» Pastagratäng med bacon och peppar



Ingredienser:

1 paket  Barilla pastaskruvar

2 paket bacon

200 gram skina (finna tex "ojämna skivor" på ica som passar ypperligt för detta ändamål)

1 purjolök

1 burk creme fraiche (den feta varianten)

1 liter mjölk

4 msk mjöl

200 gram riven ost

salt och MASSOR av svartpeppar


Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. När pastan är klar slå upp den i durkslag och häll sedan tillbaka den i kastrullen. Skär purjolöken i en halvcentimeter breda skivor, klipp baconet i bitar och stek allt sammans utan övrigt fett tills baconet blivit lite krispigt och purjolöken mjuk. Rör i cremefraichen och låt puttra i nån minut. Häll baconblandningen över pastan och rör om. Ruska 4 msk mjöl med ca 1½ dl mjölk och häll över i en kastrull, tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under omrörning. Tillsätt 100 gram ost lite salt och MASSOR av svartpeppar (snåla inte!).Koka i ca fem minuter. Såsen ska vara ganska tjock så om den är för tunn så kan man hälla i lite mer mjölredning eller fuska med lite maizena om man inte orkar ruska igen. =). Häll såsen över pasta/bacon-blandningen och blanda väl. Häll över allt i en ugnsfast gratängform och strö över resten av osten. Grädda i ca 20 minuter eller tills gratängen fått en fn färg. Voalla! En riktigt smaskig pastagratäng är klar!




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback