» Tigerkaka

INGREDIENSER:
200 GR SMÖR ELLER MARGARIN
3 DL SOCKER
2 TSK VANILJSOCKER
3 ÄGG
4 DL VETEMJÖL
2 TSK BAKPULVER
1 DL FILMJÖLK


SMAKSÄTTNING:
2 MSK KAKAOPULVER


GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och mjöla (veteströ) en rund kransform som rymmer ca 1 ½ liter.
2. Rör matfett, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
3. Blanda ner vetemjöl och bakpulver varvat med kaffegrädde. Rör varsamt smeten slät.
4. Ta undan ca 1/3 av smeten och smaksätt denna med kakao och kaffepulver.
5. Skeda lite ljus smet i botten på bakformen.
Varva därefter ner omväxlande mörk och ljus smet. Rör om lätt med sked så att kakan blir marmorerad.
6. Grädda kakan ca 50 min.
7. Låt den nygräddade kakan svalna en stund i bakformen och stjälp sedan upp den att kallna.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback