» MATVETESALLAD MED GETOST, RUCCOLA, TORKADE APRIKOSER OCH ANNAT GOTT

 
 
 
För några dagar sedan så gjorde jag den här matiga salladen. Den var grymt god! Ätes med fördel lätt ljummen eller kall. Micrade den lite för länge vid ett tillfälle och då blev den inte lika god.. så remember, kall eller ljummen ;o)
 

Ingredienser:
2 dl   matvete 
3 dl   vatten
1 krm   salt
1 dl   torkade aprikoser (hackade)
0,5 dl   rostade solrosfrön
1 dl   pumpakärnor
1 paket   rucolasallad 
1 st   röd paprika i bitar 
100 gram get-eller fårost
1 dl grovt hackade valnötter

1 msk   rödvinsvinäger 
2 msk   kallpressad rapsolja 
1 tsk   flingsalt 
1 krm   svartpeppar

Gör så här:
1. Koka upp vatten och salt, och lägg sedan i matvetet.
2. Låt det koka under lock på svag värme i ca 15 minuter.
3. Dra kastrullen från plattan och låt det så några minuter.
4. Blanda aprikoser, solrosfrön, pumpakärnor, rucola, ost, valnötter och paprikabitar. Vänd sedan ner matvetet.
5. Vispa ihop vinägern med rapsoljan och häll över salladen. Smaka av med salt och svartpeppar och blanda sedan salladen väl.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback