» VÅR BRÖLLOPSTÅRTA

 
När vi skulle gifta oss så var jag i valet och kvalet om jag skulle göra vår tårta. Så några månader innan testade jag att göra en tårta helt klar, frysa den för att sedan tina upp den igen och det gick hur bra som helst! Smakade och såg precis ut som en färsk tårta Så jag gjorde på samma sätt med denna 😃 Av någon anledning så blev sockerpastan lite fuktig, men det syntes knappt och påverkade inte smaken så jag är nöjd! 
 
En vecka innan vi gifte oss så bakade jag alltså tårtan. Frös ner och tinade sedan upp den två dagar innan bröllopet. Byggde ihop och dekorerade med färska blommor på bröllopsdagens morgon. Stjälkarna förde jag ner i sugrör som jag klippte av och korkade igen med sockerpasta innan jag stack ner dem i tårtan. Funkade hur bra som helst!
 
Tårtan bestod av ljusa bottnar fyllda med jordgubbsmousse gjord på hackade färska jordgubbar, färskost, grädde och honung. Andra lagret var en mandelmousse med grädde, riven mandelmassa och hackad mandel. Översta lagret var en glasskräm på hemmakokad vaniljkräm och vispad grädde. Hela tårtan spacklades med marängsmörkräm och täcktes sedan med sockerpasta. I och med mandelmousse så smakade den ändå prinsesstårta trots täcket av sockerpasta 😃



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback