» OX CARPACCIO MED FÄRSKOST, KAPRIS, PINJENÖTTER, CREMA DE BALSAMICO ETC

Inte världens bästa bild, men så blir det när man tar kort när det är dåligt ljus på kvällen. Förra fredags åt jag och Joel den är carpacciorullen. Var så sjukt gott! Jag älskar carpaccio! Antingen så kan man göra det här som en förrätt vilket kanske är att föredra, men vi körde på lite mer kött och hade det som huvudrätt. Gillar ni carpacci så MÅSTE ni prova detta.
 


Ingredienser:

färskost med smak av gräslök
rostade pinjenötter
kapris
parmesan
ruccola
ganska så mycket flingsalt
en god olivolja
crema de balsamico
lättsaltade potatischips

Gör så här:
Jag köper oxfilén i charken och låter dem banka ut den så att den blir tunn och fin. Skönt att slippa krångla med det själv :o) Lägg ut oxfilen på en skärbräda, klicka på färskosten och rulla sedan in den i köttet. Lägg ruccola på en tallrik och lägg köttet ovan på. Dekorera med pinjenötter, kapris och parmesan. Ös på rejält med flingsalt, olivolja och balsamico. Addera några potatischips för krispigheten skull.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback