» Mandelbiscotti med saffran


Ingredienser:


100 gram smör eller margarin
1 kuvert saffran (egentligen så skulle det va två, men det va så hiskeligt dyrt med saffran i år så jag blev lite snål, 40 kr/0,5 gram dvs ett paket för den som undrar)
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl skållade och skalad sötmandel


Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Mortla saffranen med lite socker och rör i denna och mandeln i smöret. Blanda i ägg, socker, mjöl och bakpulver. Rulla ut degen i 3 långa längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem en aning. Grädda längderna i 200 grader i mitten av ugnen i 15 minuter. Ta ut plåten och dela längderna i sneda bitar med en vass kniv. Rosta dem i 175 grader i ytterligare 15 minter. Stäng sedan av ugnen och låt skorporna stå kvar till de svalnat med luckan stängd.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback