» Påskgodis- stekta ägg

Ingedienser:
0,5 msk smör
2,5 dl florsocker
1 msk mjölk
10 droppar peppermintsolja
30 gram vit choklad
gul karamellfärg

Gör så här:
1. Smält smöret i en mikrosäker bunke. Rör ner florsocker, mjölk och pepparmintarom och blanda ihop till en tjock smet.
2. Mikra smeten på full effekt ca 10 sekunder och rör sedan om. Mikra ytterligare ca 15 sekunder tills smeten blivit lös och smidig. Klicka ut smeten till små rundlar på bakplåtspapper. Om smeten i bunken börjar svalna och stelna är det bara att mikra den några sekunder tills den blir smidig och lättarbetad igen. Låt mintgodisarna stelna.
3. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Droppa i karamellfärg och rör om. Chokladen stelnar nu så pass mycket att du kan forma små bollar med fingertopparna att trycka ut på äggvitorna. Förvaras kallt.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback