» Äpple- och hasselnötsbröd


Ingredienser:
3 dl grahamsmjöl
12 dl vetemjöl
50 g jäst
3 dl rivet äpple
1,5 dl hasselnötter, grovhackade
2 msk olivolja extra vergine
2 msk honung
2 tsk salt
5 dl vatten


Gör så här:

Rör ut jästen med fingervarmt vatten. Tillsätt alla övriga ingredienser och sist mjölet, spara 1 dl till utbaket. Knåda så mycket du orkar om du inte har en hushållsassistent, gärna 5 min. Låt sedan degen jäsa ca 45 min under bakduk.

Lägg upp degen på mjölat bakbord och knåda in resten av mjölet. Degen ska vara ganska fast annars "flyter" bröden ut för mycket. Dela degen i två delar, forma till två limpor och lägg över på en plåt. Pudra över lite mjöl. Jäs sedan i ytterligare 20 min. Sätt ugnen på 225 grader och grädda i den nedre halvan av ugnen i ca 30 min.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback