» KONFERENSRESA TILL CANNES

I lördags lyfte planet mot Cannes. Detta är lätt den bästa konferensresan jag varit på med Xdin! Trevligt folk i lagom mängd, fin stad, värme och väldigt god mat!
 
Första kvällen så var det tre-rätters på hotellet och sedan gick vi ut på stan och kollade in barerna. Hittade ett mysigt ställe där vi satt och tjötade ett tag innan vi gick tillbaka till hotellet. Det är verkligen helt underbart att kunna sitta uteomhus mitt i natten i bara klänning utan att frysa! Vi har inte haft en sån dag den här sommaren!
 
I söndags genomförde vi en NMI undersökning (nöjd medarbetar index). Vi satte oss på strandpromenaden och gjorde denna. Inte helt fel. Lunch intogs på en beachclub. Frampå eftermiddagen så spelade vi boule. Tydligen så är det en stor "sport" i Frankrike. Snygga mustacher fick vi oxå *hehe* På kvällen avnjöt vi återigen en jättegod tre-rätters middag. På kvällen spande vi in casinot som var tämligen dött.
 
I måndags så tog vi färjan ut till en ö där vi strosade runt i jakt på en stand. Det var tämligen ont om fina stränder på ön, men det var vacker miljö. Tillslut hittade vi iaf något som skulle kunna liknas vid en strand. Precis när vi badat klart och klätt på oss så kom det en skur. Tur då att vi fått sånna här fina oranga ponchos :)
 
Lunch åt vi på ön. Det såg väldigt mörkt ut in över Cannes och precis när de skulle servera förrätten så brakade ovädret loss. På en minut så började det blåsa kuling och regnet bara vräkte ner så alla sprang in i restaurangen som inte riktigt rymde 90 pers *hehe* Men på 20 minuter så var ovädret över och det var lungt igen och klarblå himmel så när de torkat av alla borden och dukat om så gick vi ut och satte oss igen. Maten var jättegod! Dock så var kanske inte den vegetarisk förrätten till höger lika trevlig *haha* Smakade faktiskt på en liten firre och smaken var det ingen fel för, men man äter ju faktiskt med ögat oxå!
 
Efter lunchen så la vi oss på bryggan och solade och badade i väntan på färjan hem. Väl tillbaka i Cannes gjorde vi stranden nån timme sen gick vi tillbaka till hotellet och duschade och gjorde oss iordning. Innan middagen så gick jag och Jossan på en liten shoppingrunda på stan. Gjorde faktiskt några fynd!
 
Middagen intogs på en restaurang/club som låg utmed strandpromenaden. Cluben var abonerad av Xdin och det blev verkligen en grymt bra stäming! DJ:en ökade sakta tempot under hela middagen så när desserten var över så var det klackarna i taket för nästan alla. Så himla kul att alla var så på G! Efter cluben så gick vi tillbaka till hotellet och socialiserade på takterassen som några hade turen att få i anslutning till sitt hotellrum.
 
I tisdags så lämnade bussen hotellet mot flygplatsen redan vid halv elva, men innan det så han vi faktiskt med ytterligare en liten runda på stan :)
 
Jag gillade verkligen Cannes jättemycket! Visst var det flashigt utmed Boulevarden längs stranden med mycket fina hotell och butiker med alla dyra märken, men en gata längre in så fanns det butiker som hade bättre priser och massor med "helt vanliga" restauranger :) Gamla stan som vi åt i på söndagkvällen var oxå himla mysig. Jag skulle verkligen kunna tänka mig att ta en roadtrip längs den franska syndkusten. Känns som att det finns mycket att se och mycket god mat att njuta av!
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback