» AFTEREIGHT TRYFFLAR

Det blir en del julgodisbakande i år 😊 Tycker det är så himla svårt för man vill ju göra alla favoriterna plus testa nya recept och då kan det ju lätt bli väldigt mycket. Kom och ät! 😋 


De här tryfflarna med Aftereight gjorde jag för några dagar sedan och de smakar inte helt otippat mint 😃 Väldigt goda! 

Ingredienser:
1 dl vispgrädde

10 After Eight-plattor

200 g mörk choklad

2 tsk smör
200 gram vit choklad att doppa i
Strössel


Gör så här:

Koka upp vispgrädden i en kastrull. Bryt After Eight-plattorna i bitar, hacka den mörka chokladen. Rör ner detta och smöret i den varma grädden till en len kräm. Låt den sätta sig i kylen och forma sedan bollar som du doppar i vit choklad och dekorerar med valfritt strössel. Förvara dem i kylen i en burk med lock.


» FIKONMARMELAD

Fikonmarmelad är underbart gott till pepparkakor med ädelost på och allra godast är den om den är hemkokad! 😃

Ingredienser:


250 gram torkade fikon


2,5 dl vatten


0,5 dl strösocker


Saften av en halv citron


2 kanelstänger




Gör så här:


Blötlägg fikonen. Gärna ett dygn, men ett par timmar funkar fint det oxå :) Hacka dem fint och koka dem sedan med övriga ingredienser i cirka 30 minuter eller tills marmeladen fått en bra konsistens. Tag bort kanelstängerna och häll upp marmeladen på burkar. 


» GRÖTMUFFINS MED BANAN OCH HALLON

Gjorde precis de här muffinsen till Emmett och de verkar gå hem som det mesta hemlagade har jag upptäckt. Innan jag kom på det så trugade vi honom med burkmat i typ två veckor vilket han var föga intresserad av, men hemlagad mat verkar nästan gå ner i oändliga mängder 😊 Tänk att det kan vara så stor skillnad! 

Fast om man smakar på barnmatsburkar (ja alltså inte själva burken utan innehållet 😝) så förstår man kanske varför 😋


Jag tänkte iaf servera de här muffinsen som mellanmål 😃

Ingredienser till 24 st minimuffins:

2 portioner gröt (2dl vatten + 2 dl grötpulver)
2 ägg
1,5 msk naturell olja (kan uteslutas)
1 mosad banan
2dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
1 dl frysta krossade hallon

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda gröt, mosad banan, olja och ägg. Blanda mjölet med bakpulvret och tillsätt detta. Rör sist i de krossade hallonen. Fördela i 24 formar i en muffinsplåt och grädda i cirka 12 minuter.


» JULGRUPP

Skriv inläggstext 

Något som är väldigt roligt att göra till jul är julgrupper! Tyvärr så finns det ju inte plats för hur många som helst 😝 Note to myself: skaffa större hus 😋 


Den här gjorde jag iaf igår. "Krukan" är köpt på second hand för 30 kronor. Tycker det är vackert när man ser mossan genom glaset. Hoppas blommorna slår ut lagom till julafton! 

Hittade även ett väldigt käckt ljus från MUJI som doftar braseld. Och det doftar verkligen braseld! Så nu tittar jag på julbrasan på tv, lyssnar på julmusik och sniffar på ljuset. Känns nästan som att vi hade en öppen brasa på riktigt 😛


» CHOCOLATE CHIP COOKIE DOUGH TRUFFLES

Idag har jag bakar de här tryfflarna som smakar kakdeg och innehåller bitar av mörk choklad och valnötter. Sååå goda! I och med den kondenserade mjölken och att de doppas i mörk choklad så smakar de inte deg utan just tryfflar/godis 😃

Ingredienser:
110 gram rumsvarmt smör
0,8 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
1/2 burk kondenserad mjölk
1 dl hackad mörk chokla
1 dl hackade valnötter
200 gram mörk choklad att doppa i

Gör så här:
Rör smör och farinsocker samt strösocker smidigt. Tillsätt vaniljsocker och kondenserad mjölk och rör om. Hacka chokladen och nötterna och blanda i dessa i smeten. Tillsätt sist mjölet och arbeta till en deg. Låt vila kallt i kylen i 30 minuter och rulla sedan tryfflar som du doppar i mörk choklad. Jag dekorerade mina med ljus choklad.