» RUSTIK BRÖLLOPSTÅRTA

Igår gifte sig min kollega Christian och jag hade fått äran att baka deras bröllopstårta utefter deras önskemål 😃 


Tårtan bestod av ljusa glutenfria tårtbottnar som jag fyllde med tre lager fyllning, mandelmousse, vinbärsmousse och glasscreme. Tårtan är spacklad med färskostcreme smaksatt med lime. Dekoren är eukalyptuskvistar av olika slag. 

Hoppas den var god och att den kom fram i samma skick som den lämnade! 


» BANAN, KOKOS & MOROTSKAKA TILL JOBBET

 
 
 
Jag var lite sugen på att baka så igår hade jag med mig den här kakan/tårtan med limefrosting till jobbet 😃 Receptet på själva kakan hittar ni här:
 
http://lindisplace.blogg.se/2013/june/banana-coconut-carrot-cake.html#comment
 
Frostingen gjorde jag genom att med elvisp vispa ihop 200 gram smör, 200 gram färskost, cirka 3 dl florsocker och rivet skal av en lime. 
 
Tårtan är dekorerad med marängsmörkräm (det rosa), maränger gjorda av samma kräm, fast innan sockret åkte i, limeklyftor och sockerpärlor. 

» VÅR BRÖLLOPSTÅRTA

 
När vi skulle gifta oss så var jag i valet och kvalet om jag skulle göra vår tårta. Så några månader innan testade jag att göra en tårta helt klar, frysa den för att sedan tina upp den igen och det gick hur bra som helst! Smakade och såg precis ut som en färsk tårta Så jag gjorde på samma sätt med denna 😃 Av någon anledning så blev sockerpastan lite fuktig, men det syntes knappt och påverkade inte smaken så jag är nöjd! 
 
En vecka innan vi gifte oss så bakade jag alltså tårtan. Frös ner och tinade sedan upp den två dagar innan bröllopet. Byggde ihop och dekorerade med färska blommor på bröllopsdagens morgon. Stjälkarna förde jag ner i sugrör som jag klippte av och korkade igen med sockerpasta innan jag stack ner dem i tårtan. Funkade hur bra som helst!
 
Tårtan bestod av ljusa bottnar fyllda med jordgubbsmousse gjord på hackade färska jordgubbar, färskost, grädde och honung. Andra lagret var en mandelmousse med grädde, riven mandelmassa och hackad mandel. Översta lagret var en glasskräm på hemmakokad vaniljkräm och vispad grädde. Hela tårtan spacklades med marängsmörkräm och täcktes sedan med sockerpasta. I och med mandelmousse så smakade den ändå prinsesstårta trots täcket av sockerpasta 😃