» FÄRSKOSTFYLLD BACONINLINDAD KYCKLINGFILÉ MED POTATISGRATÄNG

 
 
 
I fredags så fira vi in helgen med lite traditionsenligt fredagsmys. Himla god blev maten och lätt var den att göra :) I potatisgratängen så hade jag i resten av färskosten och hackad salladslök, något som visade sig vara en vinnande kombination! Här nedan så hittar ni receptet.
Ingredienser, kyckligen:
4 kycklinfileér
½ paket färskost med samk av vitlök och örter
1 pkt bacon
samt och peppar
 
Potatisgratängen:
cirka 10 potatisar
3 vitlöksklyftor
1 knippe salladslök (ser ut som purjo fast mindre)
½ pkt färskost med smak av vitlök och örter
2½ dl matlagningsgrädde
1½ dl mjölk
salt och peppar
 
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Snitta kycklingfileérna på mitten och fyll dem med färskost. Linda bacon runt om dem och lägg dem i en ugnsfast form. Skala och skiva potatisen tunt. Hacka vitlök och salladslök. Vispa ihop grädde, färskost, vitlök, mjölk samt och peppar. Smörj en ugnsfast form, lägg i hälften av potatisen och strö över salladslöken. Salta och peppra och höll över hälften av gräddblandningen. Lägg över resten av potatisen och häll på resterande gräddblanding. Om man vill ha lite grönt på toppen så kan man strö över lite salladslök på sista lagret potatis innan man häller över grädden. Sätt in potatisgratängen i ugnen. När det gått 20 minuter sätter du in kyckligen och låter stå i ytterligare 25 minter. Känn så att potatisen är mjuk innan du tar ut gratängen och snitta kyckligen för att säkerställa att den är genomstekt. Severas med fördel en god sallad till :)
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback