» VANILJFUDGE
I veckan så provade jag att göra en variant på mjölchokladfudgen, så istället för mjölkchoklad så använde jag vit choklad och lite vaniljsocker. Resultatet blev en god vaniljfudge.
Ingredienser:
50 gram marshmallows
1 dl grädde
2 dl strösocker
50 gram smör
1½ tsk vaniljsocker
150 gram vit choklad
Gör så här:
1. Innan du börjar att koka ihop smeten, klipp sockerbitarna i små bitar och hacka chokladen så det är klart i två skålar.
2. Blanda allt utom chokladen i en kastrull. Efter att marshmallowsen smält helt, koka ytterligare 2 minuter.
3. Rör ner chokladen och rör om tills den har smält.
4. Häll ut smeten på en plåt ca. 20x30 cm med bakplåtspapper på. Skär i bitar när det har stelnat och förvara i kylen.
Dom ska jag prova till veckan! =D
Gott!!!