» TACOPAJ

Paj är så himla lätt att göra och går att variera och exprimentera med i oändlighet! Bra recept på pajdeg finner man lite överallt på nätet. Jag gillar en pajdeg som delvis innehåller grahammsmjöl. Det är nyttigare och ger mer tuggmotstånd än en deg gjord på enbart vetemjöl. Äggstanningen gör jag nästan alltid på samma sätt. 2 ägg, 2½ dl mjölk och 1 dl cremefraiche vispas. Till fyllning så kan man nästan använda vad som helst. Den här gången stekte jag köttfärs och gulök, tillsatte tacokrydda, små svarta bönor och en burk hackad ananas. Sen är det bara att förgrädda pajskalet, lägga i fyllningen, hälla över äggstanningen, strö över ost och grädda i 225 grader i ca 25 minuter. Smaskens! Inte mycket som slår tacopaj, utom kanske  sötstark kycklingpaj då.. :o)

Som sagt så kan man blanda i lite vad som helst, kyckling, skinka, räkor, broccoli, paprika, sqaush, you name it! Det är bara att testa sig fram till den ultimata smakkombinationen! :o)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback