» SNURRETÅRTA DELUX
5 ägg
2½ dl socker
1,25 dl potatismjöl
3,5 msk kakao
1½ tsk bakpulver.
Fyllning:
3½ dl grdädde
hallon
rivet citronskal
florsocker
Garnering:
1½ dl grädde
hallon
Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta i de torra ingredienserna och vänd ner dessa tills allt är blandat. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Häll i smeten och bred ut den i kanterna. Grädda i 225 grder i cirka 5 minuter. Det går väldigt fort så ha koll på kakan hela tiden. Lägg ett pakplåtspapper på köksbänken och strö över socker. Vänd sedan upp kakan på bakplåtspappret. Låt kallna.
Vispa grädde och blanda med hallon, rivet citronskal och florsocker efter behag. Bred detta över båda bottnarna och skär sedan fem lika breda remsor av varje botten. Rulla cirka 6 remsor efter varandra så att de bildar en rund tårta. Bred på lite grädde och stick ner några sugrör i mitten som du klipper av precis i höjd med tårtan. Rulla de fyra återstående remsorna till en tårta, lägg på ett runt tårtpappark och lägg över på den stora tårtan. Garnera med grädde och hallon.