» HALLONPANNACOTTAPAJ
När Emily och Dennis var och hälsade på så gjorde jag den här pajen (eller vad man nu ska kalla den). Frisk och god blev den med hallonen! Det är inte heller speceillt mycket socker i den, men vill man göra den mer sockerfri så kan man byta ut sockret till sötningsmedel och minska ner lite på digestivelagret.
Ingredienser:
Pajdeg:
12 st digestivekex
75 gram smält smör
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 gram hallon
200 gram turkiskt yoghurt 10%
Gör så här:
Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen. Mixa hallonen i en matberedare till en puré. Tillsätt turkisk yoghurt och gräddblandningen och mixa till en slät smet. Häll den i pajformen. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.
Trackback