» PAJ MED KYCKLING, BASILIKA OCH MOZZARELLA

Förra veckan så gjorde jag en variant på Åsas kycklinggratäng fast denna gång i pajformat. Den blev lika god som gratängen! Jag gjorde faktiskt tre pajer så nu har jag matlådor ett tag, men receptet nedan är för en.
 

Ingredienser:

Pajdeg
3 kycklinfileér
2 st tomater
½ kruka basilika
1½ msk dijongsenap
1½ dl grädde
1 dl mjölk
1 dl creme fraiche
2 ägg
2 st vitlökskyftor
1 pkt mozzarella
salt och peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Gör en pajdeg efter ett recept du gillar. Jag brukar ta cirka 1/3 grahmsmjöl och resten vetemjöl för att få lite mer tuggmotstånd. Tryck ut degen i en form, täck kanterna med folie och förgrädda den i ca 13 minuter.


Dela kycklingen och stek den i en stekpanna tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar.


Vispa ihop dijongsenap, grädde, creme fraiche, ägg, pressade vitlöksklyftor, hackad basilika, salt och peppar i en bunke.


Lägg kycklingen i botten på pajen. Skiva tomater tunt och lägg över. Höll över äggstanningen och smula över mozzarellan.


Grädda i cirka 30 minuter tills pajen stannat och fått en fin färg.



» Anna

De lät riktigt gott.

2011-11-07 // 17:09:47
» Åsa

Din blogg är så fin :) jätterolig att läsa, hittade den när jag sökte ett recept.

2011-11-07 // 20:34:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback