» ÄPPELKAKA MED VANILJKRÄMSTOPPING

I söndags så gjorde jag den här äppelkakan som jag tog med till jobbet igår. Den var god! Det är ju lite meckigt att ta med kaka och vaniljsås till jobbet. Dessutom så behöver man sked när man äter så istället så gorde jag en topping som smakade vaniljsås. Himla smidigt!

 

Ofta när man gör färskostfrosting så tycker jag man behöver tillsätta så vansinnigt mycket florsocker för att den inte ska bli för lös vilket leder till att den blir sjukt söt. Nästa gång så ska jag prova att tillsätta några teskedar marzansåspulver och ta lite mindre florsocker, tror detta kommer att fungera ypperligt. Det gick ju bra i det här receptet lixom :o)

 

Ingredienser till äppelkakan:
100 gram margarin
2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
4 dl mjöl
1½ msk vaniljsocker
1½ dl havregryn
2 stora hackade äpplen med skal
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma

 

Gör så här:
Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smöret. Blanda ihop de torra ingredienserna. Hacka äpplena och rör ner äppelbitar, smält smör och mjölk i äggsmeten. Tillsätt mjölblandningen och blanda försiktigt. Smörj och bröa en springform och häll i smeten. Grädda i 180 grader i cirka 40 minuter eller tills kakan känns torr i mitten.

 


Ingredienser till vaniljkrämtopping:
1 påse marzankräm blandad med mjök till en kräm
200-300 gram creme cheese
1 dl florsocker
1½ msk vanilssocker
1½ msk vispgrädde

 

Gör så här:
Under tiden som kakan är i ugnen så blandar du till vaniljkrämtoppingen. Vispa ihop vaniljkrämen. Vispa creme cheese mjukt och luftig. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och blanda. Tillsätt vaniljkrämen och blanda ihop. Tillsätt gärdde under vispning tills du fått en lagom tjock konsistens. Den ska vara tillräcklogt tjock för att kunna spritsas.

 

När kakan svalnat så fyller du en spritspåse med krämen och spritsar över kakan. Avsluta med att pudra över lite kanel.

 

Krämen kan även användas som mellanlägg i tårtor.

 




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback