» MIDSOMMARHELGEN!

Midsommar var helt fantastik! Vi var tolv vänner som hyrt ett hus nere i Båstad där hela helgen spenderades. Det är alltid lika kul när alla är samlade! Vilket tyvärr blir alldeles för sällan då folk bor i olika delar av Sverige och världen. Min bästis Åsa bor nu mera i San Fransisco med sin kille så de kunde inte vara med. Tråkigt, men det tar vi igen när jag och Joel åker och hälsar på i oktober. Biljetterna är nu mera bokade så nu är det officiellt :o) Ska bli så himla kul! Men nu var det ju inte det vi skulle fokusera på utan helgen som precis gick *hihi* Här kommer ett gäng bilder..
 
Så här såg huset ut. Stor trädgård och alltan. Perfekt för grill och fem-kamp med andra ord :o)
 
Jag och Joel åkte ner redan på torsdagen och så gjorde även några andra så på kvällen så passade vi på att grilla i det fina vädret.
 
Jag pimpade borden och sovrummen med smultronjasmine. Doftade så fantastiskt gott!
Emelie och Sabina
 
Sabina och Martin. Martin blev under helgen utsedd till årets grillmästare :o) Bra jobbat Martin!
 
Sen åts det majs på lite olika sätt :o)
 
Sen kom självaste Midsommarafton i vädergudarna var med oss. Runt 25 grader och sol hade vi under midsommarlunchen. Bästa Midsommarvädret på tre år!
 
Helene och Erol hade med sig väldens sötaste Emma!
 
ÄLSKAR SILL!
 
Varmt och skönt!
 
Min fina karl!
 
Jag och Emily. Den uppmärksamme ser att Emelie C står med kameran i högsta hugg i bakgrunden. Det blev mycket Emma bilder under helgen. Men så blir det väl när kompisgänget får sin första bäbis :o)
 
 
Och Emelie S blev utsedd till årest snappsdrottning. Emelie har briljerat med fantastiska snappsar nu tre år i rad och i år var inget undantag! Och jag som vanligtvis inte ens gillar snapps!
 
Sen blev det jordgubbstårta a la Linda :o)
 
Den bestod av rabarberkompott, lemon curd, nötmaräng och mosade jordgubbar :o)
 
Jag var fem-kampsledare även detta året och jag hade knåpat ihop inte helt oväntat fem olika lekar. Denna; släcka ljus med liten vattenpistol. Inte så lätt som man kan tro och jag tror vi alla hade lite lätt kramp i pekfingret efter ett tag *hehe* Övriga lekar var "spotta grodor", "Springa med en balong mellan benen", "doppa pennan i flaskan samt "äta godissnören".
 
Joel fick rycka in som domare när jag tävlade. Tyckte dock att han gav mig lite lite poäng ;o)
 
Emelie S och Joel
 
Erol och Dennis. Erol fick en del av Joels (min Joel vann 5-kampen) pris. Undra varför han gav bort just denna *hehe*
 
För att smälta maten så tog vi en promenad in till Båstad utmed strandpromenaden.
 
Båstad visade sig vara en riktigt mysig liten stad!
 
På väg mot stan så hittade vi en Midsommarstång :o)
 
När vi kom tillbaka till huset så bjöd Pontus och Emelie C oss på en god drink.
 
Jag passade på att kela med Emma
 
Joel och Emily väntade på maten :o)
 
Martin hade grilltjänstgöring igen :o)
 
Helen och Erol :o)
 
På kvällen severades det väldigt goda hamburgare!
 
Och likör från Tallinn med roligt namn :o)
 
Dennis, Joel, Martin och min Joel
 
Sen kom det en skur. Varför bryta en gammal fin tradition lixom? :o)
 
Då fortsatte festen inomhus istället :o)
 
Pontus sippade på en "god" likörblandning som kom till när han lämnade bordet tillfälligt *muhahaha*
 
Jag och Emelie S
 
Finaste Emma! Jag han aldrig göra någon krans till mig själv på Midsommarafton trots att vi varit ute och plockat blommor, men dagen efter gjorde jag en liten minikrans till Emma iaf. Så söt hon är!
 
Midsommardagen gjorde vi mest ingenting, men tiden och hela helgen gick ändå väldigt snabbt. och jag som bestämt att den skulle gå långsamt, men det gjorde den inte :o( Men den var väldigt väldigt bra! :o)
 

» TREVLIG MIDSOMMAR!

 

Då var det snart Midsommar igen! Det är inte klokt vad tiden går fort. Det känns inte som att det var längesen det var vår och träden precis slagit ut. Från och med nu kan tiden gäan få gå jättlångsamt ändra fram till september så man hinner med att göra alla sommriga grejer man tänkt och att njuta riktigt ordentligt av den här underbara årstiden! Extra sakta kan tiden få gå nu i helgen som kommer att spenderas med vännerna i Båstad. Lite extra kul ska det bli att träffa Helene och Erol och deras "nya" bäbis som flyger in från Holland. Ja alltså hela familjen flyger in från Holland. Inte bara bäbisen, den har storken redan kommit med :o)

 

I år har vi gjort matlag och jag och Joel är ansvariga för Midsommarlunchen och eftermiddagsfikat. Jag har köpt god sill så klart och till fikat blir det jordgubbstårta med bland annat lemon curd, rabarberkompott och maräng :o)

 

Efter nästan en månad med fint väder så ser det så klart ut att bli regn på Midsommarafton, men vad gör väl det när man är i goda vänners lag. Hoppas bara det håller upp en liten stund på eftermiddagen så vi kan leka 5-kamp :o)

 

Hoppas ni får en fantastisk helg!

 

» SOMMARKVÄLLSSMAT

 

 
Nu har härligt god vattenmelon börjat dyka upp i affärerna. Jag brukar avnjuta den till frukost eller kvällsmat med vaniljyoghurt, Pauluns granola med vanilj och dadlar, russin och pumpafrön. Väldigt gott! Det låter kanske skumt med vattenmelon och yoghurt ihop, men det är en riktig höjdare! Lite dålig bild då jag tog den med iPhonen, men ni fattar grejen :o)
 

» GARDEROBSVÄRMARE


Igår var Joel på svensexa och jag var ute och käkade på Taras med tjejerna till karlarna som var med på svensexan. Himla trevligt!! :o) Jag var fortfarande lite trött efter Xdins sommarfest som var kvällen innan så jag tog det lite lugnt med alkoholen.
 
Sommarfesten va toppen! Bäst var att djen spelade riktigt bra musik så det blev en hel del dansade. Jag tycker det är riktigt kul att dansa när det är bra musik, gott om plats och inte så vansinnigt varmt som det kan vara ute på klubbarna på stan... ibland tänkte jag skriva, men man svettas ju fasen alltid bort känns det som.
 
<--- Så här såg jag ut igår. Tyckte jag fick till en rätt somrig outfit utan att ha bara ben :o) Ni vet att man brukar säga att "har man inte använt ett plagg på ett år så är det lika bra att ge bort det" Fel! *hehe* Den här koftan har värmt garderoben mycket längre än så sedan jag använde den sist, men igår fick den möta dagen ljus igen.
 
Nu ska jag slänga i mig lite mat för att sen åka en sväng till Frölunda Torg tänkte jag. Känner att jag behöver komma ut lite. Det har blivit lite för mycket serie-tittade den här veckan, men ibland så är man helt enkelt inte på humör för så mycket annat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» TRÄKULOR PÅ FÖNSTERLAMPA

Mer turkost! Man kan aldrig få för mycket av det goda ;o) Själva lampskärmen köpte jag när jag var i Ullared förra veckan, men jag tycket den såg så pyttig ut där i fönstret så jag trädde på några träkulor och vipps så blev den mycket roligare! Först fick jag ju så klart klippa av sladden för att kunna trä på kulorna, men den "lagar" man lätt med en liten sockerbit. Kan dock vara bra att tänka på vart man klipper av sladden innan man lägger själva snittet så att säga så att inte sockerbiten hamnar mitt för fönstret.
 
 
Tatattataaaa! Tänk er nu vad pluttig lampan hade varit utan kulorna ;-P. Gardinera kommer från Ellos. Gillar att de är lite lätt genomskinliga och släpper in mycket ljus. Jag har dessutom delat längderna på hälften på längden så att säga så att de inte veckar sig så mycket. Av längden som blev över sydde jag en "rullgardin", men den får ni se en annan dag :o)
 
 
På Clas Ohlsons hittade jag de här ljusstakarna som passade alldeles ypperligt i färgen. Ugglorna köpte jag i en inredningsaffär Töcksfors :o)
 

» OMMÅLAD LOPPIS STOL :)

För några dagar sedan så svängde jag förbi Erikshjälpen i Högsbo och köpte den här stolen för en ringa summa. Den ser faktiskt riktigt snygg ut på bilden, men den var rätt sleten (som vi säger på västgötska ;o). Dessutom så ville jag ha en färgklick i nya gästrummet och vilken färg kunde väl inte passa bättre än min favoritfärg, turkos ;o) Sagt och gjort så svabbade jag av den med målartvätt och sedan sprayade jag den med graffitti färg av märket Montana som jag köpt på Highlights.se. Bäst är det dock att vara ute när man sprayar för färgen yr en del och luktar ganska starkt.
 
Helt suverän färg! Rinner inte och torkar snabbt. En färg helt i min smak med andra ord då jag har lite dåligt tålamod *hehe* Tyget på sitsen var inte heller så roligt så jag häftade dit ett nytt av resterna som blev när jag sydde gardinerna till samma rum. Joel tyckte stolen såg lite tjejig ut, men vem har bestämt att rosa och turkost är tjejfärger lixom? ;o)
 

» KAY BOJESEN APA

Min lite sterila tavellist har fått sällskap av en fin liten apa i trä från Kay Bojesen som jag fick av Joel när jag fyllde år. Tycker han är så himla söt! Plockade även fram mina vasar från Bolia som jag satte lite grönt från trädgården i. Inredningen blir verkligen så mycket mer levande och härlig på sommaren när man kan ta in naturen. Jag saknar verkligen det på vintern.
 
Nu ska jag förbereda lie mat/ dessert till ikväll då ett gäng vänner kommer hit för grill! Synd bara att solen just idag bestämde sig för att lysa med sin frånvaro.
 

» BANANA COCONUT CARROT CAKE

I torsdags förra veckan så upptäckte jag att jag hade en massa bananer och morötter liggandes som höll på att bli dåliga. Jag passade därför på att komponera ihop en liten kaka som visade sig bli väldigt god. Bananen och morötterna gör den saftig och kryddorna ger den lilla extra kicken. I toppingen har jag rivet limeskal och det får ni för gud skull inte missa för utan så blir det bara väldigt sött sött sött. Med limen så blir det lixom lite mer sötsyrligt :o)
 
Kakan med rosa topping och dekorationer i vitt och rosa fick Joel med sig till jobbet i fredags.
 
Den med gul frosting och blå och gula dekorationer hade jag med till jobbet igår som en liten tjuvstart på Nationaldags firandet :o) Jag bakade med andra ord två kakor på samma gång, den ena dekorerade jag direkt och den andra frös jag ner utan frosting. Gick alldeles utmärkt :o) Istället för att ströbröa formen så använde jag kokos istället. Vackrare och passade bättre med innehållet i kakan.
 
Ingredienser till en kaka:
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1½ tsk kanel
1 tsk kardemumma
½ tsk malen ingefära
1 krm salt
1½ dl solrosolja (eller annan neutral olja, alltså inte olivolja)
3 dl rivna morötter
1 mogen banan i sina bästa år
1 dl riven kokos
 
Limefrosting:
60 gram mjukt smör
100 gram färskost (rumstempurerad, viktigt! Är den för kall så finns det en risk för att det skör sig när du blandar den med smöret)
1 tsk vaniljsocker
4 ½ dl florsocker
rivet skal av en lime
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggfluffet. Tillsätt olja, riven morot, mosad banan och kokos och rör om. Smörj en rund form och fodra den med kokos. Häll i smeten och grädda kakan i 50- 70 minuter lite beroende på vad du har för ugn. Du ser att den är klar när den börjar släppa från kanten. Är du osäker så kan du även prova med en sticka. Låt svalna helt. Rör smör och färskost slätt. Tillsätt övrigt och rör till en jämn kräm. Tillsätt valfri hushållsfärg. Bred på fyllningen och gå loss med dekorationer. Ät och njut av en saftig kaka!
 
 

» UTSIDAN AV HUSET EFTER RENOVERINGEN

 
Så här såg alltså huset ut innan vi påbörjade renoveringen och tillbyggnaden. Det var ett litet helsike att slita ner all etenit, samla ihop den och förpacka till små plastpaket. Under eteniten satt den gamla träfasaden, den tog snickarna ner och vi behövde "bara" åka till tippen med det. Även hela plåttaket och en hel del av den gamla råsponten har vi slängt på tippen. Sammanlagt nästan ett helt hus. I lördags så åkte vi till tippen för sista gången på ett tag och slängde resterna av altanen.
 
 
Och så här ser det ut nu! Hur huset ska se ut har vi bestämt helt själva och jag ritade upp det i CAD som underlag till bygglovsritningarna. En konstruktör räknade på det och gjorde konstruktionsritningarna. Kändes bra att ha sånna ritningar så här första gången man bygger, men om vi gör något liknade igen så tror jag vi skippar det. Jag tycker inte att de sa så himla mycket egentligen och nu har jag ju fattat principen lixom :o) Huset är bara grundmålat och jag och Joel går fortfarande och klurar på vilken färg vi ska måla det i. Blir det inte vitt så blir det iaf någon ljus färg. Taket är av märket Plannja och heter Royal hard coat exclusive. Det finns ju en hel del sånna här plåttak, men till sist valde vi detta mest på grund av att vi gillade profilen på "tegelpannorna". Vi kunde inte ha riktiga teglpannor då den gamla takkunstruktionen var för vek. Men för att vara det näst bästa så tycker jag det ser riktigt bar ut :o)
 
 
Det är en hel del äppelträd på tomten. Det blir så mycket äpplen att vi inte vet vart vi ska göra av dem. Dessutom så tar de en hel del av solljuset så nästa år så blir det till att beskära dem om vi inte ska ta ner några helt. Men jag är lite kluven för jag tycker samtidigt att de är väldigt fina och ger mycket karaktär åt tomten. 
 
 
Entrén. Jag gillar pardörrarna. Dessa köpte vi när vi renoverade huset invändigt sist, men det är först nu som de sitter "ute". Jag har inte tänkt så mycket på det innan, men det är grymt skönt att ha tak över ytterdörren när det regnar. Har man kassar och grejer så är det bara att springa upp på farstun sen kan man lugnt ställa ifrån sig dem och låsa upp dörren. Jag gillar också att sitta på farstun när det regnar. Det är mysigt på något vis att sitta ute under tak när det regnar. Tror det påminner mig om när jag satt under kapellet i båten när det regnade när jag var liten.
 
 
En sak jag visste att jag ville ha när vi byggde ny entré var sånna här spröjsade fönster. Tycker de ser så gammeldags och fina ut :o). Den nya grunden är klädd med skivor av gnejs för att likna den gamla grunden så mycket som möjligt. Annars så tycker jag det ofta är det som avslöjar en tillbyggnad, just det att man ser att grunden är annorlunda.
 
 
Runt huset så har vi fyra sånna här stallyktor i zink. Jag letade en hel del innan jag bestämde mig för dessa.
 
 
När tillbyggnaden var klar så anlitade vi en annan firma för att bygga en altan. De gjorde ett grymt bra jobb! Våra vita möbler som vi köpte förra året har fått flytta ner.
 
 
På baksidan av huset har vi lagt en del av det material som blev över. Vi vet inte riktigt vad vi ska göra med det, men det kanske kan vara bra att ha :o)
 
 
Altansidan.
 
 
I helgen köpte vi dessa blå solstolar. Jag har invigt dem idag. Mycket sköna! :o)
 
 
Mina balkonmöbler jag hade när jag bodde i en lägenhet i Frölunda har också fått en plats på altanen :o) Dock så är bordet nytt för det gamla var alldeles rostigt. "Hängblomman" är en present från Joels föräldrar när jag fyllde år.
 
 
 
 
Jag köpte ytterligare en pelargonia idag :o)
 
Nu ska jag ta en promenad i det härliga vädret. Det har varit så mycket renoverande här hemma så jag har knappt varit ute och gått och njutit av naturen alls den här våren. Men nu är det mesta klart (förutom målningen av fasaden) så nu tänker jag njuuuuuta :o)