» CHEESECAKE MED VITCHOKLAD OCH BÄR



När Joel skulle ha grabbkväll i fredags så gjorde jag en sån här cheesecake. Som tur var så fanns det en bit kvar till mig när jag kom hit i lördags! :o) Den här cheesecaken är inte bara god utan även väldigt mastig så en sats räcker säkert till 12 glupska personer.

Ingredienser:
Mördeg:
125 g smör
1 krm salt
125 g mandelmassa
1 ägg
3½ dl vetemjöl


Fyllning:
120 g vit choklad
600 g philadelphiaost
3/4 dl socker
3 ägg
Saft och skal från 1 citron
Hallon
blåbär till garnering

 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg mandelmassa och salt i en matberedare. Mixa tills dess att mandelmassan blivit smidig och tillsätt därefter smöret i små portioner. Häll i ägget och till sist mjölet. Var noga med att inte överarbeta degen då mjölet är tillsatt. Lägg degen på ett mjölat bord och kavla till 2 mm. Var noga med att trycka ned kanterna så det inte blir luft emellan. Baka i ugnen tills gyllene ca 10-12 min.


Fyllning:
Sätt ugnen på 150 grader. Smält chokladen i micron. Vispa samman sockret och osten, blanda därefter i äggen och vispa till en slät kräm. Rör samman lite av ostkrämen med den smälta chokladen. Vispa sedan ned den smälta chokladen, citronsaft- och skal i ostkrämen. Häll upp i mördegsskalet. Grädda i ca 30-35 min.
Smeten skall vara lite lös i mitten, den stelnar när den svalnar. När den svalnat något kan man ställa in den i kylen. Garnera med hallon pch blåbär precis innan servering.



» jenny

åh så gott! Tack för receptet.

2010-07-18 // 21:38:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback