» Kelda thaigryta

Här kommer dagens middagstips! En enkel och god gryta som du lätt slänger ihop på en kvart!

Ingredienser:
5 dl Kelda thaisoppa
3 kycklingfileér
1 gul lök
1 röd paprika
10 cm purjolök
1 msk maizena redning, ljus
1 tsk olja
äggnudlar med fullkorn

Gör så här:
Hacka lök, paprika och purjolök och fräs det mjukt i en stekpannan utan att det tar färg. Tag upp grönsakerna. Dela kycklingfileérna i mindre bitar och fräs dem i stekpannan. Tillsätt grönsakerna och thahisoppan och låt det koka upp och puttra i några minuter. Red av maizena tills det fått en lagom konsistens. Servera med fullkorns äggnudlar.

» Tårta för chokladälskare!

Här kommer receptet på tårtan som jag bakade till tösernai helgen! Det är nog säkert tredje eller fjärde gången som jag bakar den när någon fyller år, men den är så himla god och alla gillar den (säger de iaf..hehe) Nedå, jag är rätt säker på att de menar det =)

92608-631

» Julkort a la Linda

Mörk och kallt ute, varmt och mysigt inne, speciellt i min lägenhet, 25 grader är nog ingen underdrift. Som den fryskyckling jag är älskar jag när det är varmt, tuuur att elen ingår i hyran annars hade det blivit dyrt! Hur som helst vad jag försökte komma till (utan att lyckas nåt vidare uppenbarligen..hihi)  är att det är så mysigt att sitta inne å pyssla när det är kyligt ute och julen så smått börjar närma sig, nåja det är iof en och en halv månad kvar, men det är alltid bäst att vara ute i god tid (måtto!). Jag köpte på mig lite pysselmaterial sist jag var istan och tillsammans med det jag hade hemma knåpades dessa julkort ihop:



För den intresserade så kan jag berätta att jag bla använt. Ståltråd, pärlor, glitter, vita fjädrar, spetsband, tjockt papper, lim etc..


» Sallad med feta och oliver!

D fixade ihop en riktigt god och superenkel sallad igår! Tänkte bara tipsa om kombinationen: Sallad, Gurka, Fetaost, Keso med feta&oliv-smak, soltorkade tomater, kassler, gröan oliver med chilismak, rödlök.. ja det va nog allt.. Riktigt smakrik och god va den och perfekt som bakismat!

» Chokladpizza!

En sån här pizza slicad i bitar tänker jag bjuda på vid nästa förfest! Verkar lätt att göra, rolig och dessutom väldigt smaskig!

Ingredienser:
175 gram smör
1 dl farinsocker
1 äggula
1 tsk vanlijsocker
3½ dl vetemjöl
2½ dl choklad
3 dl marshmallows
1 dl jordnötter
½ tsk smör

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smöret i en skål. Tillsätt sedan farinsocker, äggula och vanlijsocker. Vispa tills det blir poröst och tillsätt sedan vetemjölet.
3. Bred ut degen på en plåt, ca 30 centimeter i diameter.
4. Grädda i 25 min eller tills den är gyllenbrun.
5. Strö ut 2 dl av choklad över pizzan direkt när den kommer ut ur ugnen. Låt stå ca 2 min tills chokladen smält och bred sedan ut den med en kniv.
6. Strö marshmellows och jordnötter över pizzan.
7. Grädda sedan pizzan i ytterligare 3 minuter eller tills marshmellowsen sväller upp.
8. Låt pizzan svalna på plåten och smält sedan resten av chokladen och ringa den över pizza.
9. Skär i pizzaslices!

92608-562

Receptet kommer från Tasteline.com