» KANELBULLEKLADDKAKA

Imorgon är det kanelbullensdag och vad passar då inte bättre än en kanelbullekladdkaka?! Serveras med fördel ljummen tillsammans med en klick lätt vispad grädde. Denna följer med till jobbet imorgon :)
 
 

 

Ingredienser:
3 dl strösocker
4 ägg
225 gram smör
2,5 dl vetemjöl special
2 msk mortlade kardemummakärnor
en nypa salt

Fyllning:
2 msk strösocker
1-2 msk kanel
25 gram smält smör
Pärlsocker till garnering

Gör så här:
Sätt ugnen på 185 grader. Smält smöret. Blanda ägg och strösocker. Blanda där efter i mjöl, mortlad kardemumma, salt och vaniljsocker. Rör sist i det smälta smöret. Smörj och bröa en springform och häll i smeten. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen. Grädda kakan i cirka 25 minuter, men tag ut den efter halva tiden och ringa över fyllningen och strö över pärlsocker. Kakan ska fortfarande fortfarande vobbla lite i mitten när det är dags att ta ut den. Serveras ljummen med en klick grädde.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback