» MATVETESALLAD MED GETOST, RUCCOLA, TORKADE APRIKOSER OCH ANNAT GOTT
För några dagar sedan så gjorde jag den här matiga salladen. Den var grymt god! Ätes med fördel lätt ljummen eller kall. Micrade den lite för länge vid ett tillfälle och då blev den inte lika god.. så remember, kall eller ljummen ;o)
Ingredienser:
2 dl matvete
3 dl vatten
1 krm salt
1 dl torkade aprikoser (hackade)
0,5 dl rostade solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 paket rucolasallad
1 st röd paprika i bitar
100 gram get-eller fårost
1 dl grovt hackade valnötter
1 msk rödvinsvinäger
2 msk kallpressad rapsolja
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
1. Koka upp vatten och salt, och lägg sedan i matvetet.
2. Låt det koka under lock på svag värme i ca 15 minuter.
3. Dra kastrullen från plattan och låt det så några minuter.
4. Blanda aprikoser, solrosfrön, pumpakärnor, rucola, ost, valnötter och paprikabitar. Vänd sedan ner matvetet.
5. Vispa ihop vinägern med rapsoljan och häll över salladen. Smaka av med salt och svartpeppar och blanda sedan salladen väl.
Trackback