IKONISKA FOTOGRAFIER


Jag köpte en väldigt trevlig bok idag på Bokrean. 100 ikoniska bilder var av 25 går att ta loss och rama in! Funderar på att köpa en till för att slakta helt och klippa ut även de sidor som sitter fast Boken är som 1,5 A4 ungefär och kostade 129 kr på Akademibokhandeln. 

Perfekt bok för sånna som mig som tycker det är svårt att hitta fina motiv att rama in. 


Jag tycker att bilden på katten, hunden och musen är helt fantastisk! Jag föreställer mig att katten försiktigt frågar om den får äta musen och hunden svarar "låt den lille rackaren va" :o)





» MISSONI KUDDAR

 
Jag vet inte hur länge jag velat ha Missonikuddarna med zick-zack mönstret, sedan jag var 20? :o) Förra helgen så slog jag äntligen till och köpte dem! MEN döm av min förvåningen när jag insåg att det inte blev speciellt snyggt alls utan att de gamla kuddarna till och med passade mycket bättre! Se själva. Första bilden är med Missonikuddarna och den andra med mina gamla kuddar.
 
 
 
Jag tycker fortfarande att de är snygga, men de gjorde sig helt enkelt inte i vårt vardagsrum så nu ligger de ute på Blocket till försäljning :o)
 
 

» VAS OCH TULPANER

 
Många av er har säkert inte kunnat undgå att notera den populära vasen Dagg från Svenskt Tenn. Hur som helst så är den tämligen dyr och visst kan jag köpa dyra saker ibland, men just i det hr fallet så var jag lite osäker på hur länge jag skulle tycka om den så istället köpte jag en liknande vas på Blomsterlandet för 150 kronor :o) Tycker den gjorde sig väldigt bra på soffbordet. Jag gillar att den är ganska liten i öppningen vilket gör att man inte behöver sjutioelva tulpaner i för att det ska se snyggt ut :o)
 
Trevlig helg!
 

» NYTT PYNT FRÅN MIO

 
Är man medlem på Mio så fick man i dagarna en rabattcheck som gav 300 kr i rabatt när man handlade för 600. Självklart så kunde jag inte hålla mig utan kom hem med både pynt och kuddar :o) Bland annat så köpte jag den här avlånga lådan i glas och de lila ljuskopparna.
 
 
Tycket den var lite tjusig och så kan man ju variera vad man har i den väldigt mycket. Variation förnöjer som man brukar säga :o) Dessutom så är den så pass låg att den inte skymmer tven eller är i vägen när man drar ut tven från väggen och vinklar den. Ljuslyktan till vänster fick jag av Joels föräldrar i julklapp.
 
 
Tycker det är fint att placera prydnadsaker och ljushållare på böcker. Det ramar in och ger lite olika höjd och dimension till inredningen :o)
 

Skåpet här till vänster köpte vi för 200 kronor på Blocket. Då var det brunt och fult, men efter fem (!) lager med färg så vart det vitt. Nu ska jag bara sätta dit lite spröjs oxå så blir det perfekt! Jag gillar att det inte är så djupt och dvs inte helt kvadratiskt. Tycker djupa smala högskåp kan ha en tendens att se lite klumpiga ut ibland.
 

» DYI- MOLN MOBIL

 
 
För ett tag sedan så gjorde jag denna moln mobil :o) Inser nu att jag borde valt en bättre och lite mindre rörig bakgrund till bilderna, men ibland så går det lite snabbt :o) Den var lite pillig att göra, men det var rolig!
 
Först klippte jag ut mallar av moln och regndroppar i papper som jag sedan använde för att klippa till tyget.
 

Jag började med att sy ihop regndropparna, räta mot räta för att sedan vränga dem ut och in. Sedan gjorde jag en liten knut på snöret och trädde i det från insidan, fyllde med vadd och sydde igen hålet på maskin. Eventuellt så hade det blivit ännu snyggare om man gjort det för hand, men det orkade jag inte :o)
 
 
Sedan trädde jag på pärlorna på snöret med hjälp av en tunn ståltråd som jag använde som nål typ :o)
 

Efter det sydde jag ihop själva molnen räta mot räta. Vände dem sedan ut och in, trädde dit dropparna och själva upphängningen från insidan och fyllde dem med vadd innan jag sydde igen även molnen.
 
Sedan var det bara att montera ihop allt :o) Ringen är en sån där ring som man använder när man broderar som jag målat vit. För att få fast de lite tjockare banden snyggt så använde jag i vanlig ordningen limpistol.
 
 
I förrgår gjorde jag ytterligare en moln mobil fast i filt tyg denna gången. Slänger upp bilderna vid ett senare tillfälle :o)
 

» NY SOFFA

I och med att vi gjorde om i vardagsrummet så köpte vi även en ny soffa. Egentligen så ville jag ha en Howardsoffa, men vi hittade ingen lämplig här i trakterna. Jag hittade en fin Howardsoffa i hörnmodell på nätet, men den fanns endast att beställa eller att köpa i Kristianstad och det kändes som lite långt att åka bara för att kika på en soffa. Så denna fick bli en kompromiss :o) Jag ville ha en ljus soffa, men det är ju inte så vansinnigt praktiskt kanske, men när vi snubblade på denna så kändes den faktiskt helt perfekt i färgen. Joels krav var att man skulle kunna ligga bra och kolla på tv och de soffor med divan som vi kikat på hade rätt korta divaner så man fick lixom inte plats med fötterna. Därför blev det en hörnsoffa :) Dessutom så kan man sitta många i den :o)
 
 
Jag tycker det är skitsvårt att ta bra inomhusbilder över ett helt rum! Det ser alltid så platt och tråkigt ut och vinklarna blir så konstiga! Det ser faktiskt mycket finare ut i verkligheten om jag får säga det själv *hihi*
 
 
Bilder med lite förgrund ser alltid snyggare ut :o)
 
 
Tycker hyllorna gjorde sig bra över soffan :o)
 

» ÄN FINNS DET HOPP

 
Jag har tagit in några av pelargonerna värmen i köket och försiktigt börjat väcka dem till liv med lite vatten så nu börjar små gröna blad titta fram :) Jag har ett helt gäng pelargoner i källaren som har fått alldeles för lite vatten över vintern så jag vet inte om de överlevt, men jag tänkte flytta upp dem i huset i helgen och ge dem lite kärlek så får vi se om de vaknar till liv :o)
 
Nu ska vi inte gnälla, men jag börjar bli så otroligt less på det gråa vädret! Hur många soldagar har vi haft sedan i oktober lixom? Max fem?! Jag kan inte påminna mig om något annat år då det varit så otroligt grått på hösten och vintern. Ge mig sol nu!!!!

» QUESADILLAS-GODASTE INNAN MATEN SNACKET

 
Något som är fantastiskt enkelt och gott att servera innan maten är quesadillas. Jag brukar bre på pesto på en tortilla och sedan strö över ost innan jag lägger på den andra. Sen steker jag dem på båda sidorna i olja tills osten smält och de fått en fin färg. Sedan är det bara att skrära upp dem i bitar :o) Det är även gott att servera en dipsås till, till exempel creme fraiche blandat med pressad vitlök och lite färskmalen svartpeppar. Vill man inte fylla dem med pesto så är det även väldigt gott att fylla dem med färska basilikablad. Try it! :o)

» CHIAPUDDING MED MANGO OCH KOKOS

Chiapudding är perfekt som mellanmål. Här kommer ett recpet med smak av mango och kokos. Man kan använda både vanlig kokosmjölk och kokosmjölk light. Jag har testat båda och det blev helt klart godast med vanlig koksmjölk :o)
 
 

Ingredienser:
2 dl mango (fryst som fått tina)
1 burk kesella
1 burk (400 ml) kokosmjölk (ej light)
4 msk chiafrön
sötningsmedel (jag anväde stevia, men man kan så klart ta vanligt socker, honung eller utesluta det helt)

Gör så här:

Mixa ihop mango, kesella, kokosmjölk och stevia med en stavmixer tills du har en slät smet. Tillsätt chiafrön och blanda väl med en sked. Häll upp i glas och låt sätta sig över natten. Dekorera med bitar av mango och kokosflingor precis innan du ska äta.

Jag valde att hälla upp puddingen i fyra glas. Då blir det ungefär 250 kcal per glas. Perfekt som mellanmål :o)


» SEMLOR!


Igår åts det semlor hemma hos oss! De godaste semlorna får man om man gröper ur dem så mycket det går, blandar inkråmet med riven mandelmassa, en skvätt mjölk OCH lite lagom finhackad mandel. Fantastisk gott med små mandelbitar i fyllningen. Får att få rätta knycken på spritsingen så väljer man en stooooor tyll och håller den vertikalt när man spritsar :o)



» NYA CITAT

 
Det är så lätt att byta ut bilder i ramar, men ändå så gör man det allt för sällan. Jag tror att det som känns mest betungande är att man måste hålla på och mäta och och greja jag är ju normalt sett inte så himla mycket för att mäta, mer för att göra *hehe*
 
 
Jag är lite sugen på att måla om i köket i någon varm grå beige färg som matchar den i vardagsrummet, men vi får se. Ska nog klura lite mer på det först :o)
 

» MARMORLAMPA


Lampfoten som står längst till höger på skåpet köpte jag för 40 spänn på loppis veckan. Egentligen så är det förmodligen meningen att det ska vara en skärm på den, men jag tyckte den gjorde sig bättre med bara en stor glödlampa. Nu ska jag bara byta kontakt på den från en ojordad till en jordad, annars blir det lite svårt att tända den :o)
 
Jag gillar att placera lampor i mörka hörn som lyser upp och får rummet att kännas större.
 
 
Så här lite otillgängligt uppe på ett skåp så tycker jag att det är vansinnigt praktiskt med plastblommor. Man glömmer ju så lätt bort att vattna dem annars *hihi* Dessutom så står de ju så högt upp så man ser dem inte på nära håll vilket gör att jag är rätt säker på att ingen skulle kunna gissa sig till att dessa är fejk :o)
 

» SAMSUNG UE55H7005

 
Vi har köpt en ny TV! En Samsung från deras 7-serie. Den har fått väldigt bra omdömen och vi är supernöjda! Det är en 55" smart TV med 3D. 3D effekten är riktigt bra. Mycket skarpare än på bio :o) Sedan så hittade vi ett grymt bra väggfäste som är väldigt slimmat vilket gör att det känns som att tven verkligen sitter på väggen och inte hänger en bit ut från den. Sedan så kan man med detta fäst tilta och vrida tven vilket Joel är mycket nöjd med. Vi köpte fästet för 900 spänn, såg nu att det ligger på 2500. Snacka om kap lixom *hihi*.
 

» ROSA RANUNKLER

 
Ja i plast alltså, men visst ser de verkliga ut?! :o) Lite rosa har fått flytta in i köket. Visserligen så är det inte vår ännu, men jag vill gärna lura mig själv att tro det *hihi*
 
Skönt med fredag! Vi har inga specifika planer för helgen, men det känns ganska skönt att bara kunna ta dagarna som de kommer. Det enda som är spikat är bio på söndag "Fifty shades of Grey" och sen så har vi planer på at gå ut och käka på Caleo på lördag kväll. Det är lite lurigt det stället för man kan inte boka bord och med alla hjärtans dag och allt så får vi se hur det går :o)
 
Hoppas ni får en fin helg!

» BRICKBORD

 
I det här hörnet så har det stått lite olika saker. Innan vi slipade om golven så stod här en piedestal som jag köpt på loppis och målat vit, men det kändes lite för shabby chic för min smak. Ibland händer det att försöker smyga in lite mer "gammalt och nött" i inredningen för det ska ju vara så charmigt att blanda nytt och gammal nu för tiden ;o) Men jag har kommit fram till att det inte är min grej. Det kan vara ursnyggt hos andra, men här hemma funkar det helt enkelt inte :o)
 
Egentligen så ville jag ha ett litet högt bord i det här hörnet, gärna i mässigt. Gissa hur glad när jag såg i ett reportage att Ellos hade detta:
 
 
Tyvärr så hittade jag det inte på deras hemsida så jag mailade och frågade om de skulle få in det, men det skulle de inte. Typsikt... MEN, jag tycker att det blev helt ok med det jag köpte på Rusta för 99 kr oxå!
 
Knåpade ihop en lampa oxå med hjälp av guldig sprayfärg, träkulor och en fin glödlampa från Lagerhaus :o) Behöver egentligen ta av sladden lite, men det får bli vid ett senare tillfälle.
 
 

Det var väldigt svårt att ta kort på den när det var mörkt, men den gav ett väldigt varmt och härligt sken ifrån sig:

 

 
Tavelramen är köpt på loppis och motivet har jag skrivit ut på en vanlig skrivare. Jag har planer på att jag ska måla något eget, men jag har inte riktigt fått tummen ur ännu.
 

» UTSTICKARE FÖR TÅRTDEKORATIONER


Tips! Netto säljer utstickare för tårtdekorationer för endast 19 kr! :o) 


» DUMLEGROTTOR

Förra helgen var jag i Branäs med nya konsultfirman. Jag och två andra tjejer stod för lunchen på lördagen och till kaffet efter så hade jag med mig dessa kakor :o) Förra gången jag gjorde dessa så kokade jag en fudge som jag fyllde kakorna med, men jag hann inte med det denna gången så jag trycket i en halv dumle i varje kaka istället och ringlade över lite smält choklad när de kallnat. Inte lika gott som fudgen, men absolut helt ok :o) Receptet på orginal kakorna hittar ni här.
 
 
 

» ROCKY ROAD BROWNIES

Till fredagsfikat igår så gjorde jag dessa kakor. Väldigt goda! Jag menar hur kan det inte bli gott med brownie i kombination med rocky road lixom :)
 
Så himla skönt att det är helg! Veckan som gått var rätt seg. Lite för lite att göra på jobbet vilket gör att tiden går väldigt långsamt och det får mig att känna mig oproduktiv. Sedan så har jag vart lite depp oxå om jag ska vara helt ärlig. Tror det har att göra med att jag har härjat runt så mycket hemma nu, fixat och donat och sen när det mesta är klart så känns det lixom tomt på något vis. Jag gillar ju att ha saker att göra. Får ta och dra igång något nytt projekt, alternativt öva på att ta det lugnt :o)
 
Här kommer det himla smaskiga receptet!
 
 

Ingredienser:
Brownie:
175 g smör
2 dl strösocker
1,25 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljpulver
2 st ägg

Fudgeglasyr:

1,5 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1,5 dl strösocker
200 g mörk choklad, hackad
25 g smör
0,5 tsk vaniljpulver
1 nypa salt


Rocky road topping:

1 dl salta jordnötter
1 dl minimarschmallows
1 dl dajmkulor eller chokladöverdragna kolagodisar i bitar
½ dl pistagenötter


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, låt svalna något. Tillsätt socker och rör om. Blanda resterande torra ingredienser, sikta ner i smeten. Tillsätt äggen ett och ett och rör till en slät smet. Häll i bakpappersklädd form cirka 20x30 cm. Grädda mitt i ugnen 15 minuter eller tills kakan fortfarande är lite lös i mitten. Gör glasyr under tiden (nedan).


Koka upp grädde, sirap och socker, koka 15 minuter under omkörning. Dra från plattan och låt svalna ett par minuter. Lägg chokladen i en skål. Häll den något avsvalnade gräddblandningen över chokladen. Tillsätt smör, vanilj och salt, rör försiktigt till en slät kräm. Låt svalna tills den börjar tjockna, bred glasyren över den avsvalnade kakan, spara lite. Strö över topping och ringla resten av glasyren ovanpå. Ställ svalt, skär i önskad storlek.

 


» KOLAKAKOR MED DUMLE

Här kommer ett recept på kola kakor med en liten twist av dumle. Väldigt goda och sega!
  
 
Ingredienser:
220 g mjukt smör eller margarin
4 msk ljus sirap
6 dl vetemjöl
2 dl socker
1½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
15 stycken dumle kolor
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop smör och socker pösigt och rör sedan sirapen. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta till den deg med degkorokarna. Hacka dumlen och arbeta in denna. Rulla till 4 längder som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt och gräddar i cirka 12 minuter.

» NY INREDNING

 
Nu har vi äntligen kommit ordning i vardagsrummet! Ett nytt svart skåp (Hemnes från Ikea) har fått flytta in. I skåpet har Joel alla sina filmer och spel och för att det inte ska se för påttrigt ut så har jag spänt upp tyg bakom glasrutorna :) Bytte även ut knoparna mot en roligare variant i porslin.
 
 
Den svarta korgstolen är köpt på Ikea och den marockanska puffen hittade jag på Blocket :)
 
 
Puffen är fylld med gamla kläder. Närmare bestämt med de kläder jag använt och sparat från 2003 till 2012 typ :) Har mycket glittriga partykläder från den här perioden. Glittriga, små och tighta *haha* Gud så obekvämt :-p
 
 
Ser nu att jag behöver puffa in sladdarna under skåpet. Det kan vara en av de värsta sakerna som finns i inredningsväg, synliga sladdar.
 
Har även satt upp nya läslampor bakom soffan, en på varje sida. Först så köpte jag svarta i lite industristil, men det passade inte alls. Hade de varit lite mindre så kanske de hade funkar,men näää :) Blev istället dessa vita från Ikea. Mycket Ikea nu, men ibland har de faktiskt bra grejer!
 

 

» FILT FÖRVARAING

På Blooms i Kållered så hittade jag den här korgen som passade perfekt mellan tv-bänken och elementet. Himla praktisk sak att förvara filtar i :)
 
 
 
 

» NYGAMMAL TV-BÄNK

 
Det har flyttat in en "ny" tv-bänk hemma hos oss! Köpte den på Blocket förra helgen och efter fyra lager färg så såg den ut så här. Lite skillnad mot "innan" bilderna nedan :) Passade även på att byta knopparna mot en roligare variant när jag ändå var igång.
 

Tycker om att inte köpa allt nytt. Dels så är det snällare mot plånboken och sedan får man utlopp för sin kreativitet när man målar. Det krävs så klart inga större proffskunskaper för att måla om en möbel, men det är kul att se något tämligen fult förvandlas till något fint :)
 
 
 
Tycker om gröna växter i inredningen så jag inhandlade en ny kruka och växt på Blomstermakarna i Mölndal för en del av det presentkort jag fick när jag fyllde 30 :)
 
 
 

» "DUMMA MIG" TÅRTA

Förra veckan så gjorde jag en "Dumma Mig" tårta. Då jag ville ha den högre än vanligt, men inte ville att det skulle bli en jättetårta så använde jag mig av en mindre springform när jag gjorde bottnarna. Tårtan är fylld med hallonmousse och Dulce de leche-mousse. Den är spacklad med chokladsmörkärm oc täckt med sockerpasta. Tyvärr så fick jag inte smaka på tårtan, men jag smakade på Dulce de leche-moussen som var väldigt god!


Dulce de leche-mousse:
½ burk karamelliserad kondenserad mjölk
1+2 dl vispgrädde
1,5 gelatinblad
2 äggulor

Gör så här:
Lägg 1,5 gelatinblad i en skål med lite kallt vatten i minst 5 min så att gelatinet mjuknar. Värm 1 dl grädde i en kastrull, och rör ner dulce de lechen. Vispa lite för hand tills kolakrämen har tunnats ut och blandat sig helt med grädden. Rör ner gelatinbladen. Låt svalran lite. Vispa de 2 äggulorna för sig, och 2 dl grädde för sig. Vispa ner gräddkolasmeten i äggulorna, och vänd sedan ner grädden. Häll över i en skål och låt vila i kylen några timmar innan du fyller tårtan.