» Rabarberpaj



Ingredienser:
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 msk socker
150 g margarin eller smör
2-3 msk vatten


Fyllning:
ca 500 g rabarber (ca 1 liter skuren)
1-1½ dl socker
2 msk potatismjöl


Gör så här:
Finfördela margarinet i mjölet och sockret och tillsätt sedan vattnet och arbeta till en deg. Dela degen i hälften och tillsätt havregrynen till den ena halvan och fördela så det blir en grynig deg. Skala och hacka rabarbern i mindre bitar, lägg över i en bunke och tillsätt socker och potatismjöl och blanda väl. Kvala ut degen utan havregryn till en rundel och täck en pajform med denna. Lägg i rabarbern och smula havregrynsdegen över. Grädda i 225 grader i ca 25 minuter eller tills pajen fått en fin färg och rabarbern känns mjuk. Servera med vaniljsås!




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback