» Mumsig kålpudding med torkad vitlök

Hur gör man för att ta en bild på kålpuddig så att den ser god ut och inte liknar en gammal intorkad spya? Det skulle jag bar gärna vilja veta! =) Hur som helst så brukar det ju heta att "skenet bedrar" och det stämmer verkligen här för kålpuddig är faktiskt en väldans smaskig maträtt! Dessutom så är den busenkel att göra!


Ingredienser till ca 8 portioner
:
400 gram nötfärs (eller blandfärs om du hellre föredrar det)
3/4 vitkål (lite beroende på storlek)
2 msk smör
2 msk sirap
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 ägg
2 dl grädde
salt, svartpeppar och MASSOR av nymals torkad vitlök


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Riv kålen grovt med hjälp av matberedaren eller strimla den fint med kniv. Stek den i smör tills den blir gyllenbrun och blanda då i sirapen. Koka upp vatten och buljongtärning. Banda nötfärs (rå), ägg, grädde och kryddor. Blanda sedan i kålen i nötfärsblandningen. Lägg över allt i en ungsfastform och häll över buljongen. Grädda i 50-60 minuter.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback