» CITRONKAKA MED GLASYR
Här kommer ett recept på en kaka som jag bakade till ett spontanfika på jobbet förra veckan.
Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 dl smält smör
2 tsk vanillinsocker
2 tsk bakpulver
skalet av i citron och saften av en halv
100g smör
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1st äggula
Kokosflingor
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda i bakpulver, vanillinsocker, rivet citronskal, citronsaft och mjöl. Smält smöret, låt det svalna något och slå sedan över det i bunken.
Grädda i 175-200 graders ugnsvärme ca 30 min.
Smält smör, socker och vaniljsocker till glasyren i en i en kastrull. När den svalnat lite rör ner äggulan och bre över glasyren på kakan, strö över kokos.
Trackback