» Puno och de flytande öarna (uros)

Imorse lämnade vi Copacabana och tog bussen till Ponu där vi gick en stadstur var efter vi åkte med båt ut till Uros öarna, eller de flytande öarna. Jag vart lite förvånad när guiden berättade att öarna uppkom så sent som 1986. Tidigare bodde Uros folket på fastlandet hela vägen ner mot Bolivia. 

Det var lite coolt att gå i land på öarna, även om man inte precis kunde känna att de flöt. Jag tror de flesta av oss vart liiiiite besvikna då det hela kändes lite väl uppgjort för oss turister. Men oavsett så var det roligt att se även om Solön slår de flytande öarna med hästlängder. 


Stadstur. Jag måste säga att hittills är Puno den finaste staden vi besökt i Bolivia och Peru. Här är många hus faktiskt färdigbyggda och har putsad fasad och man ser inte bara tegelstenarna som de är konstruerade av. 


Kyrka vid torget. Guiden berättade att det är en salig mix mellan katolicismen och deras gamla tro på Moder jord. 


Utsikt över Puno


Flytande öarna



Söt tjej som lekte i vassen :)


Det såldes en hel del sovenirer på öarna

Imorgon väntar en fem timmars bilresa till Cuscu där vi ska sova några nätter innan det bär av till Lima och sedan vidare hem mot Sverige *buhu*



Åh va kul det är att du uppdaterar bloggen så mkt. Känns som att man hänger med på ett hörn liksom :) Härligt att ni har det bra. Här hemma är det novembergrått med regn och rusk.

Svar: Man gör så gott man kan *hihi* Det är roligt att ha dokumenterat sen själv oxå så man kommer ihåg allt man sett och gjort och vad alla ställena hette. Men nu är det inte så långt kvar. På lördag är vi hemma igen. Längtar inte jättemycket till vädret hemma i Sverige, men man får liva upp det med lite julpyssel :)
Linda Einemark

2014-11-10 // 15:26:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback